NLP voor mannen?

Als je denkt dat NLP alleen maar voor vrouwen is dan heb je het mis. Onderstaand geven we je als man enkele inzichten waarom NLP juist ook goed is voor mannen.

Je begrijpt je partner beter!

Wij mannen begrijpen niet altijd precies wat een vrouw bedoelt. Vaak  communiceren wij mannen taak en doelgericht. We zeggen wat we willen en draaien er niet om heen. Bij je partner werkt dit soms toch net wat anders. Ze hebben zo nu en dan een net wat andere communicatiestijl waardoor we onze partner niet altijd begrijpen. Hoe zou het zijn als je je partner beter kunt lezen en begrijpen? Niet alleen door de communicatiepatronen bij haar te gaan herkennen, maar ook omdat je gaat snappen dat je zelf ook soms anders dient te reageren in bepaalde situaties. Alhoewel we als mannen niet zo graag over gevoelens praten, is dit soms toch nodig.

NLP leert je hoe je optimaler kunt communiceren. Uiteraard niet alleen met je partner maar met iedereen. Door met NLP aan de slag te gaan, zul je merken dat je niet alleen beter begrepen wordt maar ook als man duidelijk overkomt en uitstraling hebt.

Alhoewel we als mannen niet zo graag over gevoelens praten, is dit soms toch nodig.

Je komt makkelijker in je nothing box!

Je hebt het zelf druk en je omgeving vraagt continue je aandacht. Je partner wilt dat je het gras maait, je kinderen willen met je spelen, je werk geeft je een deadline voor een project, je vrienden willen je ook nog eens zien. Je wilt afschakelen. Gewoon even helemaal niets doen en je er niet schuldig over voelen.

Ken je deze video tale of 2 brains met de ‘nothing box’?

NLP leert je hoe je in je nothing box komt om meer balans en rust in je leven te creëren. Je kunt hierdoor dicht bij jezelf blijven en kiezen wat goed voor je is, zonder je omgeving uit het oog te verliezen. Zodat iedereen je begrijpt als je met je voetjes omhoog op de bank zit, genietend van jouw moment.

Dat er meer in het leven is dan bier drinken en sport kijken!

Werken, zorgen voor je gezin, bier drinken met je vrienden, sport kijken. Voordat je het weet is de week weer voorbij, dien je bij te komen in het weekend met alle verplichtingen die je daarin hebt en maandag begint het riedeltje weer opnieuw. Denk je soms ook wel eens “Is dit het leven?” Hoewel voor de meeste mannen het heerlijk is om een biertje te drinken en de favoriete sportprogramma’s te kijken, is er meer in het leven.

NLP gaat over koersbepaling, doelrealisatie en je leven inrichten zoals jij dat wilt. Hoewel het misschien niet zo’n mannending is, waar hunkert je hart naar? Waar ben je passioneel over? En ben je de regisseur over je eigen leven? Ben je bezig met de dingen waar je echt mee bezig wilt zijn of wil je een verandering aanbrengen? NLP helpt je met deze bewustwordingen zodat je je mannelijk leiderschap kunt inzetten om je leven zo fantastisch mogelijk te maken.

Je de beste vader van de wereld bent!

Als vader wil je waarschijnlijk niet horen “Mama wie is die man aan het ontbijt?” Je wilt een goede werknemer, ondernemer, vriend, partner maar ook vader zijn. Als man draag je verantwoordelijkheid om te zorgen voor je gezin en gun je ze het allerbeste. Soms betekent dit echter niet weer weg moeten voor je werk of mails beantwoorden, maar aanwezig zijn op de momenten dat je kinderen je nodig hebben. Hoe gaaf zou het zijn dat niet alleen je kinderen elke dag op school opscheppen over hun coolste vader van de wereld die er altijd voor ze is, maar dat je partner dit ook denkt omdat het ook zo is!

NLP leert je om aanwezig te zijn, je kinderen op te voeden, ze te stimuleren als ze ergens tegenaan lopen, rustig te blijven als ze iets hebben uitgevreten en liefdevol te blijven reageren, ook al luisteren ze soms niet.

Door te leren hoe belangrijk taal, conditioneringen en de innerlijke belevingswereld zijn voor mensen, ben je in staat om hier op een andere manier mee om te gaan.

vader en zoon

“Als je doet wat je altijd gedaan hebt, zul je krijgen wat je altijd gekregen hebt”

Je op handen gedragen wordt op je werk!

Je komt op je werk aan en je collega’s applaudisseren nog net niet. Ze mogen je. Je bent eerlijk, maakt van alles goud en je bent in staat iedereen een goed gevoel te geven.

Ze ziet geen problemen alleen maar uitdagingen die je met daadkracht oppakt. Je zit vol energie en je baas waardeert je voor wie je bent en de meerwaarde die je creëert voor het bedrijf.

NLP laat je in je kracht komen en je maximale potentieel aanboren zodat je niet alleen op je werk maar waar dan ook met voldoening presteert. NLP geeft je alle tools en rituelen die ervoor zorgen dat je de beste versie van jezelf aan de wereld laat zien.

Nu serieus!

Nu even zonder gekheid op een stokje. Al meer dan 40 jaar bewijst NLP zijn kracht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling aan miljoenen mensen.

De inzichten die je krijgt geven je de mogelijkheid een leven te leiden zoals jij dat voor je ziet. Zonder beperkingen en begrenzingen. Je gaat snel positieve veranderingen aanbrengen in je leven en werkt op een explosieve manier aan je eigen ontwikkeling. Mocht je je kunnen vinden in onderstaande opsomming dan is het interessant genoeg om een NLP opleiding te overwegen:

  • Je wilt effectiever communiceren en krachtiger overkomen.
  • Je wilt de controle over je leven terugkrijgen.
  • Je wilt belemmerende overtuigingen uit het verleden opruimen.
  • Je wilt heldere doelen leren stellen en deze bereiken.
  • Je wilt controle krijgen over je emoties.
  • Je wilt dingen uit het verleden geen belemmering meer laten zijn voor de toekomst.
  • Je wilt duidelijk en standvastig kunnen zijn naar jezelf en de buitenwereld over wat jij wilt.

Bekijk hier ons aanbod of kom eens naar een gratis workshop NLP!

Over de schrijver
Milan Somers heeft meer dan 17 jaar ervaring met NLP en hypnose, zowel in de publieke sector als in het bedrijfsleven. Hij geeft Response vorm en is de hoofdtrainer voor de NLP Practitioner, NLP Master Practitioner, Hypnose Practitioner en Hypnose Master Practitioner. Als mens en in zijn functies als consultant, projectmanager en directeur heeft Milan een grote passie opgebouwd voor communicatie en het gedragsmatig handelen van mensen.
Wilbert Rutten
Door

Wilbert Rutten

op 24 Sep 2019

Milan, mooi dat je mannen uitdaagd om NLP te gaan volgen. Uit eigen ervaring weet ik wat een NLP opleiding met iemand kan doen. Mannen zijn er klaar voor maar hebben soms een zetje nodig:-) Mannen, ik gun jullie van harte een NLP opleiding. Ik zeg doen en ga voorbij de schaamte. Wilbert Rutten Systemisch coach en trainer mannenwerk.

Reactie plaatsen