Tony Ortu

Hugo Arts, coach bij Response Instituut

Mijn naam is Tony Ortu. Ik beschik inmiddels over 41 jaar werkervaring. In eerste instantie heb ik gedurende 28 jaar diverse managementfuncties vervuld bij de overheid, waarna ik fulltime als zelfstandig ondernemer aan de slag ben gegaan. In mijn werk met groepen en in mijn werk als individueel begeleider, maak ik dagelijks gebruik van mijn ruime en praktische leef- en werkervaring.

Sinds 1998 heb ik vooral in mijn eigen persoonlijke groeiproces geïnvesteerd. Ik heb me destijds bekwaamd tot internationaal gecertificeerd Master NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en ik heb diverse trainingen gevolgd op het gebied van coaching, intervisie, lichaams- en energiewerk en trainingen waar gedrag en houding van mensen centraal staan. Inmiddels ben ik ook ruim 10 jaar werkzaam als erkend Register Therapeut. Ik heb daartoe in de afgelopen acht jaar diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Systemisch werken, Traumaverwerking, Rouw- en Verliesverwerking en Relatie therapie. Als systeemtherapeut begeleid ik ook familie- en organisatieopstellingen.


Ik ga altijd uit van de positieve intenties van mensen. Mijn uitgangspunt bij het werken met een of meerdere personen is dat iedereen de oplossing en de kwaliteiten in zich heeft. Soms is een duwtje in de rug nodig om dit te herkennen en toe te laten. In mijn werk met mensen staan respect, veiligheid, vertrouwen en gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal.