NLP Trainers opleiding

Teach from your inner power

Leer effectief werken met groepen tijdens de Trainersopleiding

1000+

mensen opgeleid

18

jaar ervaring

12

aantal trainers

Het is zover: je hebt een NLP Master Practitioner - of een aanverwante opleiding - in je broekzak zitten. En het smaakt naar meer! Tijd voor de volgende stap: je wilt jouw kennis overdragen op anderen. Je wilt een boodschap overbrengen, mensen inspireren. Wat voor training je ook geeft, onze Trainersopleiding helpt jou verder.


Als trainer is het belangrijk om écht contact te maken met je deelnemers. Om te begrijpen welke groepsprocessen er spelen en hoe je hier als trainer invloed op uitoefent. Tijdens de Trainersopleiding leer je op jouw eigen manier presenteren aan groepen.

Begin gelijk 

 

De Trainersopleiding is geschikt voor jou wanneer...

Tijdens de 20-daagse trainersopleiding gaan we terug naar de kern van werken met groepen. Afgerond? Dan kun jij in stevige schoenen en vanuit je missie groepsprocessen begeleiden. Je kunt je eigen unieke en betekenisvolle trainingen en presentaties ontwikkelen. En jouw eigen (NLP-)stof die je behandelt? Die til je naar het niveau van meesterschap!

 • … je succesvol wilt werken met groepen en slim inspelen op groepsprocessen.
 • … je vanuit je missie en blakend van zelfvertrouwen groepsprocessen wilt leiden.
 • … jij zelf trainingen en presentaties wilt ontwikkelen.
 • … je daadwerkelijk verandering teweeg wilt brengen bij individuen en groepen.
 • … je jouw eigen (NLP-)stof naar the next level wilt tillen.
 • … je jouw boodschap luid en duidelijk, met kracht wilt overbrengen.
 • … je ontwikkeling wilt aansturen en begeleiden.
 • … jij jezelf wilt pushen om grenzen te verleggen, bergen te verzetten en het onderste uit de kan te halen.Na de Trainersopleiding ben jij...

Een toptrainer

Die traint vanuit je hart, missie en visie - en écht impact maakt.

Een sterke leider

Die groepsprocessen begrijpt en mensen begeleidt naar groei en ontwikkeling.

Meester in jouw vak

Die de stof vanuit expertise benadert en doorgeeft.

Inhoud van de opleiding

Blok 1: De trainer

Welke leiderschapsrollen kun jij aannemen, en wanneer doe je dat? Hoe communiceer jij jouw boodschap naar de wereld vanuit je missie en visie? Hoe geef je vorm aan jouw verhaal? Tijdens dit blok sta jij als trainer centraal. Je overwint je angsten en werkt aan de positionering die bij jou past.

Overdracht en communicatie

Blok 2: Overdracht en communicatie

Tijdens dit blok gaan we dieper in op de praktijk. Je leert rapport op te bouwen met groepen. Je leert energie en emoties van groepen aanvoelen en aansturen. Je gaat aan de slag met Satir-houdingen en de KAVAK-methode. Je leert het podium optimaal te gebruiken om onbewuste triggers te plaatsen, het onderbewustzijn van anderen te bespelen. Je leert over framing en chaining, en hoe je deze toepast tijdens trainingen en presentaties. Klinkt ingewikkeld? Na dit blok niet meer!

Direct beginnen?

Schrijf me in

Blok 3: Ontwerpen van trainingen

In dit blok leer je je eigen creaties tot leven brengen. Je gaat aan de slag met nested loops en verhaallijnen, de leerstijlen van Kolb en het 4-mat systeem. Je leert de kneepjes van het vak: hoe ontwerp je oefeningen en een eigen model, zodat jíj als expert gezien wordt?

Werken met groepen

Blok 4: Werken met groepen

Hoe zet je een krachtige pitch neer? Hoe herken je groepsprocessen en hoe speel je hier slim op in? Hoe begeleid je groepen door een proces van groei en ontwikkeling? Tijdens dit blok leer je alles over het model van geweldloze communicatie, omgaan met groepsdruk en weerstand én het beantwoorden van ingewikkelde vragen.

Leren van NLP

Blok 5: Teachen van NLP

Volg je deze Trainersopleiding in het kader van je NLP-trainerschap? Dan is dit blok voor jou. Je duikt in de essentie van NLP en de drie belangrijkste NLP-modellen. Je leert hoe je NLP samen met al je opgedane kennis en skills vertaalt naar een powervolle presentatie.

Ik doe mee!

Voor wie?

Wil jij effectief met groepen werken en méér uit jezelf halen als trainer, public speaker of coach? Ben je minimaal 18 jaar en beheers je de Nederlandse taal? Dan is de Trainersopleiding voor jou geschikt! Ook wanneer je geen ervaring hebt met NLP kun je deelnemen aan de Trainersopleiding: je volgt dan de eerste vier blokken.


Wil je de opleiding volgen als onderdeel van het NLP-trainerschap? Dan moet beschikken over een NVNLP-erkend NLP Practitioner en NLP Master Practitioner certificaat. 

"In de trainersopleiding bij Response Instituut heb ik geleerd om volledig authentiek en in mijn kracht voor grote groepen te staan. Naast meerdere technieken te hebben geleerd om (welke) kennis (dan ook) over te dragen heb ik tevens leren omgaan met groepsdynamiek en dus met de processen van deelnemers zelf en deelnemers onderling. Dit is voor mij precies de bagage die ik nodig had om mijn passie volledig invulling te kunnen geven."

Jolanda Vos

Certificaties en erkenning

Wanneer je gecertificeerd wilt worden als NLP-trainer, zijn er nog andere criteria van toepassing. Die zijn als volgt:


 • Je bezit een door de NVNLP erkend NLP Practitioner en NLP Master Practitioner certificaat.
 • Je bezit het NLP Trainerscertificaat.
 • Je hebt drie assistentschappen gelopen binnen een NLP Practitioner, NLP Master Practitioner of Post Master NLP Opleiding.
 • Je dient een externe gerichte training op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, training of coaching te hebben gevolgd.
 • Je dient een eindwerk in te leveren waarbij NLP gekoppeld wordt aan een thema of waarbij een nieuw element wordt toegevoegd aan het NLP-model.
 • Je presenteert dit eindwerk in de setting van een groep, samengesteld uit verschillende samenwerkende NLP-instituten.

Met onze CRKBO-erkenning voldoet onze opleiding aan de kwaliteitseisen van de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW!


De NLP Trainersopleiding is geaccrediteerd door de IANLP, NVNLP en Arcturus.

Data en locatie

Start:

7 april 2022

Aantal dagen:

20 dagen van 5 blokken

Locatie:

Roermond

Trainer:

Milan Somers

Tijden:

10:00 – 17:00 uur


Opleidingsdagen

Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag


Data:

 • 7, 8, 9 en 10 april 2022
 • 12, 13, 14 en 15 mei 2022
 • 30 juni, 1, 2 en 3 juli 2022
 • 8, 9, 10 en 11 september 2022
 • 20, 21, 22 en 23 oktober 2022
Inclusief

 • Handboek & studiemateriaal
 • Toegang tot online de leeromgeving E-stituut met extra video‚Äôs oefeningen en andere exclusieve content

 • Persoonlijke 1- op 1 begeleiding

 • Trainersdiploma

 • Gratis koffie, thee, fruit en meer lekkers

Meld je nu aan voor slechts 3995 euro

Betalen in termijnen is mogelijk. Trek ons aan de mouw!

TIP: Ook in 2021 zijn de opleidingskosten van NLP fiscaal aftrekbaar.

arrow_drop_up arrow_drop_down