NLP Master Practitioner

Leer jezelf nog beter kennen

20 jaar ervaring in de NLP-opleidingswereld!

certificatie-medaille-usp3x

IANLP, CRKBO & NVNLP erkend!

De meest krachtige techniek van deze tijd!

NLP Master Practitioner

Tijdens de NLP Practitioner heb je al de kracht van NLP ontketend en daarmee ook ervaren hoeveel impact het heeft op je gevoelswereld, je denken en je vermogens om doelen te realiseren. Tijdens de opleiding NLP Master Practitioner werk je met nog geavanceerdere processen en technieken om op nog diepere niveaus aan jezelf te werken. Je gaat op zoek naar de fundamenten die alles in je leven bepalen.

milan-sjoerd

De opleiding NLP Master Practitioner

Al meer dan 40 jaar bewijst NLP zijn kracht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling aan miljoenen mensen. Én NLP leer je door het volgen van een internationaal erkende NLP Master Practitioner opleiding.


Tijdens de NLP Master Practitioner staan je denkstijlen, overtuigingen, waarden en modelleren centraal. Daarnaast geeft de NLP Master Practitioner verdieping aan de reeds geleerde stof in de NLP Practitioner.

Iets voor mij
nlp-practitioner-avond-training-limburg-geschikt

Deze opleiding is voor iedereen die toe is aan:


  • Het bewust worden van je onbewuste drijfveren die je werkelijkheid creëren.
  • Het naleven van je waarden en normen die je belangrijk vindt in je leven.
  • Het kunnen modelleren van menselijke vermogens en deze zelf kunnen toepassen.
  • Het herkennen van menselijke cognitieve processen en deze toepassen in je communicatie.
  • Het verkrijgen van inzicht in je eigen belemmerende en stimulerende overtuigingen.
  • Het aanpakken van diepgewortelde emoties.
  • Het vergroten van je uniekheid en kiezen waarvoor je staat.
  • Het loslaten van identificaties om dichter bij jezelf te komen.
Waarom zou ik de NLP Master Practitioner volgen?

Cursisten aan het woord over NLP

Waarom zou je een NLP Master Practitioner volgen?

 Miljoenen mensen over de hele wereld hebben profijt van een NLP-opleiding. Dit omdat NLP gaat over effectieve communicatie, het begeleiden van anderen of persoonlijke ontwikkeling, de redenen om een NLP-opleiding te volgen zijn heel divers

Je weet je drijfveren

Je hebt je grootste angsten en drijfveren ontdekt zodat je weet dat je beide nodig hebt om in balans te zijn.

good-work

Je leeft je waarden

Je ervaart meer emotionele vrijheid en een dieperliggend contact met je waarden en uniekheid.

brain-icon

Je kent je denkstijlen

Je kennis over je denkstijlen wordt vergroot waardoor je makkelijker kunt handelen en communiceren hoe jij dit wilt.


Je bepaalt je eigen koers

Je laat je niet meer afleiden door de omgeving en bepaalt de koers van je eigen leven.

Je bent authentiek

Je verandert je zelfbeeld zodat je krachtiger en authentieker bent.


Je komt snel tot de kern

Je kunt snel tot de kern komen waardoor je coachvaardigheden naar een ongekend niveau gaan.

Inhoud opleiding 

De NLP Master Practitioner kun je bij Response Instituut in 2 varianten volgen. De opleiding duurt gemiddeld 6 tot 7 maanden en leert je inzicht te krijgen in hoe menselijk gedrag en communicatie werkt. Na de opleiding beheers je veel technieken die niet alleen zorgen voor een enorme sprong in je persoonlijke ontwikkeling. Ze brengen je ook verder in je werk of op coachingsgebied.

                   

Welke onderwerpen komen aan bod tijdens de opleiding?

Onderwerp 1: Inzicht in denkstijlen

Hoe werkt je perceptie en cognitieve gedragingen? Hoe filter en organiseer ik mijn informatie van de buitenwereld? Waar leg ik telkens mijn aandacht op in mijn communicatie? Metaprogramma’s zijn patronen die iemands denken, voelen en handelen in bepaalde situaties kenmerken. Sommige patronen werken in je voordeel, andere in je nadeel. Door het bewust inzetten van de metaprogramma’s kun je fundamentele veranderingen bij jezelf en anderen teweegbrengen.

Criteria, oftewel waarden

Of je je goed voelt, wordt medebepaald door de waarden die je belangrijk vindt of niet. Deze waarden gebruik je om je ervaringen te evalueren. Hoe meer je bewust wordt van deze drijvende krachten van ons onderbewuste, des te beter ben je in staat om sturing te geven aan je gedrag, communicatie en leven. In de NLP Master Practitioner word je geleerd om je waarden te herkennen en op een positieve manier voor je te laten werken.

Onderwerp 2: De 6 niveaus van verandering

Het proces van leren, veranderen en communiceren bestaat uit natuurlijke classificatie hiërarchieën. De logische niveaus maken het mogelijk om op een ander niveau informatie toe te laten en dieperliggende patronen van ons gedrag en het effect op de omgeving bloot te leggen. Hoe hoger je in de logische niveaus verandert hoe groter het effect op de omgeving. Verder word je je door het gebruik van de logische niveaus meer bewust van je denken, wie je bent en welk levensdoel je hebt.

Onderwerp 3: Omzetten van beperkende overtuigingen

Waarvan ben je overtuigd? Wat is voor jou 100% waar? Welk effect heeft je denken op je eigen handelen? Overtuigingen zijn veralgemeningen die je maakt over de werkelijkheid en voor waar aanneemt. Deze vormen de basis van onze communicatie en gedragsmatig handelen. Je eigen overtuigingen zijn ook grotendeels verantwoordelijk voor problemen die je ervaart. In de NLP Master Practitioner maak je je beperkende overtuigingen zichtbaar en herschrijf je ze zodat ze juist ondersteunend voor je zijn.

Onderwerp 4: Werken met tijd en ruimte

Een tijdlijn is een ruimtelijke beschrijving van hoe je je eigen relatie met de tijd organiseert, begrijpt en ervaart. Het is een metafoor over hoe je visuele en auditieve beelden, alsook de gevoelsmatige aspecten van de door jouw herinnerde ervaringen codeert en verwerkt (een plaats geeft). Deze benadering creëert heel wat creatieve mogelijkheden om veranderingen door te voeren. Fundamentele problemen en trauma’s kunnen op een relatief pijnloze manier door timelinewerk beter verwerkt en geïntegreerd worden. Het eindeloos meesleuren van een pijnlijk verleden behoort daardoor eveneens tot het verleden.

Onderwerp 5: Structuur van emoties

Over emoties heb je geen controle, althans dat wordt vaak gedacht. Echter hebben emoties een bepaalde structuur. Door deze structuur in kaart te brengen komen de emoties naar de oppervlakte waardoor je hier meer bewustzijn over krijgt en mee aan de slag kunt. NLP gaat uit dat ‘negatieve’ emoties niet bestaan maar door het signaal te negeren, ze soms destructief kunnen werken. Door het signaal te leren herkennen kun je je emoties nog beter omarmen.

Onderwerp 6: Kracht van modelleren

NLP is ontstaan vanuit modelleren, namelijk het leren van succesvolle communicators en therapeuten. Hoe doen ze nu precies wat ze doen? Modelleren betekent het observeren en reproduceren van het succesvolle functioneren (denken, voelen en optreden) van anderen. Modelleren vormt de basis voor versneld leren. Door je capaciteit tot modelleren te ontwikkelen, ontwikkel je je vermogen tot leren. Je leert hoe je het best kan leren. Het wordt mogelijk (wat dan ook van wie dan ook ) te leren op een ecologisch verantwoorde manier.

                 
Aan welke variant kan ik deelnemen

Aan welke variant kun je deelnemen?

NLP Master Practitioner
Dagopleiding

 • 18 innoverende opleidingsdagen met
  veel plezier en energie. 

 • 6 blokken van 3 dagen.

 • Avonden vrij m.u.v. 5 X de 3 de maandag van de maand waar je oefenavond gepland is bij Response Instituut (Live of Online te volgen) 18.30-21.30 uur

 • Tijd voor eindopdracht 21 uur

 • Totale opleidingstijd 144 uur (excl. studiebelasting)

 •  

Bekijk startdata 

Voor wie?

NLP wordt gebruikt in het bedrijfsleven, coaching, begeleiding, onderwijs, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, psychotherapie en sport – in feite overal waar mensen iets willen realiseren vanuit hun eigen kracht.

                   

Voor wie zijn de NLP opleidingen geschikt?

Een ieder die persoonlijk krachtig in het leven wil staan

NLP gaat over hoe mensen de wereld ervaren en op basis van deze ervaring met de wereld communiceren. In de kern is NLP een communicatiemodel om persoonlijke doelen te kunnen realiseren. Iedereen leert in NLP hoe hij zijn brein optimaal kan gebruiken om meer regie te krijgen over hun denk- en communicatieprocessen.

Leidinggevende, managers en zzp-ers

NLP wordt veel toegepast in het bedrijfsleven. Directeuren, managers, afdelingshoofden, ondernemers leren hoe ze effectiever kunnen vergaderen, een salespitch doen, en teams kunnen aansturen. Persoonlijk leiderschap is een belangrijk aspect in onze NLP-opleidingen. We leren je hoe je mensen inspireert, motiveert om het maximale uit hun competenties en functioneren te halen.

Coaches, therapeuten, psychologen, trainers, onderwijzers

Er bestaat geen krachtiger model om mensen te begeleiden in een positieve verandering. NLP neemt je mee hoe je met je communicatie de belevingswereld van anderen kunt beïnvloeden om van probleem naar doelrealisatie te gaan. Daarnaast gaat NLP aan de slag met de meeste effectieve technieken om gedragsverandering mogelijk te maken.

                          

Waarom NLP volgen bij Response Instituut?

"Response Instituut geeft mensen door haar NLP- en hypnose-opleidingen al 15 jaar de controle terug over hun leven en toekomst."


Wanneer je 's ochtends voet zet in het Response Instituut in Roermond, voelt het direct als thuiskomen. Ons team van trainers en mentoren verwelkomt je met een kopje thee of koffie.

Al gauw merk je, bij het Response Instituut gaat het niet om saaie theorie. Geen eenrichtingsverkeer, maar interactie. In kleine groepjes pas je leerstof direct toe op persoonlijke ervaringen van jezelf én die van de ander. 


De hele dag staat jouw persoonlijke mentor voor jou klaar. Deze beantwoordt elke prangende vraag of helpt je obstakels uit de weg te ruimen. 


Wat wij vaak terugkrijgen? Response Instituut voelt niet als de schoolbanken. Het is onderdeel van een reis waarin je jezelf ontdekt en ontwikkelt. Een dag waar je opgeladen en met nieuwe energie van thuiskomt!

Dit is Response Instituut

Bekijk ook wat anderen zeggen 
taking-ownership-slogan-response-instituut2x

"Taking Ownership is onze belofte,

aan een ieder die binnenstapt bij

 Het Response Instituut."

Wat zeggen onze cursisten?

Nieuwe weg en nieuwe inzichten

NLP Master Practitioner begon, had ik al wat meer een idee waar we heen gingen. Het werd toch nog een verrassing. Wat ik uiteindelijk gekregen heb, is zo ruimte vullend dat ik soms het gevoel heb dat ik het uitstraal. Het vervult mijn lichaam met licht waarmee ik de mensen in mijn omgeving kan verwarmen. Hiermee draag ik bij aan een betere wereld. 

Robert - Consultant

Down-to-earth

Als je op zoek bent naar een “down to earth” NLP opleiding stop dan maar met zoeken. Response Instituut maakt iets dat ogenschijnlijk “zweverig” is zeer concreet. Ik heb ontzettend veel gehad aan mijn opleiding. Ongekend wat Milan en zijn team bij je in werking stelt.Frank - Directeur

Kwaliteit en gezelligheid

De opleidingen NLP Practitioner en NLP Master Practitioner waren de mooiste cadeaus die ik mezelf heb kunnen geven! Dankzij Response Instituut heb ik mogen ervaren hoe het is om zonder oordeel naar mezelf te kijken en aan mezelf te werken. 
Marina  - Trainer/ coach

Een avond oefenen met NLP of hypnose?

Dat kan! De oefenavonden bij Response Instituut geven je de mogelijkheid om je NLP of hypnose competenties naar een hoger niveau te tillen.


Op een oefenavond krijg je geen nieuwe stof aangereikt maar wordt het reeds geleerde in de praktijk gebracht. Daarnaast pas je de technieken toe op gerichte thema’s waaraan je kunt werken. Ook is er ruimte voor nieuwe oefeningen die je helpen om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.


certificering-erkende-nlp-coach-opleiding-keurmerken

Certificering & accreditatie

Wij zijn als opleidingsinstituut in het bezit van het NRTO Keurmerk.

Daarbij is onze NLP Practitioner  geaccrediteerd door de IANLPNVNLP, SKJ, Arcturus, VIV, VVET, NVST en VBAG. Ook zijn wij erkend door de BATC.

Voor de certificatie en inhoud van de NLP Practitioner valt Response Instituut binnen de richtlijnen van IANLP.

We beschikken daarnaast over een CRKBO-erkenning. Wat dat voor jou betekent? Kwalitatief goede trainingen, die daarnaast BTW-vrijgesteld zijn.


Toelatingseisen

 • minimaal 18 jaar oud. 

 • In bezit zijn van een havo- of mbo-diploma.

 • Nederlandse taal machtig zijn

Studiebelasting

Vraag hiervoor onze praktische infobrochure hier gratis aan.

Ja, ik wil mij aanmelden voor de NLP Master Practitioner

Data & Aanmelden

NLP Master Practitioner
Dagopleiding

📌 16 mei 2024

📍 Roermond


Speciaal aanbod

🎁 Van 3500,- naar 2950,-


𝗗𝗜𝗥𝗘𝗖𝗧 𝗜𝗡𝗦𝗖𝗛𝗥𝗜𝗝𝗩𝗘𝗡 ➜

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen & antwoorden over de NLP Master Practitioner

Kun je met elke achtergrond aan de NLP Master Practitioner beginnen?

Ja! Zolang je 18 jaar of ouder bent en minimaal een erkend NLP Practitioner certificaat bezit., kun je beginnen aan de NLP Master Practitioner. Sterker nog: deze opleiding geeft jou de toepasbare tools voor élke achtergrond, situatie of loopbaan.

Hoe groot zijn de groepen?

Elke groep heeft tussen de zes en 24 deelnemers. Daarnaast werken we met trainers en assistent-trainers. Per drie personen staat één assistent-trainer klaar. Zo garanderen wij een persoonlijke begeleiding en aanpak!

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, dat kan. Samen spreken we af hoeveel termijnen dit zijn, met een maximum van zes maanden. Elke maand betaal je dan één termijn. Zo is de betaling voltooid wanneer jij je opleiding afrondt!

Welke onderwerpen behandelt de NLP Master Practitioner?

De focus ligt op drie onderwerpen: persoonlijke ontwikkeling, professionele ontwikkeling en coaching. Persoonlijke ontwikkeling gaat om helder en doeltreffend communiceren. Niet alleen met anderen, maar ook met jezelf. We ruimen blokkades uit de weg zodat jij maximaal kan putten uit alles wat je in je hebt! Bij professionele ontwikkeling vormt NLP een krachtige ondersteuning in sales, HR en management. Je krijgt inzicht in complexe communicatieprocessen en leert deze aansturen. Tot slot leer je bij coaching effectieve technieken om de belevingswereld van een ander te begrijpen.

Kan ik beter de dag- of avondopleiding kiezen?

Beiden opleidingen bevatten dezelfde inhoud én duren beiden zes maanden. Het verschil zit in de tijden dat je de NLP-opleiding doet! Hou je liever de weekenden vrij, en heb je doordeweeks tijd? Dan is een avondopleiding iets voor jou. Werk je doordeweeks en pak je in de avond liever wat rust? Dan is de dagopleiding een betere optie.

Waar vindt de training plaats?

De locatie van de NLP Practitioner is Roermond, Limburg. Goed te bereiken vanuit Noord Brabant, Gelderland en de Belgische streek!

Kan ik NLP inzetten om zelf te gaan coachen?

Ja! NLP helpt jou om anderen op hun pad te begeleiden. Een stapje verder? Volg dan onze geaccrediteerde NLP Coach opleiding. Neem voor meer informatie contact met ons op!

Wat gebeurt er wanneer ik een dag niet kan?

Een dag missen is geen ramp. We kunnen je direct de gemiste kennis bijspijkeren! Zo beschik je over een persoonlijke mentor, die verantwoordelijk is om je de stof bij te brengen. Daarnaast bieden we een e-learning omgeving, boordevol met theorie, oefeningen en video’s. Die gemiste dag? Die kun je daar terugvinden!

                 
Op een andere manier kennismaken met NLP

Vrijblijvend kennismaken met NLP

nlp-business-ondernemers

Gratis Verkennend gesprek

opleiding-nlp-p-brochure-mockup-1

De praktische infobrochure