Systemisch Coachen

Systemisch Coachen  - Word Systemisch coach in 17 dagen!

Meld je nu aan

Systemisch Coachen

Systemisch Coachen  - Word Systemisch coach in 17 dagen!

Meld je nu aan
20 jaar ervaring in opleidingswereld!

1000+ mensen opgeleid!

20+ opleidingen & trainingen

Diepgaand Systemisch Leren

Niemand staat alleen. We maken allemaal op de een of andere manier deel uit van een groep of een systeem. Bij je geboorte is dat je gezin of familie. Later de school, vrienden of sportclubs. En weer wat later je werkomgeving, organisaties, relaties, de maatschappij etc.. En omdat je er deel van uit maakt zijn al die systemen in meer of mindere mate van invloed op je doen of denken.


Wanneer jij leert om mensen inzicht te geven in deze systemen waar zij onderdeel van uitmaken, leer je ze blokkerende en saboterende mechanismen in hun leven herkennen en transformeren. Tijdens deze 17-daagse opleiding leer je alle ins- en outs om mensen te begeleiden naar een vrijer en makkelijker leven.

Onze unieke positie

De 17-daagse opleiding tot Systemisch Coach is uniek omdat deze een uitgebreide, diepgaande en praktijkgerichte benadering van systemisch werk biedt. Deze intensieve en praktijkgerichte opleiding is ontworpen om jou als coach de diepgaande kennis en vaardigheden te geven die je nodig hebt om effectief te werken binnen de systemische coaching.


Een team van ervaren mensen biedt jou intensieve persoonlijke begeleiding. Response is een bekend instituut in het veld van professionele training, wat betekent dat je een hoogwaardig en gerespecteerd certificaat krijgt na afronding. Je maakt direct onderdeel uit van een netwerk van gelijkgestemde professionals die je helpen je carrière als systemisch coach/familieopsteller op te bouwen. Tot slot ontvang je de juiste training om niet alleen de technieken te leren, maar ook om je te helpen ze op een dieper niveau te begrijpen en in de praktijk te brengen.

Systemisch waarnemen en innerlijke processen begeleiden

  Je leert hoe opstellingen verlopen, op welke aspecten je tijdens de opstelling moet letten, hoe jij jezelf tegenkomt in je waarnemingen en je leert de eerste stappen in het begeleiden van opstellingen.

  Je leert:

  • Systemisch waarnemen
  • Onderscheid tussen waarneming en interpretatie van de waarneming
  • Verloop van een opstelling
  • Systeemdynamieken: theorie, demonstratie en oefenen
  • Waarnemen van het effect van een interventie in de opstelling
  • Systeemdruk verhogen of verlagen
  • Het verhelderen van innerlijke keuzes tijdens het begeleiden van de eerste stappen in een opstelling.


  null


Opzet en verloop van opstellingen

  Je leert hoe je een opstelling begint met de juiste vraag en hoe je het verdere verloop van de opstelling kunt begeleiden. Na de training ben je in staat een kleine opstelling te begeleiden.


  Je leert:

  • De kracht in de vraag. 
  • Beelden van een opstelling herkennen: Welk beeld spreekt uit de beginopstelling en welke aanwijzingen geeft dat voor een waarheid die naar voren wil komen?
  • Routes door een opstelling.


Opbouw van de training

  Blok 1: Inleiding tot Systemisch Werk (2 dagen) 

  In dit blok word je geïntroduceerd in de wereld van systemisch coachen. Je leert over de innerlijke houding van jou als begeleider, de kunst van het helpen en wie er allemaal deel uitmaakt van het familiesysteem. Daarnaast leer je over de werking van gewetens, systemische vragen en je zult door middel van opstellingen ontdekken wat jouw plek is in het systeem. Door deze oefeningen en activiteiten ontwikkel je een solide basis van systemisch werk.


  Blok 2: Waarnemen en Gereedschappen (2 dagen) 

  Dit blok richt zich op de dynamieken die we waarnemen in systemisch werk, de gereedschappen die we gebruiken, en je leert meer over het fenomenologisch waarnemen. Je leert ook om je lichaam te gebruiken als waarnemingsinstrument en doet opnieuw een opstelling om je plek binnen het systeem te verkennen. De oefeningen en activiteiten in dit blok helpen jou om je waarnemings- en analytische vaardigheden te verfijnen.


  Blok 3: Interventies (2 dagen) 

  Dit blok gaat dieper in op de interventies die in systemisch werk worden gebruikt, zoals rituelen, interventiezinnen, het gebruik van de kataleptische hand en het leren onderscheiden van een dubbelbeeld. Je leert over primaire en secundaire emoties en jouw positie als begeleider. Gedurende de opleidingsblokken worden er opstellingen gedaan om ervan te leren en het theoretische toe te passen in de praktijk. De oefeningen en activiteiten in dit blok zijn bedoeld om je praktische ervaring te geven met deze interventies.


  Blok 4: Lichaamswerk en Ademhaling (2 dagen) 

  In dit blok ontdek je het belang van lichaams- en ademwerk in opstellingen. Je leert verschillende technieken en methoden om lichaam en geest meer met elkaar te verbinden. De combinatie van ademwerk en proceswerk is een belangrijk onderdeel van deze opleiding. 

  Een juiste ademhaling zet een opstelling kracht bij. Door te werken met deze levensenergie ontvouwt zich een krachtige transformatie. Deze verbonden ademhaling heeft een enorme impact op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau en laat de levensenergie stromen. Hiermee creëer je meer balans, vitaliteit en bewustwording in je dagelijks leven. Het ondersteunt jou als begeleider en je cliënt in het werken met opstellingen. 


  Blok 5: Beweging van de Geest (2 dagen) 

  Dit blok richt zich op het concept van 'Beweging van de Geest', abstracties opstellen, en verschillende soorten structuuropstellingen zoals Tetralemma en probleemopstellingen. Je doet opnieuw een opstelling om je plek in het systeem te verkennen en om te ervaren hoe deze concepten in de praktijk werken.


  Blok 6: Systemisch Coachen (3 dagen) 

  Dit blok is volledig gewijd aan het toepassen van systemisch werk in coaching. Je leert verschillende technieken voor opstellingen, waaronder opstellingen met A4tjes, stoelen, poppetjes, en opstellingen in the mind. Ook leer je hoe je het verlangen van een cliënt kunt opstellen en hoe je al je ervaring en kennis samenvoegt in je coaching praktijk.


  Blok 7: Integratie en afsluiting (3 dagen) 

  Dit blok draait helemaal om de toepassing van alles wat je tot nu toe hebt geleerd. 

  Hier worden de puntjes op de ‘i’ gezet wat betreft je houding en techniek als facilitator:

  * Hoe je in contact staat met ‘het Veld’;

  •    Hoe je in staat bent een opstelling in zijn geheel te begeleiden;

  •    Hoe je een opstelling afrondt;

  •    Je basishouding zoals o.a. de balans van je intuïtie en je kennis;

  •    De mate waarin je eigen thema’s verwerkt zijn;

  •    Begeleiden van opstellingen;

  •    Beoordelingen kennis en vaardigheden;

  •    Praktijk Examen en theorie – (meerkeuze- en open vragen);

  •    Onderdeel va het examen is in te leveren thuisopdrachten uiterlijk 2 weken voor Blok 7 digitaal in te leveren;

  •    Certificering.


  Blok 8: Terugkomdag (1 dag) 

  Deze terugkomdag biedt een kans om te reflecteren op de opgedane kennis en vaardigheden en om vragen en ervaringen te bespreken. Je krijgt de kans om verder te leren en je begrip van systemisch werk te verdiepen.


Over onze persoonlijke mentoren

Wilbert Rutten

“Systemisch werk maakt de realiteit zichtbaar” 

Precies deze woorden dekken voor Wilbert de lading van systemisch werk /familieopstellingen. 

Familieopstellingen zijn voor hem de sleutel om de verbinding aan te gaan met je voorouders en uiteindelijk met het leven. Meer dan 20 jaar geleden is hij voor het eerst in aanraking gekomen met deze ogenschijnlijk eenvoudige en krachtige werkwijze. Eén enkel inzicht was voldoende om anders in het leven te gaan staan. 

Wat anderen zeggen

Grip op mijn leven

Systemisch werk heeft mij geholpen om inzicht in familielijnen te krijgen, ik begin hierdoor te zien hoe mensen functioneren binnen een groep. Heel bijzonder (en fijn) hoe zo'n opstelling door blijft werken en een blijvend positief effect heeft.'
Nikkie
Respect voor het leven

Wat ik met vele therapievormen en workshops niet bereikt heb, heeft Systemisch Werken mij geleerd. Mensen kunnen een enorme  groei, innerlijke rust, respect voor het verleden, acceptatie en het loslaten hiervan gaan ervaren De zin in het leven en het genieten kan weer opbloeien. Dit alles in een prettige eerlijke en respectvolle omgeving zonder oordeel. 


Marielle

Data & Aanmelden

17 daagse Systemisch Coachen

€3500,-

€3150,-

Profiteer nu nog de laatste maand van de prijs van €3150,- daarna gaat die weer terug naar €3500,-

Start opleiding: 📌 De startdatum is afhankelijk van interesse, 

Laat Susan Theelen, onze Manager Opleidingen dit weten door een contactaanvraag te doen.

Dan zal zij ASAP contact met je opnemen.

Vrijblijvend kennismaken met Systemisch Coachen