Raymond van der Heijden

Hugo Arts, coach bij Response Instituut

Een paar jaar geleden begon Raymond met zijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, is hij de opleidingen NLP Practitioner en NLP Master Practitioner gaan volgen.

“Ik herinner mij nog goed hoe magisch het voelde toen ik door een aantal simpele technieken een verandering kon maken, in hoe ik mij voelde. Ik wist toen nog niet dat ik de jaren daaropvolgend zou besteden aan het onderzoeken van methodes om jezelf als mens te ontwikkelen en dit vervolgens zou overdragen aan andere mensen”.

Het inzicht hoe overtuigingen mensen vormen in wie ze zijn en hoe gedachten zich vertalen naar gedrag, maakte dat hij naast NLP zijn verdieping heeft gevonden in de hypnose.

Sindsdien leerden deze mensen in zijn trainingen of sessies stuk voor stuk om met meer plezier door het leven te gaan, meer zelfvertrouwen te krijgen, beter te communiceren, beter te ontspannen, beter te slapen, beter te presenteren en ga zo maar door.

Raymond weet op een oordeelloze, ontwapenende, heldere en inspirerende manier mensen te prikkelen en te stimuleren om meer uit zichzelf te halen, om op een andere, een meer ruimte gevende manier naar zichzelf en anderen te kunnen kijken.

Zijn overtuiging is: dat je alleen jezelf tegenhoudt om het leven neer te zetten zoals je dat graag wilt leven. Raymond wil mensen helpen om hier bewuster mee om te gaan.

Dankzij zijn vriendelijke persoonlijkheid, humor en toegankelijkheid wordt Raymond veel gevraagd om mensen te begeleiden bij hun proces. Sinds korte tijd geeft Raymond ook hypnosetrainingen. De kennis die hij heeft opgedaan tijdens al zijn hypnosesessies draagt hij op zijn unieke manier over bij diverse trainingen van Response Instituut.