NLP Trainers opleiding - Laat anderen de kracht van NLP ontdekken
NLP Trainers opleiding

Teach with your inner power

NLP Trainers opleiding

1000+

mensen opgeleid

18

jaar ervaring

12

aantal trainers

Je hebt je NLP Master Practitioner afgerond en voelt dat je verder wilt? Dan zou het wel eens tijd kunnen zijn voor de volgende stap: het overbrengen van kennis op anderen. Of het nu gaat om een NLP-training, onderdelen van NLP die je wilt gebruiken om mensen te inspireren of jezelf trainen om krachtig en authentiek voor groepen te staan, de NLP Trainersopleiding biedt je alles wat nodig is om op jouw manier aan groepen te presenteren  en je boodschap congruent over te brengen.


Als trainer is het van belang dat je contact hebt met de deelnemer. Tevens is het van belang te weten welke groepsprocessen spelen en hoe je hier als trainer op inspeelt. Als (NLP) trainer dien je bovendien boven de theorie te staan die op alle lagen in jezelf verankerd moet zitten. De trainer-competenties, de groepsprocessen en de NLP-stof vormen dus de hoofdmoot van de opleiding.

Begin gelijk 

Waarom zou je de NLP Trainersopleiding volgen?

De 20-daagse NLP Trainersopleiding richt zich op de fundamentele aspecten van het succesvol werken met groepen. Na de training ben je in staat om vanuit je missie en vol zelfvertrouwen groepsprocessen te leiden, weet je je eigen trainingen en presentaties te ontwikkelen die daadwerkelijk een verandering brengen en breng je je eigen NLP-stof naar het niveau van meesterschap.

 • Je wilt succesvol werken met groepen en inspelen op groepsprocessen.
 • Je wilt vanuit je missie en vol zelfvertrouwen groepsprocessen leiden.
 • Je wilt eigen trainingen en presentaties ontwikkelen.
 • Je wilt daadwerkelijk een verandering teweeg brengen bij individuen en groepen.
 • Je wilt je eigen NLP-stof naar het niveau van meesterschap brengen.
 • Je wilt congruent overkomen en een krachtige boodschap overbrengen naar anderen.
 • Je wilt in staat zijn ontwikkeling te kunnen sturen en begeleiden.
 • Je wilt jezelf pushen om het beste uit jezelf omhoog te halen.

De 3 grote peilers van de NLP Trainersopleiding

Word een toptrainer

Je kunt trainen vanuit je hart, op basis van je missie en visie.

Werken met groepen

Je kunt groepen begeleiden om tot groei en ontwikkeling te komen.

Meesterschap over NLP

Je creëert meesterschap over je NLP kennis en vaardigheden.

Milan vertelt over de Trainersopleiding..

Inhoud van de opleiding

De trainer

Blok 1: De trainer

Tijdens dit blok sta je als trainer centraal. Je leert vanuit een juiste statemanagement en houding je boodschap vanuit je missie en visie in de wereld te zetten, welke leiderschapsrollen je wanneer gebruikt, je grootste angst te overwinnen en je eigen unieke positioneringsverhaal vorm te geven.

Overdracht en communicatie

Blok 2: Overdracht en communicatie

Tijdens dit blok leer je rapport op te bouwen met groepen, te werken met energie en emoties van groepen, de Satir-houdingen bewust in te zetten, de KAVAK methode toe te passen, het podium optimaal te gebruiken om onbewuste triggers te plaatsen, het bespelen van het onderbewustzijn van een toehoorder en hoe je framing en chaining gebruikt in trainingen en presentaties.

Direct beginnen?

Schrijf me in

Ontwerpen van trainingen

Blok 3: Ontwerpen van trainingen

Tijdens dit blok leer je nested loops en verhaallijnen te gebruiken en te ontwikkelen, de leerstijlen van Kolb toe te passen, het 4-mat systeem te gebruiken voor het ontwikkelen van je trainingen, leer je eigen oefeningen te ontwerpen en hoe je je eigen model kunt ontwikkelen zodat je als expert wordt gezien.

Werken met groepen

Blok 4: Werken met groepen

Tijdens dit blok leer je een krachtige pitch neer te zetten, groepsprocessen te herkennen en op in te spelen, groei en ontwikkeling van groepen mogelijk te maken, het model van geweldloze communicatie te gebruiken om goed om te gaan met groepsdruk en weerstand en hoe je vragen het best kunt beantwoorden.

Leren van NLP

Blok 5: Teachen van NLP

Tijdens dit blok leer je wat de essentie is van NLP en hoe deze over te brengen, de 3 belangrijkste NLP modellen, hoe je een succesvolle demonstratie opzet en hoe je alles wat je geleerd hebt samenvoegt tot een powervolle presentatie.

Ik doe mee!

Voor wie?

De NLP Trainersopleiding is voor iedereen die effectief met groepen wilt leren werken. Dit kan door het geven van NLP-opleidingen of door NLP tijdens het presenteren of trainen toe te passen. Om deel te nemen, dien je minimaal 18 jaar te zijn en in het bezit te zijn van een NVNLP-erkend NLP Practitioner en NLP Master Practitioner certificaat.

"In de trainersopleiding bij Response Instituut heb ik geleerd om volledig authentiek en in mijn kracht voor grote groepen te staan. Naast meerdere technieken te hebben geleerd om (welke) kennis (dan ook) over te dragen heb ik tevens leren omgaan met groepsdynamiek en dus met de processen van deelnemers zelf en deelnemers onderling. Dit is voor mij precies de bagage die ik nodig had om mijn passie volledig invulling te kunnen geven."

Jolanda Vos

NVLP

Certificaties en erkenning

Naast deze NLP Trainersopleiding zijn er nog andere criteria van toepassing om uiteindelijk als NLP-trainer gecertificeerd te worden. De volgende criteria zijn van toepassing:


 • Je bezit een door de NVNLP erkend NLP Practitioner en NLP Master Practitioner certificaat.
 • Je bezit het NLP Trainerscertificaat.
 • Je hebt drie assistentschappen gelopen binnen een NLP Practitioner, NLP Master Practitioner of Post Master NLP Opleiding.
 • Je dient een externe gerichte training op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, training of coaching te hebben gevolgd.
 • Je dient een eindwerk in te leveren waarbij NLP gekoppeld wordt aan een thema of waarbij een nieuw element wordt toegevoegd aan het NLP-model.
 • Je presenteert dit eindwerk in de setting van een groep, samengesteld uit verschillende samenwerkende NLP-instituten.

Met onze CRKBO-erkenning voldoet onze opleiding aan de door de Nederlandse overheid gestelde kwaliteitseisen. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

Data en locatie

Start:

To be announced

Aantal dagen:

20 dagen van 5 blokken

Locatie:

Roermond

Trainer:

Milan Somers

Tijden:

10:00 – 17:00 uur


Opleidingsdagen

Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag


Data:

To be announced

Inclusief

 • Handboek & studiemateriaal
 • Toegang tot online de leeromgeving E-stituut met extra video’s oefeningen en andere exclusieve content

 • Persoonlijke 1- op 1 begeleiding

 • NLP Trainersdiploma

 • Gratis koffie, thee, fruit en meer lekkers

Meld je nu aan voor slechts 3495 euro

Welkom! Onze website maakt gebruik van cookies