Zelfhypnose van Betty Erickson

Zelfhypnose van Betty Erickson

1           Schets een tijdskader

Ga in een comfortabele positie zitten en zeg tegen je onderbewustzijn “Ik vraag in alle respect of jij, mijn onderbewustzijn, als ik dadelijk in trance ga om mij [aantal minuten] in trance te houden. Haal mij na [aantal minuten] weer uit de trance in een staat waarin ik volledig wakker ben en me ontspannen, fit en goed voel. Dank je wel!

2          Verzoek van het trance proces

Ik vraag in alle respect, mijn onderbewustzijn, dat als ik in trance ben dat je mij, op de juiste afstand en in alle veiligheid, 3 situaties ophaalt waarin ik last heb van [naam thema/ probleem]. Om daarna deze 3 situaties te onderzoeken met beelden, geluiden, gevoelens om zo te leren uit deze situaties hoe ik hier op een andere manier mee om kan gaan zodat ze geen probleem meer voor mij zijn. Én ik vraag jou om, nadat de 3 situaties zijn onderzocht, het geleerde direct beschikbaar te maken zodat ik dit tijdens de training en daarna kan gebruiken. Dank je wel!

NOOT: stap 1 en 2 kunnen voorgelezen worden. Wanneer ze bevestigt worden door het onderbewustzijn, ga dan door met stap 3.

3          De inductie
 • a) Kies een punt uit voor je (30 graden boven de horizon) waar je je op kunt focussen. Tijdens de inductie blijf je met ontspannen ogen gefocust kijken naar het punt totdat je je ogen sluit en in een diepe trance gaat.

 • Zonder je focus te verleggen, spreek:
  • 4 visuele waarheden, 4 auditieve waarheden, 4 kinesthetische waarheden uit
  • 3 visuele waarheden, 3 auditieve waarheden, 3 kinesthetische waarheden uit
  • 2 visuele waarheden, 2 auditieve waarheden, 2 kinesthetische waarheden uit
  • 1 visuele waarheden, 2 auditieve waarheden, 1 kinesthetische waarheden uit

  De waarheden dienen allemaal anders te zijn. Wanneer je je ogen sluit en je hebt het rijtje nog niet afgemaakt, noem dan interne visualisaties. Begin elke waarheid met het woordje …EN. Bijvoorbeeld “en ik zie de muur, en ik zie het glas en …..”
  • b) Ervaar welke hand lichter is dan de andere. Geef je onderbewustzijn de suggestie dat de hand welke lichter voelt, steeds lichter gaat voelen en als hij zo licht wordt dat de hand vanzelf eerlijk en geheel met onbewuste bewegingen omhoog gaat richting je hoofd. Én als je hand je hoofd raakt je dieper en dieper in een trance gaat.

  • Wil je meer weten over hypnose? Volg een hypnose opleiding of een gratis workshop van Response Instituut!
Reactie plaatsen