Teach from your inner power

Leer effectief werken met groepen tijdens de Trainersopleiding


IANLP, CRKBO & NVNLP erkend!


20 jaar ervaring in de opleidingswereld!

IANLP, CRKBO & NVNLP erkend!
20 jaar ervaring in de opleidingswereld!

Het is zover...

Je hebt een NLP Master Practitioner, Hypnose, Systemisch Werk - of een aanverwante opleiding - in je broekzak zitten. En het smaakt naar meer! Tijd voor de volgende stap: je wilt jouw kennis overdragen op anderen. Je wilt een boodschap overbrengen, mensen inspireren. Wat voor training je ook geeft, onze Trainersopleiding helpt jou verder.


Alle deelnemers die specifiek NLP willen leren trainen moeten een certificaat NLP Master IANLP hebben. Deelnemers met certificaten van andere instituten en/of verenigingen dienen zich opnieuw te laten certificeren, dat kan bij ons, neem gerust contact met ons op. Wil je trainer skills leren, niet specifiek gericht op NLP? Dan heb je geen certificaat van (onze) andere trainingen nodig.

Als trainer is het belangrijk om écht contact te maken met je deelnemers. Om te begrijpen welke groepsprocessen er spelen en hoe je hier als trainer invloed op uitoefent. Tijdens de Trainersopleiding leer je op jouw eigen manier presenteren aan groepen.

Ik wil nu beginnen

De Trainersopleiding is geschikt voor jou wanneer...

 • … je succesvol wilt werken met groepen en slim inspelen op groepsprocessen.
 • … je vanuit je missie en blakend van zelfvertrouwen groepsprocessen wilt leiden.
 • … jij zelf trainingen en presentaties wilt ontwikkelen.
 • … je daadwerkelijk verandering teweeg wilt brengen bij individuen en groepen.
 • … je jouw eigen (NLP-)stof naar the next level wilt tillen.
 • … je jouw boodschap luid en duidelijk, met kracht wilt overbrengen.
 • … je ontwikkeling wilt aansturen en begeleiden.
 • … jij jezelf wilt pushen om grenzen te verleggen, bergen te verzetten en het onderste uit de kan te halen.

Tijdens de trainersopleiding, bestaande uit blokken van 4 dagen: een totaal van 20 dagen van 10-17.30 uur,  gaan we terug naar de kern van werken met groepen. Wanneer je deze training hebt afgerond kun jij in stevige schoenen en vanuit je missie groepsprocessen begeleiden. Je kunt je eigen unieke en betekenisvolle trainingen en presentaties ontwikkelen. En jouw eigen (NLP-) stof die je behandelt? Die til je naar het niveau van meesterschap!


Ga je voor de reguliere Trainersopleiding? Dan ga je voor de eerste 4 blokken.

Word je NLP trainer, dan is het gehele pakket aan 5 blokken voor jou van toepassing. Alle NLP trainer deelnemers moeten een certificaat NLP Master IANLP hebben. Deelnemers met certificaten van andere instituten en/of verenigingen dienen zich opnieuw te laten certificeren (studieduur: 130 uur excl. 1 op 1 sessie, - studiebelasting en -  3 stages)"Je kreeg gelijk een gevoel van thuiskomen"


null

Inhoud van de opleiding blok 1 t/m 5

Blok 1: De trainer &  overdracht

Welke leiderschapsrollen kun jij aannemen, en wanneer doe je dat? Hoe communiceer jij jouw boodschap naar de wereld vanuit je missie en visie? 


Blok 1: De trainer, overdracht & communicatie

Lees verder

Tijdens dit blok gaan we dieper in op de praktijk. Je leert rapport op te bouwen met groepen. Je leert energie en emoties van groepen aanvoelen en aansturen. Je gaat aan de slag met Satir-houdingen en de KAVAK-methode. Je leert het podium optimaal te gebruiken om onbewuste triggers te plaatsen, het onderbewustzijn van anderen te bespelen. Je leert over framing en chaining, en hoe je deze toepast tijdens trainingen en presentaties. Klinkt ingewikkeld? Na dit blok niet meer

Blok 2:  De trainer & communicatie

Hoe geef je vorm aan jouw verhaal? Tijdens dit blok sta jij als trainer centraal. Je overwint je angsten en werkt aan de positionering die bij jou past


Blok 2: Ontwerpen van trainingen & werken met groepen

Lees verder

Hoe zet je een krachtige pitch neer? Hoe herken je groepsprocessen en hoe speel je hier slim op in? Hoe begeleid je groepen door een proces van groei en ontwikkeling? Tijdens dit blok leer je alles over het model van geweldloze communicatie, omgaan met groepsdruk en weerstand én het beantwoorden van ingewikkelde vragen.

Blok 3: Ontwerpen van trainingen & werken met groepen

In dit blok leer je je eigen creaties tot leven brengen. Je gaat aan de slag met nested loops en verhaallijnen, de leerstijlen van Kolb en het 4-mat systeem.

Blok 3: Teachen van NLP

Lees verder

Dit blok vervalt voor degene die deze training als algemene Trainersopleiding volgt. Dit blok wordt dan uiteraard verrekend met je investering.

Blok 4: Leer de kneepjes van het vak en ontwikkel je eigen model


Je leert de kneepjes van het vak: hoe ontwerp je oefeningen en een eigen model, zodat jíj als expert gezien wordt?


Blok 5: Teachen van NLP en examen

Volg je deze Trainersopleiding in het kader van je NLP-trainerschap? Dan is dit blok voor jou. Je duikt in de essentie van NLP en de drie belangrijkste NLP-modellen. Je leert hoe je NLP samen met al je opgedane kennis en skills vertaalt naar een powervolle presentatie. onderdeel van deze dag is een theorie-examen en een praktijkexamen.

Na de Trainersopleiding ben jij een toptrainer die traint vanuit het hart, missie en visie - en écht impact maakt.


Een sterke leider die groepsprocessen begrijpt en mensen begeleidt naar groei en ontwikkeling.


Een meester in het vak, die de stof vanuit expertise benadert en doorgeeft.

Voor wie?

  Wil jij effectief met groepen werken en méér uit jezelf halen als trainer, public speaker of coach? Ben je minimaal 18 jaar en ben je in het bezit van een havo- of mbo-diploma en beheers je daarnaast ook de Nederlandse taal? Dan is de Trainersopleiding voor jou geschikt! Ook wanneer je geen ervaring hebt met NLP kun je deelnemen aan de Trainersopleiding: je volgt dan 4 blokken.

  Wil je de volle 5 blokken opleiding volgen als onderdeel van het NLP-trainerschap? Alle deelnemers moeten een certificaat NLP Master IANLP hebben. Deelnemers met certificaten van andere instituten en/of verenigingen dienen zich opnieuw te laten certificeren, dat kan bij ons, neem daat gerust contact met ons over op.

"In de trainersopleiding bij Response Instituut heb ik geleerd om volledig authentiek en in mijn kracht voor grote groepen te staan. Naast meerdere technieken te hebben geleerd om (welke) kennis (dan ook) over te dragen heb ik tevens leren omgaan met groepsdynamiek en dus met de processen van deelnemers zelf en deelnemers onderling. Dit is voor mij precies de bagage die ik nodig had om mijn passie volledig invulling te kunnen geven."

Jolanda Vos

Certificaties & erkenning
NLP-trainer

Wanneer je gecertificeerd wilt worden als NLP-trainer, zijn er nog andere criteria van toepassing. Die zijn als volgt:

 • Je bezit een door een IANLP NLP Master Practitioner certificaat (internationale certificering)
 • een NVNLP erkend NLP Master Practitioner certificaat (nationale certificering)
 • Je bezit  certificaat van onze NLP trainersopleiding.
 • Je hebt drie assistentschappen gelopen binnen een NLP Practitioner, NLP Master Practitioner of Post Master NLP Opleiding.
 • Je dient een externe gerichte training op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, training of coaching te hebben gevolgd.
 • Je dient een eindwerk in te leveren waarbij NLP gekoppeld wordt aan een thema of waarbij een nieuw element wordt toegevoegd aan het NLP-model.
 • Je presenteert dit eindwerk in de setting van een groep, samengesteld uit verschillende samenwerkende NLP-instituten.


Met onze CRKBO-erkenning voldoet onze opleiding aan de kwaliteitseisen van de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW!

De NLP Trainersopleiding is geaccrediteerd door de IANLP, NVNLP en Arcturus.

Datum

januari 2025 (exacte data volgen)

 5 blokken

5 blokken van 4 dagen 10-17.30 uur

Plaats

Roermond

Datum

januari 2025 (exacte data volgen) 

5 blokken

5 blokken van 4 dagen 10-17.30 uur

Plaats

Roermond

Inclusief

 • Handboek & studiemateriaal
 • Toegang tot online de leeromgeving E-stituut met extra video’s oefeningen en andere exclusieve content
 • Trainersdiploma
 • Incl., koffie, thee, fruit en meer lekkers.


Ga je voor alle 5de blokken de volledige NLP trainersopleiding :

 • Incl één Persoonlijke 1 op 1 coachsessie

Data & Aanmelden

NLP Trainersopleiding

3995,-

📌 januari 2025

5 blokken van 4 dagen data volgen

( alle dagen van ⏱ 10.00 uur - 17.30 uur)

📍N.t.b.

Trainersopleiding Algemeen

3295,-

📌 januari 2025

4 blokken van 4 dagen data volgen

( alle dagen van ⏱ 10.00 uur - 17.30 uur)

📍 N.t.b.