Leuk-dat-je-er-was

Conversationele hypnose

Beïnvloed mensen op een positieve manier tijdens normale gesprekken

krachtig_Gesprekken-conversationele_hypnose

Krachtige gesprekken

Verkrijg de beste skills voor communicatie & invloed tijdens krachtige conversaties.
Transformaties_Leven-conversationele_hypnose

Transformaties in het leven

Maak levensveranderende transformaties binnen één conversatie.
SnelResultaat-conversationele_hypnose

Versneld resultaat

Leer hoe je een conversatie kunt versnellen & sturen naar het resultaat dat je wilt bereiken.

leer-hoe-je-bezwaren-kunt-wegnemen-tijdens-gesprekken-Conversationele-Hypnose

Een toestand van trance creëren door te praten?

Bij conversationele hypnose breng je mensen in een toestand van trance, louter door met hen te praten.

Tijdens het gesprek gebruik je een bepaalde structuur met een weloverwogen woordkeuze, intonatie, ritme en lichaamstaal. Het proces van in trance brengen, de inductie, is bij conversationele hypnose niet duidelijk afgelijnd. Conversationele hypnose stelt je in staat om het onbewuste van je cliënt al te beïnvloeden, nog voordat je cliënt doorheeft dat hij in een toestand van trance geraakt.response-instituut-illustratie-conversatie3x

Conversationele hypnose als uitstekende aanvulling

Niet alleen wat je als hypnotiseur zegt is hierbij belangrijk, maar vooral hoe je het zegt en welke lichaamstaal je erbij gebruikt. De opleiding Conversationele Hypnose is een uitstekende aanvulling op de ‘hypnoseskills’ die je als hypnotiseur al onder de knie hebt. De toepassing ervan strekt zich verder uit dan louter hypnotherapie. De basisprincipes van conversationele hypnose zijn ook toepasbaar bij gesprekstechnieken waarbij je met veel overtuigingskracht en invloed moet kunnen communiceren met je gesprekspartner.  

Gebruikmaken van het STAP-Budget?

  Goed nieuws! Vanaf maart 2022 kun je van de overheid jaarlijks een subsidie krijgen van €1000 euro om jezelf te ontwikkelen, namelijk het STAP-budget.

  STAP staat voor ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’. Met deze subsidie wil de overheid scholing toegankelijker maken en iedereen de kans geven. 


  Ben je geïnteresseerd in het STAP-budget of wil je graag meer informatie? Klik dan op onderstaande button. 

hypnose

Onze belofte:

Opleidingen gericht op o.a. het vergroten van de algemene inzetbaarheid, basisvaardigheden en gericht op het vergroten van beroep specifieke vaardigheden                                                                        


Onze focus ligt op:

 • Verbeteren van zelfmanagement.
 • Verbeteren van sociale vaardigheden.
 • Efficiënter managen van mensen en taken.
 • Verbeteren van innovatieve en analytische vaardigheden waarmee je efficiënter leert communiceren met jezelf en een ander.
 • Mentaal en emotioneel groeien. Zodat je in korte tijd grote stappen zet in je ontwikkeling - en je capaciteiten maximaal kunt inzetten.
 • Richting vinden. Zodat je als geen ander weet wie je bent, wat je kan en waar je gelukkig van wordt.
 • Controle over denken, doen en voelen. Zodat je emoties, gedachten of gedrag kunt oproepen en inzetten op het gewenste moment. Denk maar aan zelfvertrouwen, creativiteit, focus of discipline.
 • Keuzes maken uit durf in plaats van angst? Jij definieert je doelen en bereikt wat je wilt bereiken.
 • Iets nieuws of werken aan je professionele werkzaamheden en of carrière.                 

Doelgroep:

 • (Potentiële) ondernemers.
 • Carrière switchers, (tweede) carrière.
 • Mensen met professionele ambities.
 • Professionals werkzaam op het gebied van de cursus.

       

Onze trainingen zijn opgebouwd:   

 • Meer dan 80% Klassikaal en de rest is er mogelijkheid tot individuele begeleiding door mentoren aanwezig tijdens lesdagen, bij enkele opleidingen voor voor enkele uren ruimte voor individuele begeleiding buiten de lesuren.

Bewijs van deelname:

 • Bij al onze opleidingen ontvang je een bewijs of certificaat van deelname. 

Om deel te nemen aan deze opleiding in Limburg dien je minimaal 18 jaar te zijn en in het bezit van een havo- of mbo-diploma.

Waarom deelnemen?

Beïnvloeden met taalgebruik 

Je wilt leren met welk taalgebruik je het bewustzijn en de kritische factor kunt omzeilen om tot het onderbewustzijn van je cliënt door te dringen, ook als je een ‘klassieke’ hypnosemethode toepast.

Uitbreiding hypnoseskills

Je beheert de ‘klassieke’ manieren om een cliënt in trance te brengen al goed en je wilt je skills uitbreiden met conversationele hypnose.

Comfortabele omgang

Je wilt cliënten op een comfortabele manier onder hypnose brengen, zonder dat ze dit zelf doorhebben, om zo te komen tot een gewenst resultaat of oplossing van een probleem.

Inzicht in gespreksvoering

Je wilt inzicht krijgen in het belang van non-verbale signalen, lichaamstaal en hypnotische blik, die je helpen om een cliënt in trance te brengen.

Hypnotische verdieping

Je wilt in het algemeen meer kennis opdoen over hypnotische wetten en principes om suggesties te formuleren en trance te verdiepen.

Onderdeel hypnosecoach opleiding

Je volgt de erkende opleiding tot hypnosecoach, waarvan de module Conversationele Hypnose een onderdeel vormt.

De conversationele hypnose is een geavanceerde manier om mensen in trance te brengen. Naast de vele inductiemethoden die je al kent als hypnotiseur, is het beheersen van conversationele hypnose een vaardigheid die van jou een specialist maakt op hypnosegebied. Deelnemen aan deze opleiding is aanbevolen als je de bovenstaande vinkjes kunt 'afchecken'.

Ja, ik kan niet wachten om mij aan te melden!

Wat leer je in de opleiding Conversationele Hypnose? 

De juiste instelling

Je leert de juiste houding en de instelling die je moet aannemen om te komen tot conversationele hypnose.

Reframing

Je raakt vertrouwd met reframing: het veranderen van de context, waardoor de betekenis van informatie en het gevoel bij de cliënt verandert

Lichaamssignalen 

Je verdiept je in lichaamstaal die noodzakelijk is bij conversationele hypnose: het gebruik van een hypnotische blik en het interpreteren van lichaamssignalen.


Hypnotische stem

Je leert het effect kennen van een hypnotische stem en van het veranderen van tonaliteit en ritme, evenals het gebruik van emotionaliteit in je stem.

Doeltreffend presenteren

Je bent in staat om je conversatie doeltreffend te ‘presenteren’ en je lichaamstaal af te stemmen op datgene wat je zegt.

Trance inleiden

Je bestudeert de taal-randvoorwaarden om op een onopgemerkte manier via conversatie een trance in te leiden bij de cliënt.


Power words

Je verdiept je in het specifieke taalgebruik dat nodig is bij conversationele hypnose, waaronder het gebruik van ‘power words’, persoonlijke trance woorden, taalverzachters, actieversnellers en embedded commands.

Trance bevorderen

Je bestudeert hulpmiddelen zoals mentale plaatjes, de niet-bewust set en aandachttaal om tijdens een gesprek trance op te wekken of te bevorderen bij een cliënt.

Bereiken van gewenst resultaat

Je leert het gebruik van de PKAT power loop. Dit is een strategie om het volledige proces te doorlopen vanaf probleemanalyse, het omzeilen van de kritische factor, contact leggen met het onderbewustzijn, het zoeken van hulpmiddelen en het bereiken van een gewenst resultaat


Diana-Hypnose-coach-opleiding-recensie-response-instituut

Eindelijk dé opleiding gevonden, waarmee ik verandering teweegbreng bij mijn cliënten in het eerste gesprek al! Met de geleerde gesprekstechnieken heb ik mijn cliënten direct laten beginnen aan hun eerste echte transformatie: de beslissing om daadwerkelijk te veranderen!

Diana

convhypnose-hoe_is_de-opleiding-conversationele_hypnose-opgebouwd-2x

Hoe is de opleiding Conversationele Hypnose opgebouwd? 

De opleiding Conversationele Hypnose neemt vijf dagen in beslag. eerst 4 dagen en de 5 de dag zal later tijdens deze training ingepland staan. De cursus behandelt eerst de noodzakelijke lichaamstaal en de randvoorwaarden om via taal een trance op te wekken bij een cliënt. Daarna volgt een uitgebreide bespreking van het noodzakelijke taalgebruik en technieken om conversationele hypnose toe te passen. De theorie wordt voortdurend afgewisseld met praktijkoefeningen.
conversationele-hypnose-foto-32x

Voor wie is de opleiding Conversationele Hypnose bestemd?  

De opleiding Conversationele Hypnose is bestemd voor iedereen die al een basiskennis bezit op het vlak van hypnose en zich verder wil specialiseren in conversationele hypnose. De module maakt ook deel uit van de erkende opleiding tot hypnosecoach.


Om deel te nemen aan deze cursus moet je de opleiding Hypnose Basis achter de rug hebben. Je moet minimaal 18 jaar oud zijn en minstens een havo- of mbo-diploma bezitten.
 

Data en locatie

Conversationele hypnose

📌 23 t/m 26 oktober 2023
& 7 april 2024

📍 Roermond

€ 975,-𝗗𝗜𝗥𝗘𝗖𝗧 𝗜𝗡𝗦𝗖𝗛𝗥𝗜𝗝𝗩𝗘𝗡 ➜


Toch liever een andere hypnose opleiding volgen?

Deze kanjers gingen je voor:

Hypnotische wetten & principes

In de opleiding komen diverse hypnotische wetten en principes aan bod die een rol spelen in de conversationele hypnose, maar ook bij andere hypnotische methoden. Heel handig voor mij als hypnosecoach!Wilma - coach 

Ongelofelijk: Trance opwekken via taal

Ik was oprecht benieuwd of conversationele hypnose mij meer diepgang of inzicht zou geven in mijn werk- en privéleven. En ja hoor! Ik weet nu meer over lichaamstaal, en kan nu zelfs via taal een trance op wekken bij mijn cliënten. De theorie wordt voortdurend afgewisseld met praktijkoefeningen. Dat is het fijne aan deze opleiding bij Response Instituut.

Rob - Beginnend hypnose

specialist

Comfortabele trance

Tijdens de opleiding Hypnose Basis heb ik geleerd maar vooral ervaren wat hypnose is. Door conversationele hypnose heb ik mij verder kunnen specialiseren ik heb nu invloed op het onbewuste van mijn cliënt, zonder dat de cliënt dit doorheeft. En dat voelt comfortabel!

Carina - coach

Leuk-dat-je-er-was

Start nu direct met de Conversationele Hypnose opleiding

TIP: per 1 maart 2022 is als particulier STAP-Budget aan te vragen, voor zelfstandigen blijven opleidingskosten ook in 2022 fiscaal aftrekbaar!

De trainer voor deze opleiding is Jan Janssens. Deze erkende coach heeft reeds 20 jaar ervaring in hypnose en is sinds 2008 als opleider actief.

jan-janssens-trainer