Verkooptraining

certificatie-medaille-usp3x

20+jaar ervaring in communicatie, leiderschap, coaching en persoonlijke effectiviteit

1000+ tevreden cursisten. Jij straks ook?

18 erkende & toonaangevende opleidingen

De klant als fan; om van klant naar fan te komen zijn medewerkers van essentieel belang. Door middel van onze unieke matrix krijgen de deelnemers in één oogopslag het verkoop-/adviesproces te zien.

IK WIL MEER WETEN! 

Algemene info

De training wordt gegeven door één van de enthousiaste en ervaren trainers van Response Instituut i.s.m. OVD-opleidingen. De training bestaat uit een combinatie van theorie, praktijkopdrachten, e-learning en actieve werkvormen.


Deze training bevat 1 dagdeel waarin je gaat oefenen met een ervaren trainingsacteur.


Doelgroep: Deze training is bedoeld voor alle professionele verkoopmedewerkers die meer willen halen uit hun contacten met klanten (verkopers, winkelpersoneel, filiaalmanagers en kassamedewerkers).


Doel: Aan het eind van de training ben je in staat het maximale uit het verkoopproces te halen, waarbij de klant als fan centraal staat.

Studierichting

De deelnemer leert op een klantgerichte wijze denken en handelen; het maximale te halen uit het verkoopproces, waarbij de 5 gouden regels voor klantgericht verkopen van toepassing zijn. Hierbij worden de Kiper matrix, LSD en het verkoop-/adviesproces toegepast. De training is mbo3-niveau.

Inhoud van de training

In deze training leer je op een klantgerichte wijze denken en handelen en het maximale te halen uit het verkoopproces. Onderwerpen die aan de orde komen:


 • Jouw sterktes en zwaktes als verkoper.
 • Klanttypen.
 • Klantverwachting en klantbeleving.
 • Fasen van een verkoopgesprek.
 • Communicatie.


De training bestaat uit:

 • Klassikale lesuren.
 • Individuele persoonlijke begeleiding en ondersteuning.
 • Virtuele lessen, e-learningmodules met digitaal lesmateriaal.
 • Workshop, webinar en eindopdracht.

De e-learningmodule ‘Ultieme klantgerichtheid’ wordt verzorgd door Icademy B.V., de overige trainingscomponenten door OVD Opleidingen B.V.

Praktische informatie

Studiebegeleiding

Theorielessen, groepsdiscussie, rollenspel met behulp van een acteur (praktijkopdrachten), inclusief e-learning modules ‘Klanttypen’. Begeleiding tijdens en tussen de trainingsmomenten door is aanwezig c.q. beschikbaar

Vooropleiding

Geen vooropleiding vereist.


Toetsing

E-learning opdracht met een toets. De training wordt afgerond met een officieel OVD Opleidingen certificaat.


Resultaat

 • Door middel van onze unieke matrix krijgen de deelnemers in één oogopslag inzicht in het verkoop-/adviesproces. Bij ieder onderdeel van dit proces is een handeling belangrijk. Met onze training doorlopen deelnemers dit gehele proces en krijgen zij de tools en vaardigheden om op iedere positie de juiste keuze te maken en daarmee passend te handelen.

 • De deelnemer is in staat het maximale uit het verkoopproces te halen, waarbij commercieel bewustzijn en de klant als fan centraal staan.

Waarom NLP volgen bij Response Instituut?

"Response Instituut geeft mensen door haar opleidingen al 13 jaar de controle terug over hun leven en toekomst."


Wanneer je 's ochtends voet zet in het Response Instituut in Roermond, voelt het direct als thuiskomen. Ons team van trainers en mentoren verwelkomt je met een kopje thee of koffie.

Al gauw merk je, bij het Response Instituut gaat het niet om saaie theorie. Geen eenrichtingsverkeer, maar interactie. In kleine groepjes pas je leerstof direct toe op persoonlijke ervaringen van jezelf én die van de ander. 


De hele dag staat jouw persoonlijke mentor voor jou klaar. Deze beantwoordt elke prangende vraag of helpt je obstakels uit de weg te ruimen. 


Wat wij vaak terugkrijgen? Response Instituut voelt niet als de schoolbanken. Het is onderdeel van een reis waarin je jezelf ontdekt en ontwikkelt. Een dag waar je opgeladen en met nieuwe energie van thuiskomt!

Dit is Response Instituut

taking-ownership-slogan-response-instituut2x

"Taking Ownership is onze belofte,

aan een ieder die binnenstapt bij

 Het Response Instituut."

Nog een beperkt aantal gratis plekken!

Het aantal beschikbare gratis trainingen neemt af. Neem bij interesse direct contact op en claim je gratis training voor jouw organisatie. De trainingen dienen vóór 31-12-2022 afgerond te zijn.

Direct inschrijven 

Verkooptraining

📌 Op aanvraag

(training dient vóór 31 december 2022 afgrond te zijn)

📍Op bedrijfslocatie

of onze trainingslocatie in Roermond


Deze training duurt 3 lesdagen.


Totale studiebelasting is 45 uur.


GRATIS

ipv € 1.250/pp)Neem contact op of vraag een terugbelverzoek aan!

In samenwerking met Mentaal Vitaal Sterk