Video Aspect Ratio: 4:1

INSPIRATIESESSIES

Gemotiveerde en effectieve werknemers via online inspiratiesessies

Bekijk onze inspiratiesessies

In deze tijd dienen we creatief te blijven. Veel mensen werken thuis en zullen hun dag anders moeten invullen. Tevens lopen communicatielijnen anders en zal op een andere wijze aansturing nodig zijn. Om deze reden is Response Business gestart met online inspiratiesessies.

 

Het doel van de inspiratiesessies is om de werknemers een hart onder de riem te steken, ze gemotiveerd, scherp en effectief te houden of een breinbreak te geven.

 

De inspiratiesessies gebeuren via Zoom. De werknemers krijgen, na aanmelding, een link toegestuurd waar ze enkel op hoeven te klikken. Hierna komen ze in een interactieve Zoomroom terecht en start de inspiratiesessie. De sessies duren 1 uur tot maximaal 1 uur en 15 minuten met maximaal 8.

 

Onderstaand staan voorbeelden van de thema’s waar we andere bedrijven al mee ondersteunen. De thema’s worden op basis van de casuïstiek en behoeften van jouw bedrijf op maat gemaakt.

Milan Somers

Mijn naam is Milan Somers, oprichter van Response Instituut. Een opleidingsinstituut dat ik in 2009 ben gestart om mensen, zowel zakelijk als privé, handvatten te geven om op een juiste manier te communiceren in diverse situaties.

Toen ik zelf werkzaam was in de functies van consultant, projectleider en directeur, waren dit de handvatten die me verder hebben geholpen in mijn carrière en in de omgang met mensen. Deze handvatten hebben er mede voor gezorgd dat ik kon groeien als persoon, goed leerde aansturen van teams, beter leerde luisteren, motiveren en zelfs inspireren.

Online inspiratiesessies

De psychologische impact van thuiszitten/ werken

Wanneer je uit je routine getrokken wordt, dan heeft dit impact op hun dagelijks functioneren. Zeker wanneer je nu thuiszit met bijvoorbeeld partner en kinderen. Je zult een andere weg moeten zoeken. En verandering brengt een mentale en emotionele impact met zich mee. In deze sessie word je je meer bewust van de mentale en emotionele impact van thuiszitten en wat dit betekent in het managen van anderen.

Het toepassen van positieve psychologie

Niets heeft betekenis zonder de betekenis die iemand er zelf aan geeft. De feiten zijn niet beïnvloedbaar maar de wijze waarop naar de feiten gekeken wordt wel. Hoe kun je dus omdenken om bijvoorbeeld iets negatiefs om te buigen naar iets positiefs. In deze sessie leer je hoe omdenken werkt, welke principes en processen hier achter zitten om het brein positief te beïnvloeden. De tools uit deze inspiratiesessie zijn direct toepasbaar binnen het bedrijf en gericht om jezelf en anderen positief te beïnvloeden. 

Leiding geven op afstand

De Coronacrisis vraagt een andere aanpak in de begeleiding van anderen. Hoe houd je je werknemers gefocust, gemotiveerd en effectief? Wat betekent deze tijd voor de teamdynamiek, teamcommunicatie en de targets die gerealiseerd moeten worden? En voornamelijk, wat betekent dit voor jouw rol en jouw leiderschap? In deze sessie leer je communicatie- en coachtechnieken die op afstand gebruikt kunnen worden om werknemers scherp en effectief te houden. Na de inspiratiesessie heb je handvatten waar je in de praktijk direct mee aan de slag kunt.

Effectief thuiswerken

Hoe kun je effectief thuiswerken en hoe zorg je voor de juiste focus en motivatie om zaken gedaan te krijgen? In deze sessie leer je hoe je jouw energie hoog houdt, scherpte blijft houden en gemotiveerd blijft om optimaal thuis te kunnen werken. Met praktische tools word je je bewust om een actieve werkhouding te blijven aannemen. 

Komen tot je rustmoment

Deze inspiratiesessie heeft een totaal ander karakter. Soms is het goed om af te schakelen, te vertragen om dichter bij jezelf te komen. Hierdoor ontstaat rust en balans en kun je er daarna weer fris tegenaan. In deze inspiratiesessie word je lekker middels een meditatie begeleidt waardoor je tot rust komt, meer balans ervaart en kunt reflecteren. Daarna kun je weer mindful aan het werk.

Veerkracht en het optimaliseren van je mindset

In deze inspiratiesessie leer je om veerkrachtig te zijn. Hoe ga je in deze tijd om met tegenslagen en hoe zorg je ervoor dat je weer zo snel mogelijk op het juiste pad zit? Tijdens deze sessie gaat het om de juiste mindset en het controle nemen over je eigen brein. Na de inspiratiesessie ben je in staat om de juiste focus te houden op je doelen en kun je beter omgaan met tegenslagen. Met de handvaten uit deze sessie kun je direct aan de slag.

Onze aanpak

1. Aandacht

Samen formuleren we de organisatie-uitdaging. De start van een uniek ontwikkeltraject.

2. Aanpak

Met jou en je medewerkers gaan we aan de slag. Het succes van de ontwikkeling van je organisatie zien we als een gedeelde verantwoordelijkheid.

3. Actie

Realiseer gedragsverandering in alle lagen van je organisatie. We helpen jou om zelfstandig verder te bouwen aan een succesvolle organisatie.

Enorm inspirerend!

Via Response Instituut met het voltallige managementteam deelgenomen aan op maat gemaakte en kwalitatief goede communicatie- en coachingstrainingen. Leuke mix van theorie en praktijkcases. Professioneel, in een erg leuke sfeer. Enorm inspirerend en heeft ons als managementteam absoluut verder gebracht in de ontwikkeling!

Rudy Claessens | directeur Caroz

Online inspiratiesessie

Wil je een inspiratiesessie die volledig is afgestemd op jouw organisatiestrategie? Met leerdoelen en -wensen van jouw organisatie als uitgangspunt? Neem dan contact met ons op.