Wat zijn suggesties?

Suggesties

Suggesties is praten met het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn heeft geen kritisch vermogen, en zal dus alles wat binnenkomt uitvoeren. Daarom, in het begin, gebruik scripts en lees voorbeelden. Suggesties worden onder hypnose LETTERLIJK opgevat. Probeer daarom om vergelijkingen te vermijden. Gebruik positieve suggesties, krachtige woorden en zinnen en schilder plaatjes. Geef met een paar woorden aan hoe je een omgeving voorstelt, maar maak het niet te gedetailleerd. Als je iets anders voorstelt als wat je trancepartner zelf al ingevuld had, moet deze het plaatje opnieuw schilderen in zijn hoofd. Hiermee kan de trance minder worden.

Denk aan hypnotisch taalgebruik, embedded commands, Neuro-Linguistic Programming (NLP), maar vooral gebruik je eigen woorden en zinsopbouw. Het moet wel klinken als JOU. Pas je taalgebruik aan aan je trancepartner. Gebruik geen lokale dingen, dialect, tenzij je 100% zeker weet dat dit bekend is.

Gebruik GEEN figuurlijk taalgebruik in medium trance of dieper. Met figuurlijk taalgebruik bedoelen we zinnen die bestaan uit sarcasme, of een dubbele betekenis hebben die wel duidelijk is voor het bewustzijn, maar letterlijk opgevat kunnen worden door het onderbewustzijn. Voorbeeld : Zo meteen is het zo leuk, dat je van je stoel valt van het lachen.

Denk aan de veiligheid.

Wil je meer weten over hypnose? Volg een hypnose opleiding of een gratis workshop van Response Instituut!
Reactie plaatsen