Wat is het onderbewuste?

 

Onderbewustzijn

We gebruiken vaak zelfsuggesties in het alledaagse leven in de vorm van spontane gedachten of observaties. Gedachten als “Ik kan niet stoppen met roken, hoe hard ik ook probeer”, of “Dit gaat me nooit lukken” zijn vaak krachtig maar ook zeer negatieve zelfsuggesties.

Het onderbewustzijn is ons lange termijn geheugen. Het beslaat ongeveer 95% van ons brein. En het is de meest geavanceerde, krachtige computer ooit gebouwd. Het kan meerdere taken simultaan laten lopen, oordeelt niet, bekritiseert niet, analyseert niet en verwerpt niet. Het handelt snel, maar vaak niet op de juiste wijze. Het is emotioneel en onbewust. Het begrijpt niet, heeft geen gevoel voor humor en neemt alles letterlijk.

Ons onderbewustzijn blijkt ook onschuldig en naïef te zijn. Het wil ons zoveel mogelijk helpen en probeert ons te helpen op de best mogelijke manier die het kent. Het

Echter, met een intelligentie niveau van een kind van 4 zal het niet altijd de juiste oplossing zijn en moet dat waar nodig bijgestuurd worden.

Als iets bekend raakt, wordt dat onderdeel van ons onderbewustzijn. We doen zoveel dingen onbewust op een dag die we ons niet meer realiseren. Dingen die je geleerd hebt op school, zoals het alfabet opzeggen, simpele rekenvoorbeeldjes, je neus krabben, typen, je telefoonnummer onthouden, etc.

Je onderbewustzijn kan, net als een computer, bewuste beoordelingen doen en bepaalde dingen uitzoeken zonder elk detail te weten. Het doet dit op basis van ontcijferen van patronen, vertrouwen op basis van eerdere ervaringen, afkortingen nemen en aanwijzingen lezen.

Wil je meer weten over hypnose? Volg een hypnose opleiding of een gratis workshop van Response Instituut!

 
Reactie plaatsen