RECONNECT DAG | 10 JAAR RESPONSE INSTITUUT

17 november 2018 | Congrescentrum Het Forum, Roermond

Inspirerende workshops

Laat je inspireren door verschillende workshops

Ontmoet oud klasgenoten

Ontmoet oud mede-cursisten en anderen gelijkgestemden

Lezing Eric Schneider

Verken met Eric oude spirituele tradities in een hedendaags jasje

REconnect Day logo

Hoera 10 jaar Response Instituut

10 jaar Response Instituut laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. 


10 jaar geleden startte ik met een droom. Ik voelde een diepe drive om mensen te laten inzien hoe mooi en krachtig ze zijn. Dit is de aanzet geweest om mensen te begeleiden middels trainingen en coaching. 


Nu 10 jaar later hebben we een mooi instituut met uiteenlopende trainingen, een deskundig trainerskorps en een plek waar mensen zich thuisvoelen. 


We zijn trots wat we als team afgelopen 10 jaar bereikt hebben en willen dit graag met je vieren. Tijdens onze tweede editie van Reconnect vieren we ons 10-jarig jubileum en het thema van de dag zal dan ook 'Vier het leven' zijn.


Op de dag kun je je voor 2 van de 3 onderstaande workshops inschrijven en sluiten we af met een lezing van Eric Schneider over oude spirituele tradities in onze hedendaagse tijd en wat we uit deze oude tradities kunnen leren. 


Naast de workshops is er voldoende gelegenheid om oud mede-cursisten te zien en met gelijkgestemden het gesprek aan te gaan. Tevens geven we op de dag een aantal cadeaus aan je om te vieren dat we jarig zijn.


Ik zou het fantastich vinden als je ook komt en deze dag met ons viert.


Milan

Wat kun je verwachten van de Reconnect dag

Programma

 09:30 - 10:00 uur Inloop

10:00 uur Welkomstwoord door Milan                

11.00 - 13.00 uur Workshopronde 1

13.00 - 14.00 uur Lunch

14.00 - 16.00 uur Workshop 2

16.15 - 17.30 uur Lezing Eric Schneider

17.30 uur Afsluitende borrel

10 jaar Response Instituut Reconnect Dag

Zaterdag

17 november

2018

10.00 uur

Workshops

Hanneke van der Voort

Workshop 1: 

Contact met je authentieke IK

Contact met je authentieke IK

Tijdens deze workshop ga je kennismaken met een deel van Kerntranformaties, ontwikkeld door Connirae Andreas. Kerntranformaties werd gezien als doorbraak op het gebied van NLP, Psychologie en Spiritualiteit en is een prachtige methode om in contact te komen met je kern, de kracht van je authentieke IK. 


De workshop geeft je niet alleen handreikingen hoe je dichter bij jezelf kunt komen, je gaat ook daadwerkelijk de verbinding maken met de diepste laag van jezelf. Aan het einde van de workshop zul je merken hoe mooi en prachtig je bent.


Tijdens de workshop leer je een concreet stappenplan om in deze staat van zijn te komen. Er is een wezenlijk verschil tussen het weten dat zoiets als een authentiek IK bestaat en de stappen om er daadwerkelijk te komen. Kerntranformaties maakt het onderscheidt tussen verdwalen in je zoektocht naar jezelf of juist doelgericht een proces volgen om te komen tot je diepste kern. Door jezelf in deze workshop te gaan ontdekken zul je merken wat voor impact dit heeft op jezelf en je directe omgeving.

 • Kees Dullemond

  Workshop 2: 

  De mandala van gewaarzijn

  De mandala van gewaarzijn

  De mandala is een eeuwenoude visuele voorstelling van onze mind. In zeer veel spirituele tradities speelt de mandala een belangrijke rol. Van kleurige voorstellingen op bijvoorbeeld Boeddhistische wandkleden (Thanka’s) tot hele bouwwerken. De Jokhang tempel in Lhasa is daar een prachtig voorbeeld van en ook de kathedraal van Chartres. In de westerse psychologie werd de mandala geïntroduceerd door Gustav Jung.


  De mandala kenmerkt zich door een kern met daaromheen schillen en lagen die allerlei functies hebben zoals bescherming maar ook afzondering. Een mandala richt zich op de windrichtingen en de seizoenen. Die allemaal hun werking hebben en hun voeding geven.


  Zonder bewustzijn laten we ons leiden door onze buitenkant, de kant van de afscheiding en bescherming, kortom ons ego en ons angstlichaam. Met bewustzijn en beoefening komen we bij onze kern.


  De beoefening van de mandala van gewaarzijn is een meditatieve praktijk die je helpt om voorbij de schillen te komen, voorbij de verhalen in je hoofd, voorbij je conditioneringen, zonder ermee te strijden.


  Tijdens deze workshop neemt Kees je mee in deze unieke techniek en hoe je deze techniek kunt toepassen in je dagelijkse leven. 

 • Perry Ubeda

  Workshop 3: 

  De warrior inside

  De warrior inside

  Perry Ubeda is een Nederlands beoefenaar van verschillende vormen van vechtsport. Ubeda verwierf wereldfaam door als enige ter wereld de wereldtitels te behalen in de vier varianten van het boksen: full-contact boksen, kickboksen, thaiboksen en muaythaiboksen.


  Perry haal erg veel voldoening uit het geven van (privé)training aan mensen met de meest uiteenlopende (problematische) achtergronden. Hij heeft zichzelf de afgelopen jaren gespecialiseerd in het begeleiden kansarme jongeren die net dat extra beetje aandacht kunnen gebruiken. Hij begeleidt deze mensen met individuele, psychomotorische trainingen, waarbij hij vechtsport gebruikt om ze in hun kracht te zetten.


  Deze workshop is een echte doe-workshop. Tijdens de workshop word je meegenomen in een aantal basisprincipes die Perry in zijn carrière gebruikt heeft om hindernissen te overwinnen. De vechtsport bevat gigantisch veel tools die in het dagelijks leven gebruikt kunnen worden om in je kracht te staan. Vanuit beweging en contact met je eigen lichaam ga je onderzoeken hoe je lichaam reageert op stress en angst en hoe je op basis hiervan weer snel in balans kunt komen. Tevens laat Perry je tijdens deze workshop ervaren hoe je de ‘warrior’ in jezelf kunt aanwakkeren om doelgericht bezig te zijn. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Gronden en ademhaling

  • Grenzen stellen

  • Focus

  • Krachtactivatie

  • In balans zijn

  • Omgaan met stress en angst

 • Afsluiting door:

  Eric Schneider 

  Lezing:

  Het leven en spirituele ontwikkeling

  Oude spirituele tradities in onze hedendaagse tijd

  Zoals we van Eric gewend zijn, neemt hij je in deze diepzinnige lezing mee naar de functie van het leven in het kader van spirituele ontwikkeling. Waarom zijn we als mensheid hier? Wat zijn de lagen in ons menselijk bestaan? Wat kunnen we leren van kosmische en oude spirituele tradities? Voor welke uitdaging staan we én welke verantwoordelijkheid dien je hier zelf in te nemen?


  In 1,5 uur geeft Eric een uiteenzetting vanuit verschillende disciplines en perspectieven hoe we ons leven mogen, kunnen en moeten leiden. Na de lezing zul je zeker stof tot nadenken hebben over waar je nu staat in je leven en welk levenspad volgt.

 • Waarom deelnemen?

  Ontmoet je oud mede-cursisten!

  Ben je niet benieuwd hoe het met je oud mede-cursisten gaat? Welke stappen ze hebben ondernomen na de opleiding en wat hun momenteel bezighoudt in het leven. Tijdens de dag kun je lekker bijpraten en kun je oude herinneringen van de training weer eens ophalen. 

  Laat je inspireren!

  We wilden eens iets anders dan NLP en hypnose. Daarom hebben we er voor gekozen om een aantal gave workshops aan te bieden, waarvan je de inhoud waarschijnlijk nog niet kent. Hanneke, Kees, en/of Perry en sowieso Eric gaan deze dag lekker met je aan de slag. En zoals je van ons gewend bent, zijn het praktische workshops waar je direct iets mee in de praktijk kunt. 

  Als je jarig bent trakteer je!

  We gaan een aantal cadeaus weggeven waarvan we denken dat je deze wel leuk vindt. Want als je jarig bent dan trakteer je. Wellicht word jij een van de gelukkige winnaars. 

   89,-

  25,- euro

  Reconnect dag | "Vier Het Leven"

  10 jaar Response Instituut

  Om deze dag mogelijk te maken, vragen we een kleine bijdrage van 25,- euro. Hiervoor gaan wij ons uiterste best doen om je een fantastiche dag te laten beleven.


  • 2 workshops van 2 uur*
  • Inclusief koffie, thee

  • Inclusief lunch

  De dag zal georganiseerd worden bij Congrescentrum het Forum te Roermond.


  * Bij het aanmelden kun je twee workshops selecteren die jouw voorkeur genieten. Wij proberen iedereen aan zijn voorkeur workshops deel te laten nemen maar kunnen dit niet garanderen.

 • Reserveer nu je plek!