Regressie-therapie-milan-somers-masterclass-hero

Hypnose Basis opleiding

Dé opleiding waarbij je hypnose in 3 dagen leert toepassen op jezelf en anderen. 

18 jaar ervaring in de hypnose wereld! 

certificatie-medaille-usp3x

100+ aantal opgeleide coaches

De meest krachtige techniek van deze tijd!

Krachtige veranderingen teweegbrengen?

Wil je blijvende veranderingen in gang zetten: in je eigen leven en dat van anderen? Dagdroom je ervan hypnosecoach te worden en je skills in te zetten om mensen (of jezelf) van fobieën, stress, slapeloosheid of verslavingen af te helpen? Of ben je gewoon super nieuwsgierig naar het fenomeen ‘hypnose’ en wil je het tot op de bodem uitpluizen? Dan is de opleiding Hypnose Basis bij ons op het Response Instituut precies wat jij zoekt!


De opleiding Hypnose Basis kost je drie lesdagen. Je kunt de lessenreeks Hypnose Basis als een losstaande training volgen, maar ook als onderdeel van een bredere opleiding tot hypnose coach.

Zelfhypnose training

Wat is hypnose?

Jammer genoeg bestaat er bij veel mensen nog een vertekend beeld over hypnose.

Het showelement waarmee hypnose vaak wordt geassocieerd, is louter een gevolg van de vele hypnoseshows en tv-optredens van bekende hypnotiseurs. Hypnose is in werkelijkheid een volkomen natuurlijk fenomeen, dat eigen is aan de menselijke geest. Je kunt hypnose omschrijven als een toestand van diepe trance, waarbij je geest zich compleet focust op je innerlijke gedachten en emoties. In een toestand van hypnose is het mogelijk om contact te maken met je onderbewustzijn, iets wat in ‘normale’ omstandigheden niet lukt. In je onderbewustzijn liggen er vanaf je prille kindertijd allerlei ervaringen, gedachtepatronen en emoties opgeslagen. Dit is de reden waarom je onderbewustzijn verantwoordelijk is voor zowat 95% van je gedragingen en de emoties die je voelt in het dagelijks leven. Sommige ervaringen, patronen en emoties zijn echter belemmerend en hinderlijk. Zij zijn de oorzaak van bijvoorbeeld fobieën, faalangst, eetstoornissen, depressie enzovoorts. Onder hypnose laat je je cliënt contact maken met zijn of haar onderbewustzijn. Door het geven van hypnotische suggesties beïnvloed, verander of elimineer je hinderlijke emoties en gedachtepatronen in het onderbewuste. Bovendien versterk je positieve en stimulerende kwaliteiten als motivatie, assertiviteit, zelfvertrouwen en innerlijke rust.

Iets voor mij
Hoe kom je in zelfhypnose?

De opleiding Hypnose Basis

Tijdens de opleiding Hypnose Basis keer je hypnose binnenstebuiten en leer je alle fundamentele begrippen, eigenschappen en vaardigheden. We kunnen je alvast verklappen welke onderwerpen daarbij aan bod komen:

 • Historische ontwikkeling van hypnose als therapievorm.
 • Eigenschappen van het brein, het bewustzijn en het onderbewustzijn.
 • De stadia van hypnose.
 • Het verloop van een hypnosesessie.
 • Het aanleren van verschillende manieren om personen onder hypnose te brengen (ofwel: inductie).
 • Het ‘testen’ van de verschillende stadia van hypnose en de diepte van de trance.
 • Het geven van duidelijke suggesties aan het onderbewustzijn.
 • Triggers en ankers tijdens een hypnosesessie.
 • Het veilig terugbrengen uit hypnose.
 • Zelfhypnose: manieren om jezelf onder hypnose te brengen.

Na de opleiding leid jij op veilige wijze een hypnosesessie in goede banen - van begin tot eind. Je leert een passende hypnosemethode kiezen en de diepte van de trance bij de gehypnotiseerde te herkennen. Je leert de juiste suggesties geven aan het onderbewuste, zodat je blijvende verandering teweegbrengt. Wanneer de sessie tot een einde komt, leer je de gehypnotiseerde veilig bij jou terug te brengen. Na deze opleiding kun jij dit niet alleen bij anderen, maar ook bij jezelf!


Om deel te nemen aan deze opleiding in Limburg dien je minimaal 18 jaar te zijn en in het bezit van een havo- of mbo-diploma.

Wanneer volg je een Hypnose Basis opleiding?

Wanneer volg je een Hypnose Basis training?

 Steeds meer mensen en de wetenschap beginnen in te zien hoe krachtig ons brein is. Zeker wanneer we toegang kunnen krijgen tot de diepere lagen van ons brein om een verandering in te zetten. Wanneer je bij Response Instituut kiest voor de Hypnose Basis training ben je gegarandeerd dat je volledig up-to-date opgeleid wordt door trainers met jarenlange ervaring in het trainersvak en de praktijk.

Inhoud opleiding 

De opleiding Hypnose Basis duurt drie dagen. Je volgt de opleiding als losstaande training óf als onderdeel van een bredere, 38-daagse opleiding tot hypnosecoach. Volg je de Hypnose Basis als losse training? Dan kun je erna verder ontwikkelen met de volgende module: onze opleiding Hypnose Advanced.

Aan welke variant kan ik deelnemen

Welke onderwerpen komen aan bod in de opleiding?

                   

Welke onderwerpen komen aan bod tijdens de Hypnose Basis?

Wat leer je in de Hypnose Basis?

✅ Historische ontwikkeling van hypnose als therapievorm.
✅ Eigenschappen van het brein, het bewustzijn en het onderbewustzijn.
✅ De stadia van hypnose.
✅ Het verloop van een hypnosesessie.
✅ Het aanleren van verschillende manieren om personen onder hypnose te brengen (ofwel: inductie).
✅ Het ‘testen’ van de verschillende stadia van hypnose en de diepte van de trance.
✅ Het geven van duidelijke suggesties aan het onderbewustzijn.
✅ Triggers en ankers tijdens een hypnosesessie.
✅ Het veilig terugbrengen uit hypnose.
✅ Zelfhypnose: manieren om jezelf onder hypnose te brengen.

En wat verander je dan precies met behulp van hypnose?

✅ Je creëert innerlijke rust.
✅ Weg met slaapstoornissen, eindeloze vermoeidheid, overspannenheid en stress!
✅ Je geeft je zelfvertrouwen een boost.
✅ Je vermindert angsten en fobieën - of ruimt deze volledig op.
✅ Verlossing van hardnekkige verslavingen zoals roken, alcoholgebruik of overmatig eten.
✅ Verlichting van pijn.
✅ Positieve verandering in je manier van denken en handelen.

           

     

Aan welke variant kun je deelnemen?

Bij de Hypnose Basis is het volgende inbegrepen:

 • Toegang tot de online community met video’s, theorie, programma’s en meditaties.

 • Een uitgebreide opleidingsklapper (fysiek en digitaal).

 • Een mentor die je tijdens de opleiding persoonlijk begeleidt.

 • Koffie, thee, fruit en versnaperingen.

 • Een veilige, respectvolle, familiare plek om te werken aan je ontwikkeling

 • Werken met trainers die volledig up-to-date zijn met de nieuwste inzichten en technieken uit het werkveld.

 • Meerdere trainers die voor de groep staan waardoor je optimaal leert.

Waarom Hypnose volgen bij Response Instituut 


Voor wie?

Voor iedereen met interesse in de therapeutische eigenschappen van hypnose is deze opleiding een aanrader. Voorkennis van hypnose is niet nodig. Wil je hypnose toepassen om jezelf of anderen te helpen?
Ben je 18 jaar of ouder? Ben je in het bezit van een havo- of mbo-diploma? Dan is deze opleiding voor jou bestemd!

Waarom hypnose volgen bij Response Instituut?

"Response Instituut geeft mensen door haar NLP- en hypnose-opleidingen al 13 jaar de controle terug over hun leven en toekomst."


Wanneer je 's ochtends voet zet in het Response Instituut in Roermond, voelt het direct als thuiskomen. Ons team van trainers en mentoren verwelkomt je met een kopje thee of koffie.

Al gauw merk je, bij het Response Instituut gaat het niet om saaie theorie. Geen éénrichtingsverkeer, maar interactie. In kleine groepjes pas je leerstof direct toe op persoonlijke ervaringen van jezelf én die van de ander. 


Tijdens de opleidingsdagen staat een mentor voor jou klaar. Deze beantwoordt elke prangende vraag of helpt je obstakels uit de weg te ruimen. 


Wat wij vaak terugkrijgen? Response Instituut voelt niet als de schoolbanken. Het is onderdeel van een reis waarin je jezelf ontdekt en ontwikkelt. Een dag waar je opgeladen en met nieuwe energie van thuiskomt!

Dit is Response Instituut

Bekijk ook wat anderen zeggen 
taking-ownership-slogan-response-instituut2x

"Taking Ownership is onze belofte,

aan een ieder die binnenstapt bij

 Response Instituut."

Wat zeggen onze cursisten?

Een prachtige methode

Hypnose is een prachtige methode om

hulpbronnen in te zetten en te helen, of het nu gaat om psychosociale of fysieke problemen. Milan is een krachtige, authentieke trainer en zijn

trainingen zijn leerzaam en leuk.


Andrea

De kracht van hypnose

Ik heb deze opleiding ervaren als een krachtige tool om de mens naar diepere lagen te begeleiden om zo in samenwerking met het onderbewuste eventuele blokkades, pijnen of fobieën op te lossen. Met veel enthousiasme en betrokkenheid biedt Response Instituut je veiligheid zodat je zelf ook die diepte bereikt om te ervaren wat de kracht van hypnose is! Wat voor mij heel belangrijk was, is dat ik door deze opleiding nog meer over mijzelf heb mogen te weten komen en daarmee aan het werk kan gaan! Dit heeft een positieve uitwerking op mij en mijn omgeving! Ik heb de kracht van het onderbewuste bewust mee mogen maken! En, mag dit overbrengen op mensen die ik zelf in mijn praktijk onder hypnose breng!

Jaap

Ik voel me zelfverzekerder

Als ik met mensen aan de slag was merkte ik dat ik nog dieper wilde gaan. Ik wilde extra tools en was heel nieuwsgierig of hypnose deze tool zou zijn. Dus toen heb ik me zonder enige twijfel direct ingeschreven voor de hypnose opleiding.

Het was vanzelfsprekend na de goede ervaringen die ik had gehad. Hypnose heeft me geholpen mijn mogelijkheden te verbeteren, mijn eigenwaarde te doen groeien en betere resultaten te boeken bij klanten. Sinds ik de hypnose opleiding gevolgd heb, voel ik mij zelfverzekerder om met mijn klanten aan de slag te gaan. Dit allemaal dank zij de inspanning van Response Instituut om mij van de juiste tools te voorzien om dit allemaal mogelijk te maken.

Leni

Data & Aanmelden

3-daagse Hypnose Basis

Start

📌 15 december 2023

📍 Roermond


€ 645,-


𝗗𝗜𝗥𝗘𝗖𝗧 𝗜𝗡𝗦𝗖𝗛𝗥𝗜𝗝𝗩𝗘𝗡 ➜regressie-therapie-masterclass

3-daagse Hypnose Basis

3-daagse Hypnose Basis

Start

📌 30 augustus 2024

📍 Roermond


€ 645,-


𝗗𝗜𝗥𝗘𝗖𝗧 𝗜𝗡𝗦𝗖𝗛𝗥𝗜𝗝𝗩𝗘𝗡 ➜Veelgestelde vragen

Vragen over zelfhypnose
                   

Veelgestelde vragen & antwoorden over de Hypnose Basis opleiding

Kun je met elke achtergrond aan de Hypnose Basis opleiding beginnen?

Ja! Zolang je 18 jaar of ouder bent en minimaal een havo- of mbo-diploma op zak hebt, kun je beginnen aan de Hypnose Basis opleiding!

Hoe groot zijn de groepen?

Elke groep heeft tussen de zes en 24 deelnemers. Daarnaast werken we met trainers en assistent-trainers. Per drie personen staat één assistent-trainer klaar. Zo garanderen wij een persoonlijke begeleiding en aanpak!

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, dat kan. Samen spreken we af hoeveel termijnen dit zijn, met een maximum van zes maanden. Elke maand betaal je dan één termijn. Zo is de betaling voltooid wanneer jij je opleiding afrondt!

Waar vindt de training plaats?

De locatie van de Hypnosecoach opleiding is Roermond, Limburg. Goed te bereiken vanuit Noord Brabant, Gelderland en de Belgische streek!

Kan ik Hypnose inzetten om zelf te gaan coachen?

Absoluut! Na het afronden van de Hypnose Basis kun je een hypnosesessie van het begin tot het einde leiden. Wil je graag doorontwikkelen tot een erkend hypnosecoach? Daar bieden we erkende opleidingen voor. Neem contact met ons op voor meer informatie!

                 

Vrijblijvend kennismaken met Hypnose

nlp-business-ondernemers

Gratis Verkennend gesprek