Regressie-therapie-milan-somers-masterclass-hero

Hypnose en werken met verhalen

 Dé 2-daagse cursus om gewenste doelen te bereiken met verhalen

Ontdek deze 2-daagse cursus 

 

 

werken-met-verhalen

Storytelling

Het vertellen van verhalen speelt een belangrijke rol in een hypnosepraktijk.

Groepshypnose

Het werken met verhalen neemt een belangrijke plaats in bij hypnosesessies in groepen.
circle_hero_journey

Je cliënt als held

Leer met de ´Hero´s Journey´ om je cliënten hun eigen identiteit te laten ontdekken en gewenste doelen te bereiken.

Het vertellen van hypnotische verhalen en groepshypnose

Het vertellen van verhalen speelt een belangrijke rol in een hypnosepraktijk. In deze opleiding leer je waaruit een hypnotisch verhaal bestaat en hoe je iets vertelt om bij je cliënten een gewenst doel te bereiken. Je leert ook alles over de ‘Hero’s Journey’: de ‘Reis van de Held’, een beschrijving van de spirituele zoektocht naar de eigen identiteit. Het werken met verhalen neemt bovendien een belangrijke plaats in bij hypnosesessies in groepen.


Bekijk de startdata 
conversationele-hypnose-foto-32x

Waarom deelnemen aan deze opleiding? 

Deze opleiding is van groot belang voor wie een hypnosepraktijk bezit en veel werkt met groepshypnose. Je leert hoe je je publiek meeneemt op een ‘hypnotische reis’ en hoe je een succesvol programma opbouwt voor groepshypnose. De training is ook aangewezen voor hypnotiseurs die veel werken met verhalen tijdens hypnosesessies. Deze tweedaagse module maakt bovendien deel uit van de erkende opleiding tot hypnosecoach. 

De cursus is een aanrader als:


 • Je een doeltreffend programma voor groepshypnose wilt samenstellen
 • Je tijdens groepshypnose je cliënten wil meenemen op een hypnotische reis om een gewenste eindbestemming te bereiken
 • Je een expert wilt worden in het vertellen van verhalen met hypnotische betekenis
 • Je de beschrijving van de Hero´s Journey wilt gebruiken om je cliënten hun eigen identiteit te laten ontdekken en gewenste doelen te bereiken
Ja, ik ben nu al geïntresseerd!

Gebruikmaken van het STAP-Budget?

  Goed nieuws! Vanaf maart 2022 kun je van de overheid jaarlijks een subsidie krijgen van €1000 euro om jezelf te ontwikkelen, namelijk het STAP-budget.

  STAP staat voor ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’. Met deze subsidie wil de overheid scholing toegankelijker maken en iedereen de kans geven. 


  Ben je geïnteresseerd in het STAP-budget of wil je graag meer informatie? Klik dan op onderstaande button. 

Vragen over zelfhypnose

Onze belofte:

Opleidingen gericht op o.a. het vergroten van de algemene inzetbaarheid, basisvaardigheden en gericht op het vergroten van beroep specifieke vaardigheden                                                                        


Onze focus ligt op:

 • Verbeteren van zelfmanagement.
 • Verbeteren van sociale vaardigheden.
 • Efficiënter managen van mensen en taken.
 • Verbeteren van innovatieve en analytische vaardigheden waarmee je efficiënter leert communiceren met jezelf en een ander.
 • Mentaal en emotioneel groeien. Zodat je in korte tijd grote stappen zet in je ontwikkeling - en je capaciteiten maximaal kunt inzetten.
 • Richting vinden. Zodat je als geen ander weet wie je bent, wat je kan en waar je gelukkig van wordt.
 • Controle over denken, doen en voelen. Zodat je emoties, gedachten of gedrag kunt oproepen en inzetten op het gewenste moment. Denk maar aan zelfvertrouwen, creativiteit, focus of discipline.
 • Keuzes maken uit durf in plaats van angst? Jij definieert je doelen en bereikt wat je wilt bereiken.
 • Iets nieuws of werken aan je professionele werkzaamheden en of carrière.                 

Doelgroep:

 • (Potentiële) ondernemers.
 • Carrière switchers, (tweede) carrière.
 • Mensen met professionele ambities.
 • Professionals werkzaam op het gebied van de cursus.

       

Onze trainingen zijn opgebouwd:   

 • Meer dan 80% Klassikaal en de rest is er mogelijkheid tot individuele begeleiding door mentoren aanwezig tijdens lesdagen, bij enkele opleidingen voor voor enkele uren ruimte voor individuele begeleiding buiten de lesuren.

Bewijs van deelname:

 • Bij al onze opleidingen ontvang je een bewijs of certificaat van deelname. 

Om deel te nemen aan deze opleiding in Limburg dien je minimaal 18 jaar te zijn en in het bezit van een havo- of mbo-diploma.

Wat leer je in de opleiding?

In deze training staat het vertellen van verhalen met een hypnotisch betekenis centraal, om toegepast te worden in individuele hypnosesessies en in groepssessies

De Hero's Journey

Je leert de zeven stappen van de ‘Hero’s Journey’: de stappen van de spirituele reis naar de eigen identiteit, een reis die iedereen voor zichzelf kan maken 

Hypnotische verhalen

Na de opleiding ben je in staat om krachtige verhalen te vertellen met een hypnotische betekenis, door het gebruik van ritmes en tonaliteiten, het overbrengen van emoties, de toepassing van metaforen enzovoorts

Nested loops

Je raakt vertrouwd met het gebruik van ‘nested loops’: het vertellen van meerdere opeenvolgende verhalen met het inkapselen van suggesties


Groepshypnose

Na de cursus ken je de belangrijkste principes van groepshypnose en weet je uit welke onderdelen het programma van een groepssessie bestaat

Op hypnotische reis

Tijdens groepshypnose kun je je cliënten meenemen op een boeiende ‘hypnotische reis’, die uit de vereiste stappen bestaat met de nodige visualisaties en symboliek

Theorie & praktijk

Je leert zowel de theorie als de praktijk kennen.

Andre-Ter-Velde

Als hypnotherapeut ben ik veelal bezig met groepssessies. Ik zocht logischerwijs een verdieping op het gebied van groepshypnose en die heb ik hier bij Response Instituut gevonden! Ik moest er even voor naar Roermond afreizen, maar het is het helemaal waard kan ik vertellen.

Andre ter Velde

leer-nodige-kennis-emoties-energie-1

Hoe is de training opgebouwd? 

De opleiding Hypnose en werken met verhalen duurt twee dagen.


De training kan als een afzonderlijke lessenreeks gevolgd worden, maar is ook een noodzakelijke module in de erkende opleiding tot hypnosecoach. In de eerste plaats bespreekt de opleider het belang en de opbouw van hypnosesessies met groepen. De cursisten leren meer over de verschillende onderdelen en bronnen van een ‘hypnotische reis’. Daarna komt uitgebreid een bespreking van de ‘Hero’s Journey’ aan bod. In de laatste hoofdstukken van de cursus wordt de inhoud en de opbouw van hypnotische verhalen besproken, evenals de toepassing van nested loops.
business-nlp

Voor wie is de training bestemd?  

Deze opleiding is bestemd voor personen die de basisprincipes van hypnose beheersen, een hypnosesessie kunnen leiden en zich verder willen bekwamen in het vertellen van hypnotische verhalen en groepshypnose. De cursus maakt ook deel uit van de 38-daagse erkende opleiding tot hypnosecoach. Om te mogen deelnemen moeten de cursisten de basisopleiding Hypnose achter de rug hebben. Deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn, de Nederlandse taal beheersen en minimaal een mbo werk- en denkniveau bezitten.

Aanmelden op de volgende data & locatie

femke

Werken met verhalen

📌 25 en 26 januari 2024

📍 Roermond

€ 390,-

𝗗𝗜𝗥𝗘𝗖𝗧 𝗜𝗡𝗦𝗖𝗛𝗥𝗜𝗝𝗩𝗘𝗡 ➜

Leuk-dat-je-er-was

Start nu direct met Hypnose en werken met verhalen