Voorbeeld van een pre-talk

Voorbeeld pre-talk

Wat is hypnose?


Het is moeilijk om precies te beschrijven wat hypnose nu eigenlijk is. De meeste mensen kennen het alleen maar van TV waarschijnlijk. Iedereen zal het anders ervaren. Maar, voor iedereen geldt het volgende : Hypnose is een toestand van totale rust en ontspanning. Het is een hele prettige ervaring, en ik kan jullie (je) beloven dat je je aan het einde nog veel beter voelt dan je je nu al voelt. Veel mensen zijn gefascineerd over hoe het kan wat je allemaal ziet of hoort. Een aantal mensen zijn ook bang voor het onbekende. Dat is nergens voor nodig. Ik wil jullie (je) alles uitleggen wat jullie  willen (je wilt) weten over hypnose om die angst weg te nemen, zodat iedereen kan genieten van deze heerlijke ervaring.

Is het veilig?


Hypnose is helemaal veilig, je kunt er niet “in” blijven steken. Zelfs als mij iets zou gebeuren onder de hypnose, en ik je dus geen suggesties meer kan geven, dan zul je na enige tijd of in een diepe slaap vallen en dan ontwaken of meteen al wakker worden. Hoogstwaarschijnlijk het laatste. Toch is er een kleine groep mensen die beter niet gehypnotiseerd kunnen worden. Dit betreft sommige mensen die onder psychische behandeling zijn, zoals mensen met een persoonlijkheidsstoornis of schizofrenie of epilepsie. Als laatste is het ook beter voor zwangere vrouwen om hypnose te mijden. Dit omdat onder hypnose de bloeddruk dusdanig kan zakken, dat het in extreme gevallen gevaarlijk zou kunnen zijn voor het ongeboren kind. In alle andere gevallen is er absoluut geen gevaar.

 Vertrouwen


Hypnose gebeurt op basis van vertrouwen. Je kunt het tegenhouden, maar waarom zou je dit willen? Je hebt nu de kans om te beleven hoe het is om DIEP onder hypnose te gaan. Op een veilige, vertrouwde manier. Je zult kunnen terugkijken op een geweldige, leuke en leerzame  ervaring.

Trance


Bovendien wil ik heel even vermelden dat sommige mensen meer moeite hebben om zich te laten gaan, of los te laten om volledig van een hypnose te kunnen genieten. Hoe makkelijker je los kunt laten, hoe prettiger het zal gaan. Diegene die meer moeite hiermee hebben, zullen een lichtere trance ervaren en na regelmatig oefenen toch dieper onder hypnose kunnen gaan. Maar dat zou kunnen betekenen dat ik niet alles kan laten zien vanavond bij die personen, omdat de hypnose niet diep genoeg is. Om los te laten hoef je geen extra moeite te doen, of extra hard te proberen. Laat het gewoon gebeuren, lekker over je heen komen.

SLAAP


Ondanks dat ik af en toe SLAAP zeg om je weer onder hypnose te brengen, is hypnose niet te vergelijken met slaap. Het is eerder het tegenovergestelde, meer als wakker slapen. Je bent je volledig bewust van mijn stem, je omgeving, en alles wat er om je heen gebeurt, totdat je ook dat wilt loslaten. Desondanks zullen al mijn suggesties toch METEEN uitgevoerd worden. Je zult ook merken dat je aandacht voornamelijk naar mijn stem uitgaat, de andere geluiden en indrukken zijn onbelangrijk. Alles wat ik zeg is jouw realiteit.

Suggesties


Ook onder hypnose kan ik je niets laten doen wat jij absoluut niet wilt. Bovendien zullen we enkel dingen doen waar iedereen zich prettig bij voelt en op zijn gemak. Dit moet voor iedereen een ontzettend plezierige ervaring worden. Maar mocht ik toch een suggestie geven die je ECHT niet zou willen, zul je ze niet doen. Misschien wordt je wakker, of je weigert gewoon om het uit te voeren.

 Programma


Voordat ik al jullie vragen beantwoord, wil ik graag uitleggen wat we zo meteen gaan doen. Het programma zo te zeggen. Zo dadelijk brengen we je (jullie / diegene die dat willen) onder hypnose. Dit kan op een heleboel verschillende manieren.

 Dieper en dieper


Daarna zorg ik ervoor dat iedereen heerlijk diep onder hypnose is, voordat we verder gaan, zodat jullie zoveel mogelijk kunnen genieten van wat er gaat komen. Dit alles tot dusver duurt enkele seconden tot minuten. Het gaat vrij snel over het algemeen, afhankelijk van welke inductie we kiezen.

Wakker worden


Dan komt de tijd om jullie wakker te maken en te zien hoe goed de hypnose gewerkt heeft. We zullen verschillende, wonderbaarlijke, dingen doen die je versteld zullen laten staan. Ik zorg ervoor dat het veilig en vertrouwd blijft aanvoelen, dat iedereen zich prima voelt en ervan kan genieten.

Eindsuggestie


Aan het einde van het programma geef ik iedereen die dat wil, precies de suggesties zoals hij of zij dat wil. Als je tevreden bent met de suggesties zoals ik die geef, accepteer je deze en blijven deze ook werken nadat je uit hypnose gekomen bent. Dit is uiteraard geen verplicht onderdeel, zoals niks verplicht is vanavond. Maar diegene die extra hulp willen door hypnose kunnen de suggesties krijgen die ze graag willen.

Uit hypnose


Hierna halen we iedereen individueel uit hypnose. Mensen met een lage bloeddruk, dit gaarne even van tevoren aangeven, aangezien ik hier wat meer  tijd moet nemen om te zorgen dat ook zij zich helemaal geweldig voelen. Dit heeft weer te maken met wat ik reeds eerder heb aangegeven over de bloeddruk.

Bijpraten


Als iedereen wakker is, praten we even bij. Ik wil graag jullie ervaringen horen en welke dingen prettig, vreemd, aangenaam of helemaal supergeweldig waren. Het is niet verstandig om meteen naar huis te gaan, omdat het maximaal 20 minuten kan duren voordat je volledig uit trance bent. Ik stel daarom ook voor om die tijd te benutten voor een evaluatie en we zeker weten dat iedereen veilig naar huis kan. Veiligheid voor alles.

Wil je meer weten over hypnose? Volg een hypnose opleiding of een gratis workshop van Response Instituut!
Reactie plaatsen