Opleiding Hypnosecoach | Response Instituut
Welkom! Onze website maakt gebruik van cookies
Hypnosecoaching

Word hypnosecoach

Snelle, diepgaande en haast moeiteloze resultaten als hypnosecoach

1000+

mensen opgeleid

18

jaar ervaring

100+

aantal opgeleide coaches

Je bent coach, psycholoog of wilt gaan coachen en je wilt je cliënten helpen met snelle, haast moeiteloze en diepgaande resultaten. Dan is hypnose en hypnotherapie de ultieme weg om dat te bereiken. De 12-daagse opleiding van Response Instituut biedt je krachtige hypnosetechnieken om snel en gericht problemen van je cliënten aan te pakken en op te lossen. Na voltooiing van de opleiding ben je geaccrediteerd als erkend hypnosecoach en voldoe je aan alle kwaliteitscriteria.

Begin gelijk
wat is hypnose?

Wat is hypnose?

Bij hypnose en hypnotherapie maak je contact met je onderbewuste. Daar liggen al je ervaringen en emoties sinds je kindertijd opgeslagen. Prettige en handige, maar ook minder prettige en belemmerende. Het onderbewuste is dan ook verantwoordelijk voor 95% van je gedragingen en emoties. Via hypnose kun je jezelf of anderen in een natuurlijke staat van bewustzijn brengen, waardoor je contact maakt met het onderbewuste. Je kunt dan gaan werken aan het veranderen van angsten als faalangst of minder prettige ervaringen die daar zijn opgeslagen, of aan het versterken van positieve en stimulerende kwaliteiten als motivatie, assertief zijn, zelfvertrouwen en innerlijke rust.

Waarom is de 12-daagse hypnosecoach opleiding iets voor mij?

Met deze opleiding leer je alle skills te gebruiken die jou een goede hypnosecoach maken. Dat wil zeggen: mensen ondersteunen in het opheffen van beperkingen en hen in staat te stellen zelf persoonlijke thema’s op te lossen zonder in een afhankelijkheidspositie te komen. Deze 12-daagse opleiding sluit goed bij je aan wanneer je een eigen hypnosepraktijk wilt voeren of starten met als doel cliënten te ondersteunen bij het aanpakken van persoonlijke thema’s. De opleiding geeft je alle kennis en kunde om deze droom waar te maken.

Eigen praktijk

Ben je in staat om als hypnosecoach je eigen praktijk te hebben en veel verschillende mensen met allerlei thema's te helpen.

Gedegen hypnotiseur

Ben je een gedegen hypnotiseur die werkt vanuit structuur en intuïtie. Je bent in staat om flexibel te zijn voor het grootst mogelijke resultaat. 

Werken op maat

Werk je op maat met je cliënten en geef je ze wat nodig is. Veel hypnotiseurs werken vaak enkel met standaard scripts. Jij niet!!

Wat leer je tijdens de opleiding?

Techniek van hypnose

Module 1: Drie dagen gericht op techniek

Module 1 duurt drie dagen en is gericht op alle hypnosetechnieken en -vaardigheden die je moet beheersen om een volledige hypnosesessie te kunnen doen. Je leert:


 • Hypnosetesten uit te voeren.
 • 8 verschillende inducties om mensen onder hypnose te brengen.
 • Technieken om de hypnose te verdiepen.
 • Hypnotische suggesties om verandering mogelijk te maken.
 • Het doen van een volledige hypnosesessie.
Intakegesprek hypnose

Module 2: Vijf dagen vaardigheden verfijnen

Tijdens de advanced module, ga je 5 dagen lang aan de slag met gevorderde technieken en vaardigheden en verfijn je je vaardigheden als hypnosecoach. Onderdelen die aan bod komen zijn:


 • Het intakeproces.
 • Verschillende methodieken om het daadwerkelijke probleem van je cliënt te achterhalen en te benoemen.
 • Inzicht in speciale cliënten-doelgroepen.
 • Therapeutische interventies om te werken met afvallen, depressie, burn out, faalangst, etc.
 • Het zelf bouwen van scripts en metaforen bij specifieke problemen.
 • Het opzetten van een eigen praktijk en de marketing daarvoor.
Masterclass hypnose

Module 3: Twee masterclasses

Daarnaast zijn er 2 masterclasses die je echt niet mag missen:

 • 1-daagse Masterclass Regressietherapie waarin je verschillende regressietechnieken leert.
 • 1-daagse Masterclass Pijnbestrijding waarin je leert om onnodige pijn te verzachten of weg te nemen.

Daarnaast is er een verdiepingsdag waar alle theorie en vaardigheden verder met elkaar geïntegreerd worden. Er wordt geoefend met verschillende casussen. Ook worden er verschillende demonstraties gegeven. De laatste dag is de examendag met een praktijk- en theoriegedeelte.

Zij gingen je voor

Kracht van het brein ontdekt

Deze opleiding laat je zelf ervaren hoe krachtig hypnose is in veranderingsprocessen en dankzij de concrete tools die je worden aangereikt, kun je er meteen mee aan de slag.

Carine

Veel rust en ontspanning nu

Ik kan anderen in situaties waar ze zelf geen kant meer mee op kunnen laten ervaren dat er toch nog oplossingen zijn zonder dat ze wisten dat die er waren.


Diana

Heel erg leuk!

Het biedt mij als coach een geheel nieuw spectrum aan vaardigheden, mogelijkheden en inspiratie.Anita 

KTNO certificering

Certificatie & erkenning

Voor de certificatie en inhoud van de 12-daagse hypnosecoach opleiding volgt Response Instituut de richtlijnen van de KTNO. De KTNO erkent deze opleiding met ECTS 4.0. Ook de BATC, CAT-complementair, LVNG, VBAG, IHR en HVNL erkennen deze opleiding. 


Tevens bezitten we een CRKBO-erkenning waardoor onze opleiding voldoet aan de kwaliteitseisen gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

Voor wie?

Deze 12-daagse opleiding sluit goed bij je aan wanneer je een eigen hypnosepraktijk wilt voeren of starten met als doel cliënten te ondersteunen bij het aanpakken van persoonlijke thema’s. De opleiding geeft je alle kennis en kunde om deze droom waar te maken. Om deel te nemen dien je minimaal 18 jaar te zijn en in het bezit te zijn van een havo- of mbo-diploma.

Data en locatie

7 dec 2018

Roermond


Duur:

12 dage


Indeling:

5 modules + examen


Brochure

15 feb 2019

Roermond


Duur:

14 dagen 


Indeling:

5 modules + examen


Brochure volgt later

15 mrt 2019

Arnhem


Duur:

14 dagen


Indeling:

5 modules + examen


Brochure

Inclusief

 • Gratis koffie. thee, fruit & lekkers
 • Opleidingsklapper & studiemateriaal
 • Toegang tot online de leeromgeving & community met extra video’s, oefeningen en andere exclusieve content
 • Persoonlijke 1- op 1 begeleiding
 • Erkend Hypnosecoach diploma


Meld je nu aan voor slechts 1750 euro

LET OP: Vanaf 2019 duurt de opleiding 14 dagen in plaats van 12 dagen. De investering voor  opleiding die 15 februari start bedraagt 2150,-

Betalen in termijnen is mogelijk, neem gerust contact op

TIP:   In 2019 zijn de opleidingskosten voor hypnose fiscaal aftrekbaar als studiekosten.