Een nieuw begin.

Ik wil me graag voorstellen. Mijn naam is Susan Theelen. Vanaf 1 september ben ik manager bij het Response Instituut. 


Net als iedereen vervul ik veel rollen in het leven. Zo ben ik trotse moeder van twee jonge mannen Oscar en Bas, vriendin en vrouw van Mano, jongste dochter van mijn ouders, zus van twee zussen en een broer, vriendin, collega, medewerker, trainer, buurvrouw, coach, medestudent. Kortom, ik ben medemens. Sommige rollen vervul je korte tijd, andere langer en weer andere rollen blijven. Elke nieuwe rol zorgt voor een nieuw begin.

Hoe vaak maken we een nieuw begin. Het begint elke ochtend al bij het opstaan. Elke dag is de eerste dag van de rest van je leven. 


Misschien is het een dag waarin je geen grote bijzondere dingen doet maar,

▪  Een nieuw boek gaat lezen.

▪  Ga je dat ene nieuwe recept eens maken dat je al zo lang wilt uitproberen.

▪  Kies je eens voor een andere wandeling dan normaal. 

▪  Ontmoet je iemand voor het eerst en maak je nieuwe vrienden.

▪  Start je een nieuwe opleiding, ben je benieuwd naar een nieuwe wereld die voor je opengaat en sta je open om nieuwe kanten van jezelf en in jezelf te ontdekken.

▪  Start je zomaar met iets nieuws.

Lees verder 

Eigenlijk zijn we dagelijks bezig met nieuwe dingen....

Zo zit het leven nou eenmaal in elkaar. Er zijn ook momenten dat je niet kiest om iets nieuws te beginnen omdat het leven ervoor zorgt dat je bijvoorbeeld iemand moet missen of je je werk verliest. Niet iedereen heeft altijd zin iets nieuws te beginnen en houdt het liever bij het oude vertrouwde. Je hebt echter altijd de keuze wat te doen.


Iets nieuws beginnen betekent het onbekende tegemoet treden en het bekende en vertrouwde loslaten. Zo herkenbaar voor mij, mijn eerste en enige vaste betrekking bij een werkgever heb ik mogen loslaten. Door voor zelfstandigheid te kiezen. De afgelopen twee maanden hebben allerlei emoties de revue te gepasseerd. 

Emoties als angst voor verlies, spanning, weemoed, onrust, melancholie, rouw.

Maar ook dat ervaren, gehoor te krijgen voor dat diepe verlangen iets nieuws te beginnen en de mogelijkheid er was hier invulling aan te geven. Een gevoel van geluk, trots, euforie, nieuwsgierigheid, enthousiasme en uiteindelijk dankbaarheid. Een achtbaan van emoties.  Gelukkig vind ik achtbanen leuk 😊.


Ik bestempelde mijn bekende vaste baan als zekerheid, maar wat is dan die zekerheid?

Omdat ik m’n baan ken? Is dat wel zekerheid of voelt het gewoon comfortabel voorspelbaar en lijkt het daardoor zeker?

Lees verder 

Sinds 2016 kriebelde het al bij mij...

...om mijn vaste betrekking van nu bijna 28 jaar los te laten en volledig zelfstandig te gaan met mijn coachpraktijk en later ook als trainer. Er waren echter steeds redenen waardoor ik vond dat het nog niet het moment was om los te laten. Kinderen nog te jong, zekerheid van een vast contract opgeven, pensioenopbouw, bedrijf van mijn echtgenoot dat weinig zekerheid meer bood. Voor mij allemaal legitieme redenen. 


Hoe langer ik erover nadacht hoe meer ik het begon te ervaren als bla bla bla, redenen die me weerhielden om daar te komen waar ik eigenlijk wilde zijn. Maatschappelijk gebeurde er de afgelopen 1,5 jaar nogal wat in de wereld wat je doet afvragen wat is zekerheid. Uitdagingen waar we allemaal mee aan de slag zijn geweest, ieder op zijn / haar eigen manier.

Begin dit jaar merkte ik aan mezelf dat ik orde moest scheppen in die opeenstapeling van overtuigingen die me leken tegen te houden. Hulp vragen is al zoiets, zeker als je vindt dat je alles zelf moet kunnen 😊.

Wat maak ik mezelf wijs, wat is zekerheid, word ik daar gelukkiger van?

Lees verder 

Op de vraag van Milan om als manager deel uit te maken van het Response Team (een optie die ik niet had zien aankomen) hoefde ik niet lang na te denken. Er gebeurde van alles in mij waardoor ik zomaar dat, wat me eerder zo in haar greep hield, los kon laten. Al die dingen die ik me eerder blijkbaar had wijsgemaakt: wat zekerheid en loyaliteit allemaal voor mij betekent, loyaliteit naar wie en ook vragen die ik me eerder stelde, kregen ineens andere antwoorden. Ik was een nieuwe richting ingeslagen.


Bij Response was 4 juli een bijzonder leuke dag vol plezier met NLP- en Hypnoseworkshops. Tegen de middag zat een prachtige libel in de deuropening van de voordeur van Response. Zij zou geplet worden als de deur zou dichtklappen. Ik probeerde voorzichtig de libel weg te duwen zodat zij de vrijheid tegemoet kon vliegen. Terwijl ik duwde, hield de libel  zich goed vast. Uiteindelijk vloog de libel weg en hebben we haar lang kunnen volgen. Prachtige vleugels zoals ik me die van elfjes voorstel. Transparant, magische kleuren van geel tot fel rood, metallic blauw, groen en oranje. Mooi weerkaatsend als de zon erop schijnt. Er wordt verteld dat als de libel in je leven verschijnt, je op het punt staat een transformatie door te maken.

In Japan werd de libel door de Samoerai gebruikt als symbool voor kracht, moed, licht, geluk, wendbaarheid en overwinning.

In China staat de libel o.a. voor speelsheid, verandering, welvaart, harmonie, brenger van geluk, nieuwe inzichten, wijsheid, verandering, kracht en een nieuwe start.

Wat een prachtige metafoor en een mooi begin van het nieuwe seizoen van Response met deze meditatie als cadeau van mij voor jou.

 

Met een vriendelijke groet sluit ik af, stel ik voor samen Response naar een next level te tillen en zeg graag tot de volgende keer.

 

Heb je vragen stel, ze gerust,

Susan Theelen

Manager, trainer en coach van het Response Instituut

welkom-bij-de-club-susan

Voelt het vaker of je wordt geleefd?

Door anderen, door werk, zelfs door je eigen gedachten en emoties? De opleiding NLP Practitioner geeft je de touwtjes van je leven weer terug in eigen handen. Je leert op een snelle en effectieve manier…


 • Je levens- en carrièredoelen helder te krijgen en te realiseren
 • Blokkades en belemmeringen uit het verleden in jezelf voorgoed op te ruimen
 • Succesvol het leven op te bouwen dat jij wilt

Response Instituut geeft mensen door haar NLP- en hypnose-opleidingen al 12 jaar de controle terug over hun leven. Gun jezelf ook die gift van een zelfstandig, succesvol en doelgericht leven.

Bekijk startdata


Hoe ziet een dag bij Response Instituut eruit?

Wanneer je 's ochtends voet zet in het Response Instituut in Roermond, weet je het gelijk.  Dit voelt als thuiskomen! Ons team van trainers en mentoren verwelkomt je met een kopje thee of koffie. Met opzwepende muziek op de achtergrond verken je de kleurrijke kamers van het gebouw. Je voelt de kriebels. Je krijgt zin om jezelf binnenstebuiten te keren, om te leren!


Al gauw merk je: bij het Response Instituut gaat het niet om saaie theorie. Geen eenrichtingsverkeer, maar interactie. In kleine groepjes pas je leerstof direct toe op persoonlijke ervaringen: van jezelf én die van de ander. 


De hele dag staat jouw persoonlijke mentor voor jou klaar. Deze beantwoordt elke prangende vraag of helpt je obstakels uit de weg te ruimen. Tijdens de oefeningen voorzien ze je van feedback en houden ze een spiegel voor. 


Wat wij vaak terugkrijgen? Response Instituut voelt niet als de schoolbanken. Het is onderdeel van een reis waarin je jezelf ontdekt en ontwikkelt. Een moment waarop je ongestoord met jezelf bezig kunt zijn. Een dag waar je opgeladen en met nieuwe energie van thuiskomt!

Dit wil ik ookVideo Aspect Ratio: 4:1

Twijfel je over wat NLP voor jou kan betekenen?

Vraag dan nu een gratis verkennend gesprek aan.

Waarom de NLP Practitioner bij Response Instituut?

Response staat voor een persoonlijke en down-to-earth aanpak

Al meer dan 12 jaar maken wij NLP toegankelijk en tastbaar. Voor de ambitieuze levensgenieter die serieus met persoonlijke ontwikkeling aan de slag wil. Zonder blabla. Maar mét concrete resultaten.


Een training volgen bij Response is als thuiskomen. Thuiskomen op een plek waar je volledig jezelf mag en kan zijn. Waar je met al je bagage, al je karaktertrekken en vooral al je ambities welkom bent. We hanteren een persoonlijke aanpak en werken altijd in kleine groepen van maximaal 15 personen.


Wij helpen je om je dromen achterna te gaan en je doelen te bereiken. Zodat jij AAN gaat - en blijft staan. 


Leren hoe jij aan de slag kunt met NLP?
Dat doe je bij Response Instituut. Erkend, gecertificeerd én met jarenlange ervaring. 

Bekijk certificatie & accreditatie
response-instituut-opleidingsagenda-roermond

Response Insituut is een internationaal erkende opleiding.

Al onze opleidingen zijn geaccrediteerd door de NVNLP en SKJ.  De NLP Practitioner is geaccrediteerd door de IANLP, Arcturus, VIV, VVET, NVST en VBAG. Ook zijn wij erkend door de BATC.


Voor de certificatie en inhoud van de NLP Practitioner valt Response Instituut binnen de richtlijnen van het Arcturus Internationaal Trainingsinstituut en het New York Training Institute.


We beschikken daarnaast over een CRKBO-erkenning. Wat dat voor jou betekent? Kwalitatief goede trainingen, die daarnaast vrijgesteld zijn van BTW.  

Opleidingen NLP Practitioner review

De opleiding NLP Practitioner was het mooiste cadeau dat ik mezelf heb kunnen geven! Dankzij Response Instituut heb ik mogen ervaren hoe het is om zonder oordeel naar mezelf te kijken en aan mezelf te werken.

Marina

Aan welke variant wil je deelnemen?

⛅ Dagopleiding NLP

 • 18 dagen: zes blokken van drie dagen overdag.
 • Tijdens de blokken van drie dagen ben je
  intensief bezig met je eigen ontwikkeling.
 • Overdag aan de slag: avonden vrij!
 • Inclusief twee bonustrainingen: 1. NLP & werken met overtuigingen en 2. Kennismaking met hypnose.

Inschrijven >

🌄 Avondopleiding NLP

 • 26 avonden op dinsdag of woensdag.
 • Je hoeft geen vrije dagen op te geven.
 • Doordeweeks aan de slag: weekenden vrij!
 • Wekelijks met jezelf aan de slag en toepassen in de praktijk.
 • Inclusief twee bonustrainingen: 1. NLP & werken met overtuigingen & 2. Kennismaking met hypnose.

Inschrijven >

Start de opleiding over:

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Je ontvangt deze bonussen er gratis bij:

Ontrafel de geheimen van je brein

🏆 Toegang tot de online leeromgeving en community met extra video’s, oefeningen en exclusieve content.


contact-

🏆Persoonlijke 1- op-1 begeleiding van onze trainers.

Start in januari

27 jan. 2022

Roermond

NLP Practitioner

dagopleiding


Gratis kennismakingsgesprek

Tijdelijke aanbieding!

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Meld je vandaag nog aan en transformeer je leven!

ROERMOND

NLP Practitioner 

 27 januari 2022

(Dag)

€2950,-

Onze trainers in beeld

milan-somers-trainer-nlp

Milan

Milan Somers heeft al meer dan 17 jaar ervaring met NLP en hypnose. Niet alleen in de publieke sector, maar ook in het bedrijfsleven. Gedreven door zijn nieuwsgierigheid en passie voor ...

Susan

Susan is manager, trainer en hypnosecoach van het Response Instituut, met een specialisatie in NLP en IEMT. Oordeelloos en met veel toewijding helpt zij haar klanten bij het verkennen van...
jolanda-milan-samen

Jolanda

Jolanda werkte jarenlang in het bedrijfsleven als projectleider en adviseur, voordat ze zich in de wereld van NLP stortte. Ze volgde de opleidingen NLP Practitioner, NLP...

Testimonials

Concrete tools

Ik heb concrete tools gekregen om te werken met mijn persoonlijke talenten, vaardigheden, angsten, drijfveren en uitdagingen. Dat is doeltreffend efficiënt, zowel zakelijk als privé. Ik leerde mijzelf beter kennen, zodat keuzes tegelijkertijd met mijn hart én mijn hoofd worden gemaakt. Dat geeft rust, ruimte en balans.Diana Review NLP

Diana - Zelfstandig ondernemer

Nieuwe inzichten

Bij aanvang van de NLP Practitioner had ik geen idee wat ik kon verwachten. Maar tijdens de opleiding kwam ik mezelf tegen, heb ik mezelf ontwikkeld en sta ik sterk en positief in het leven. De NLP opleiding heeft me nieuwe inzichten gegeven en dat voelt als een verrijking. Prima opleiding!NLP opleiding Karin review

Karin - Coach

Is van onschatbare waarde

Een opleiding die mij op een vrij simpele en krachtige wijze heeft duidelijk gemaakt dat ik zelf een belangrijke rol speel in alles wat ik ervaar en vervolgens creëer voor mijzelf. De impact die deze opleiding heeft op mij als persoon - en zeker ook op mijn directe omgeving - is van onschatbare waarde voor mij. Ik kijk uit naar het starten met de masteropleiding.

NLP practitioner Martin review

Martin - HR-manager

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen & antwoorden over de NLP Practitioner

Kun je met elke achtergrond aan de NLP Practitioner beginnen?

Ja! Zolang je 18 jaar of ouder bent en minimaal een havo- of mbo-diploma op zak hebt, kun je beginnen aan de NLP Practitioner. Sterker nog: deze opleiding geeft jou de toepasbare tools voor élke achtergrond, situatie of loopbaan.

Hoe groot zijn de groepen?

Elke groep heeft tussen de zes en 24 deelnemers. Daarnaast werken we met trainers en assistent-trainers. Per drie personen staat één assistent-trainer klaar. Zo garanderen wij een persoonlijke begeleiding en aanpak!

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, dat kan. Samen spreken we af hoeveel termijnen dit zijn, met een maximum van zes maanden. Elke maand betaal je dan één termijn. Zo is de betaling voltooid wanneer jij je opleiding afrondt!

Welke onderwerpen behandelt de NLP Practitioner?

De focus ligt op drie onderwerpen: persoonlijke ontwikkeling, professionele ontwikkeling en coaching. Persoonlijke ontwikkeling gaat om helder en doeltreffend communiceren. Niet alleen met anderen, maar ook met jezelf. We ruimen blokkades uit de weg zodat jij maximaal kan putten uit alles wat je in je hebt! Bij professionele ontwikkeling vormt NLP een krachtige ondersteuning in sales, HR en management. Je krijgt inzicht in complexe communicatieprocessen en leert deze aansturen. Tot slot leer je bij coaching effectieve technieken om de belevingswereld van een ander te begrijpen.

Kan ik beter de dag- of avondopleiding kiezen?

Beiden opleidingen bevatten dezelfde inhoud én duren beiden zes maanden. Het verschil zit in de tijden dat je de NLP-opleiding doet! Hou je liever de weekenden vrij, en heb je doordeweeks tijd? Dan is een avondopleiding iets voor jou. Werk je doordeweeks en pak je in de avond liever wat rust? Dan is de dagopleiding een betere optie.

Waar vindt de training plaats?

De locatie van de NLP Practitioner is Roermond, Limburg. Goed te bereiken vanuit Noord Brabant, Gelderland en de Belgische streek!

Kan ik NLP inzetten om zelf te gaan coachen?

Ja! NLP helpt jou om anderen op hun pad te begeleiden. Een stapje verder? Volg dan onze geaccrediteerde NLP Coach opleiding. Neem voor meer informatie contact met ons op!

Wat gebeurt er wanneer ik een dag niet kan?

Een dag missen is geen ramp. We kunnen je direct de gemiste kennis bijspijkeren! Zo beschik je over een persoonlijke mentor, die verantwoordelijk is om je de stof bij te brengen. Daarnaast bieden we een e-learning omgeving, boordevol met theorie, oefeningen en video’s. Die gemiste dag? Die kun je daar terugvinden!

Ben jij klaar voor een enorme boost in je persoonlijke én professionele groei?