Ericksoniaanse Hypnose

Opleiding
Ericksoniaanse Hypnose

Leer van de bekendste hypnotiseur in de geschiedenis van hypnose

Direct inschrijven
krachtig_Gesprekken-conversationele_hypnose

Laat je eigen onderbewustzijn communiceren met die van cliënten

Ontdek de kracht van metaforen en verhalen

Leer hoe je krachtige taalpatronen ontwikkelt

Milton Erickson (1901 – 1980) was een Amerikaans psychiater die met recht en reden de grondlegger genoemd mag worden van de moderne hypnotherapie. Hij ontwikkelde zich tot een buitengewoon begaafd hypnotiseur en paste met veel succes hypnose toe in zijn praktijk als psychiater en psychotherapeut. Dankzij hem werd er vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw meer en meer belang gehecht aan de therapeutische toepassingen van hypnose. Milton Erickson is vooral bekend om de taalpatronen die hij gebruikte om zijn cliënten in trance te brengen. In deze opleiding Ericksoniaanse Hypnose staat de methodiek van dr. Erickson centraal. Je krijgt inzicht in de belangrijkste aspecten van het werk van Milton Erickson en leert waarom zijn benaderwijze van het onderbewustzijn zó succesvol was. 

Waarom deelnemen aan de opleiding Ericksoniaanse Hypnose?

Milton Erickson benadrukte de grote rol die het onderbewustzijn speelt in het dagelijks leven van elk mens. Hij toonde ook aan hoe beïnvloeding van belemmerende patronen in het onderbewuste een grote verandering teweeg kan brengen in het leven van een cliënt. Deelnemen aan deze opleiding is een aanrader als je wilt leren:

Waarom Milton Erickson zo succesvol was en welke therapeutische fundamenten hij hanteerde.

Je eigen onderbewustzijn laten communiceren met die van je cliënten

Hoe je je eigen onderbewustzijn kunt laten communiceren met het onderbewustzijn van de cliënt, zodat je als hypnotherapeut automatisch de juiste werkwijze volgt.

Wat de kracht van metaforen en verhalen is in de hypnosepraktijk; metaforen en verhalen die je ook in je dagelijkse leven kunt gebruiken.

Hoe je krachtige taalpatronen ontwikkelt die de gewenste verandering bij een cliënt teweegbrengen en van jou een zeer succesvolle communicator maken.

Manieren om cliënten in trance te brengen

Welke manieren Milton Erickson ontdekte om zijn cliënten in trance te brengen, verbaal of helemaal zonder woorden, en zo het onderbewustzijn van cliënten beïnvloedde.

Welke mogelijkheden er nog meer zijn dan alleen maar te werken met directe hypnose.

Wat leer je in de opleiding Ericksoniaanse Hypnose?

De cursus Ericksoniaanse Hypnose behandelt uitgebreid het werk van Milton Erickson op het vlak van hypnose en hypnotherapie. Tijdens de opleiding ontwikkel je de nodige vaardigheden om:

Bewust taalpatronen in te zetten tijdens een hypnosesessie, de zogeheten Milton-taal, om zo een therapeutische doorbraak te creëren.

Metaforen te gebruiken die je hypnosesessies doeltreffender maken.

Cliënt in trance brengen zonder woorden

Een cliënt in trance te brengen zonder überhaupt woorden te gebruiken, de zogenaamde 0-woorden inductie van Erickson.

Je eigen onderbewustzijn als hypnotiseur te laten doen wat nodig is om zo het gewenste resultaat bij een cliënt te bereiken.

Verstoppen van (post)suggesties

(Post) suggesties zodanig te verstoppen in het onderbewustzijn dat de bewuste geest van de cliënt er niet tussen kan komen.

Verschillende Ericksoniaanse inducties en verdiepers toe te passen die in vrijwel alle omstandigheden werken.

De typische Ericksoniaanse opbouw van een hypnosesessie te volgen. 

Ideomotorische signalen op te wekken bij een cliënt: het ontstaan van spierbewegingen door er onbewust aan te denken, bijvoorbeeld vingerbewegingen of het laten slingeren van een pendule.

Het toepassen van posthypnotische suggesties in combinatie met amnesie.

Hoe is de training opgebouwd?

De opleiding Ericksoniaanse Hypnose is een driedaagse opleiding, die je als een afzonderlijke lessenreeks of als onderdeel van de erkende opleiding tot hypnosecoach kan volgen. In de cursus komt eerst de geschiedenis van Milton Erickson aan bod, zijn visie op het onderbewustzijn en de Ericksoniaanse opbouw van een hypnosesessie. Veel aandacht gaat uit naar het hypnotische taalgebruik en de toepassing van metaforen, iets waarvoor Erickson alom bekendstaat. Tenslotte komen ideomotorische signalen en het gebruik van posthypnotische suggesties aan bod.

Voor wie is training bestemd?

Om deel te nemen aan de opleiding Ericksoniaanse Hypnose wordt van jou verwacht dat je de basisvaardigheden van een hypnotiseur onder de knie hebt. Er wordt verondersteld dat je weet wat hypnose wel of niet is en hoe je suggestiviteitstesten doet. Verder moet je in staat te zijn een hypnosesessie uit te voeren en weten hoe je met suggesties het onderbewustzijn beïnvloedt. Ook moet je minimaal 18 jaar oud zijn, de Nederlandse taal beheersen en een MBO werk- en denkniveau bezitten.

Gebruikmaken van het STAP-Budget?

  Goed nieuws! Vanaf 2 januari 2023 kun je van de overheid een subsidie krijgen van €1000 jezelf te ontwikkelen, namelijk het STAP-budget.

  STAP staat voor ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’. Met deze subsidie wil de overheid scholing toegankelijker maken en iedereen de kans geven. 


  Ben je geïnteresseerd in het STAP-budget of wil je graag meer informatie? Klik dan op onderstaande button. 


Vragen over zelfhypnose

Onze belofte:

Opleidingen gericht op o.a. het vergroten van de algemene inzetbaarheid, basisvaardigheden en gericht op het vergroten van beroep specifieke vaardigheden                                                                        


Onze focus ligt op:

 • Verbeteren van zelfmanagement.
 • Verbeteren van sociale vaardigheden.
 • Efficiënter managen van mensen en taken.
 • Verbeteren van innovatieve en analytische vaardigheden waarmee je efficiënter leert communiceren met jezelf en een ander.
 • Mentaal en emotioneel groeien. Zodat je in korte tijd grote stappen zet in je ontwikkeling - en je capaciteiten maximaal kunt inzetten.
 • Richting vinden. Zodat je als geen ander weet wie je bent, wat je kan en waar je gelukkig van wordt.
 • Controle over denken, doen en voelen. Zodat je emoties, gedachten of gedrag kunt oproepen en inzetten op het gewenste moment. Denk maar aan zelfvertrouwen, creativiteit, focus of discipline.
 • Keuzes maken uit durf in plaats van angst? Jij definieert je doelen en bereikt wat je wilt bereiken.
 • Iets nieuws of werken aan je professionele werkzaamheden en of carrière.                 

Doelgroep:

 • (Potentiële) ondernemers.
 • Carrière switchers, (tweede) carrière.
 • Mensen met professionele ambities.
 • Professionals werkzaam op het gebied van de cursus.

       

Onze trainingen zijn opgebouwd:   

 • Meer dan 80% Klassikaal en de rest is er mogelijkheid tot individuele begeleiding door mentoren aanwezig tijdens lesdagen, bij enkele opleidingen voor voor enkele uren ruimte voor individuele begeleiding buiten de lesuren.

Bewijs van deelname:

 • Bij al onze opleidingen ontvang je een bewijs of certificaat van deelname. 

Om deel te nemen aan deze opleiding in Limburg dien je minimaal 18 jaar te zijn en in het bezit van een havo- of mbo-diploma.

Wat zeggen onze cursisten?

Data en locatie

Ericksoniaanse Hypnose

📌 6, 7 & 8 februari 2023

📍 Roermond


€ 645,-


𝗗𝗜𝗥𝗘𝗖𝗧 𝗜𝗡𝗦𝗖𝗛𝗥𝗜𝗝𝗩𝗘𝗡 ➜

Eindelijk dé opleiding gevonden, waarmee ik verandering teweegbreng bij mijn cliënten in het eerste gesprek al! Met de geleerde gesprekstechnieken heb ik mijn cliënten direct laten beginnen aan hun eerste echte transformatie: de beslissing om daadwerkelijk te veranderen!
Diana
645 euro

Meld je nu aan!

Betalen in termijnen is mogelijk. Neem gerust contact op.

TIP: per 1 maart 2022 is als particulier subsidie STAP-Budget aan te vragen. Voor zelfstandigen blijven opleidingskosten ook in 2022 fiscaal aftrekbaar!