Wat is fractioneren?

Fractioneren

Fractionering is het onderbreken van de hypnose en opnieuw onder hypnose brengen door middel van een trigger. Extra zorg moet besteed worden aan de suggestie waarmee de trigger gezet word. Dit is een zeer effectieve methode om de hypnose te verdiepen.

Voorbeeld

“Iedere keer als ik je schouder aanraak, open je je ogen en voel je je goed en ontspannen. Maar zodra ik,  vandaag in deze kamer, je voorhoofd aanraak, val je ONMIDDELIJK nog dieper in deze heerlijke trance, volledig ontspannen”

Aan raken van de schouder (voorheen wel aankondigen : “Ik raak zo meteen je schouder aan en dan gaan je ogen open en voel je je prima. Zodra ik je voorhoofd aanraak, vandaag in deze kamer, zak je meteen weer dieper en dieper in trance, volledig ontspannen”). Wacht tot je trancepartner de ogen opent. Men kan nu gewoon communiceren met je trancepartner. Deze kan het gevoel hebben dat hij/zij niet volledig wakker is. Fractionering is dan ook niet te vergelijken met de ontwaakfase. Ondanks dat de gehypnotiseerde volledig wakker lijkt, bestaat het rapport nog steeds. Na verloop van tijd kan men je trancepartner aan het voorhoofd aanraken waardoor deze dieper in trance zakt als voorheen. Deze fractionering kan men vaker herhalen indien nodig. Zorg ervoor dat je de eerste keren dit zeer snel na het openen van de ogen doet. Hierdoor weet je trancepartner wat er van hem/haar verwacht wordt als je de trigger weer gebruikt. De trigger (het aanraken van het voorhoofd) kan van alles zijn (een woord, gebaar, actie), maar probeer iets te nemen wat niet alledaags voorkomt.

Wil je meer weten over hypnose? Volg een hypnose opleiding of een gratis workshop van Response Instituut!
Reactie plaatsen