Hypnose Basis 

Hypnose Basis -  dé opleiding waarbij je hypnose in 3 dagen leert toepassen op jezelf en anderen.

Meld je nu aan

Hypnose Basis opleiding

Hypnose Basis -  dé opleiding waarbij je hypnose in 3 dagen leert toepassen op jezelf en anderen.


Meld je nu aan

20 jaar ervaring in opleidingswereld!

1000+ mensen opgeleid!

20+ opleidingen & trainingen

Wil je blijvende veranderingen in gang zetten: in je eigen leven en dat van anderen? Dagdroom je ervan hypnosecoach te worden en je skills in te zetten om mensen (of jezelf) van fobieën, stress, slapeloosheid of verslavingen af te helpen? Of ben je gewoon super nieuwsgierig naar het fenomeen ‘hypnose’ en wil je het tot op de bodem uitpluizen? Dan is de opleiding Hypnose Basis bij ons op het Response Instituut precies wat jij zoekt!


De opleiding Hypnose Basis duurt drie lesdagen. Je kunt de lessenreeks Hypnose Basis als een losstaande training volgen, maar ook als onderdeel van een bredere opleiding tot hypnose coach.

Wat is Hypnose?

Jammer genoeg bestaat er bij veel mensen nog een vertekend beeld over hypnose.

Het showelement waarmee hypnose vaak wordt geassocieerd, is louter een gevolg van de vele hypnoseshows en tv-optredens van bekende hypnotiseurs. Hypnose is in werkelijkheid een volkomen natuurlijk fenomeen, dat eigen is aan de menselijke geest. Je kunt hypnose omschrijven als een toestand van diepe trance, waarbij je geest zich compleet focust op je innerlijke gedachten en emoties. In een toestand van hypnose is het mogelijk om contact te maken met je onderbewustzijn, iets wat in ‘normale’ omstandigheden niet lukt.


In je onderbewustzijn liggen er vanaf je prille kindertijd allerlei ervaringen, gedachtepatronen en emoties opgeslagen. Dit is de reden waarom je onderbewustzijn verantwoordelijk is voor zowat 95% van je gedragingen en de emoties die je voelt in het dagelijks leven. Sommige ervaringen, patronen en emoties zijn echter belemmerend en hinderlijk. Zij zijn de oorzaak van bijvoorbeeld fobieën, faalangst, eetstoornissen, depressie enzovoorts. Onder hypnose laat je je cliënt contact maken met zijn of haar onderbewustzijn. Door het geven van hypnotische suggesties beïnvloed, verander of elimineer je hinderlijke emoties en gedachtepatronen in het onderbewuste. Bovendien versterk je positieve en stimulerende kwaliteiten als motivatie, assertiviteit, zelfvertrouwen en innerlijke rust.


null

Data & Aanmelden

Hypnose Basis

645,-

📌 30, 31 augustus &
1 september 2024

🕙 10:00 - 17:00

📍Roermond

Hypnose Basis

645,-

📌 3, 4 en 5 oktober 2024

🕙 10:00 - 17:00

📍N.t.b.

De opleiding Hypnose Basis

Tijdens de opleiding Hypnose Basis ga je hypnose écht ontdekken en leer je alle fundamentele begrippen, eigenschappen en vaardigheden. We kunnen je alvast verklappen welke onderwerpen daarbij aan bod komen:

  • Historische ontwikkeling van hypnose als therapievorm.
  • Eigenschappen van het brein, het bewustzijn en het onderbewustzijn.
  • De stadia van hypnose.
  • Het verloop van een hypnosesessie.
  • Het aanleren van verschillende manieren om personen onder hypnose te brengen (ofwel: inductie).
  • Het ‘testen’ van de verschillende stadia van hypnose en de diepte van de trance.
  • Het geven van duidelijke suggesties aan het onderbewustzijn.
  • Triggers en ankers tijdens een hypnosesessie.
  • Het veilig terugbrengen uit hypnose.
  • Zelfhypnose: manieren om jezelf onder hypnose te brengen.

Na de opleiding leid jij op veilige wijze een hypnosesessie in goede banen - van begin tot eind. Je leert een passende hypnosemethode kiezen en de diepte van de trance bij de gehypnotiseerde te herkennen. Je leert de juiste suggesties geven aan het onderbewuste, zodat je blijvende verandering teweegbrengt. Wanneer de sessie tot een einde komt, leer je de gehypnotiseerde veilig bij jou terug te brengen. Na deze opleiding kun jij dit niet alleen bij anderen, maar ook bij jezelf!

Direct inschrijven

Over onze persoonlijke mentoren

Susan Theelen-Cornips

Susan leert anderen om het maximale uit hun potentieel te halen en in te zetten. Om grip op hun leven te krijgen en het vorm te geven. Om precies dié persoon te worden die ze willen (en kunnen) zijn. 

"Met hypnose kun je een hele snelle verandering brengen"

Wat anderen zeggen

Een prachtige methode

Hypnose is een prachtige methode om hulpbronnen in te zetten en te helen, of het nu gaat om psychosociale of fysieke problemen. De trainer is een krachtige, authentieke trainer en de trainingen zijn leerzaam en leuk.


Andrea

De kracht van hypnose

Ik heb deze opleiding ervaren als een krachtige tool om de mens naar diepere lagen te begeleiden om zo in samenwerking met het onderbewuste eventuele blokkades, pijnen of fobieën op te lossen. Met veel enthousiasme en betrokkenheid biedt Response Instituut je veiligheid zodat je zelf ook die diepte bereikt om te ervaren wat de kracht van hypnose is! Wat voor mij heel belangrijk was, is dat ik door deze opleiding nog meer over mijzelf heb mogen te weten komen en daarmee aan het werk kan gaan! Dit heeft een positieve uitwerking op mij en mijn omgeving! Ik heb de kracht van het onderbewuste bewust mee mogen maken! En, mag dit overbrengen op mensen die ik zelf in mijn praktijk onder hypnose breng!
Jaap

Wat levert deze training jou concreet op?

Je creëert innerlijke rust.
Weg met slaapstoornissen, eindeloze vermoeidheid, overspannenheid en stress!
Je geeft je zelfvertrouwen een boost.

Je vermindert angsten en fobieën - of ruimt deze volledig op.
Verlossing van hardnekkige verslavingen zoals roken, alcoholgebruik of overmatig eten.
Verlichting van pijn.
Positieve verandering in je manier van denken en handelen.

Vrijblijvend kennismaken met Hypnose