Wat zijn indirecte suggesties?

Indirecte suggesties

Suggesties die je direct geeft, kunnen door je kritische factor beschouwd worden als een commando. En per cliënt is het de vraag hoe zij omgaan met (te) directe suggesties. Hoe dieper de trance, hoe directer de suggesties. Maar als de kritische factor nog enigszins aanwezig is, kun je gebruik maken van de volgende manieren om suggesties af te leveren, vaak op een manier dat je bewustzijn er niks in ziet, en je onderbewustzijn er toch op reageert.

Een manier om “onder de radar” suggesties te geven is via embedded commands, oftewel suggesties binnen een zin die niet als zodanig worden opgevat. Deze subliminale suggesties kunnen door middel van de manier van uitspreken, een instructie geven aan het onderbewustzijn.

Hand in hand samenwerken is het vaak lichter (subliminaal)

Uitgaande van het effect dat je wilt kun je op zoek gaan naar bekende associaties. Let op : hier doe je een aanname dat associaties die jij hebt als hypnotiseur, ook bekend zijn bij je cliënt. Iedereen is uniek, en dus zijn de associaties die iemand heeft ook uniek. Echter, in cultureel en sociaal opzicht zijn veel associaties ook aangeleerd, en is het veilig om die te gebruiken.

Kleine Freddy zat op school en stak zijn hand op om naar de wc te gaan (associatie)

Als laatste, plaats iemand in een bepaalde situatie/context en laat het ervaren. Deels is dit een herbeleving, afhankelijk van hoe goed iemand jouw suggesties opvolgt.

Je zit op school en moet plassen (situatie)

Wil je meer weten over hypnose? Volg een hypnose opleiding of een gratis workshop van Response Instituut!
Reactie plaatsen