De pacing en leading inductie

De pacing en leading inductie


De pacing en leading inductie maakt gebruik van het proces utilisatie. Hierbij gebruik je de zintuigelijke waarneming van het subject om op te pacen om uiteindelijk te kunnen leaden. Door het gebruik van dit proces wordt de kritische factor omzeilt en kan rechtstreeks met het onderbewuste gecommuniceerd worden.

De inductie


Laat het subject een punt kiezen voor zich (30 graden boven de horizon) waar het subject zich op kan focussen. Tijdens de inductie nodig je het subject uit met ontspannen ogen gefocust te blijven kijken naar het punt totdat de ogen vanzelf sluiten.

Zonder de focus te verleggen, spreek:
  • 4 waarheden en 1 suggestie uit     
  • 3 waarheden en 2 suggesties uit   
  • 2 waarheden en 3 suggesties uit            
  • 1 waarheid en 4 suggesties uit                 

De waarheden dienen allemaal anders te zijn. Wanneer het subject de ogen sluit en je hebt het rijtje nog niet afgemaakt, dan kun je ook interne visualisaties noemen. Begin elke waarheid met het woordje …EN. Bijvoorbeeld “en zie de muur, en zie het glas en …..”

Bij de suggesties is het van belang om te weten welke doel je nastreeft. Mocht het zijn om de persoon naar binnen en in trance te brengen, dan kun je denken aan woorden als: Rust, ontspan, naar binnen, relax, loslaten, innerlijke reis, belevingswereld, etc.

 

Wil je meer weten over NLP? Volg dan een NLP opleiding of een gratis workshop bij Response Instituut!
Reactie plaatsen