Wat is een kinetische inductie?

Kinetische inductie

Bij kinetische inducties wordt de persoon in kwestie verteld dat er zo meteen krachten op haar/hem gaan inspelen. Er wordt van tevoren duidelijk verteld wat de bedoeling is (pretalk of korte pretalk) en er is meestal een extra persoon nodig om de subject op te vangen. Dit is een zeer effectieve en snelle manier om iemand te hypnotiseren.

Voorbeeld

Zorg ervoor dat een persoon aanwezig is als opvanger. Je trancepartner staat met de rug naar haar opvanger, de hypnotiseur staat zijdelings naast de trancepartner. Vertel haar/hem wat gaat gebeuren : “Zo meteen vraag ik je naar mijn hand te kijken. Daarna sluit je je ogen als ik dat vraag. Op dat moment zul je een magnetische kracht voelen die je achterover trekt. Laat je gewoon vallen, er staat iemand achter je die je opvangt. En zodra ik je voorhoofd aanraak en SLAAP zeg, val je in een diepe trance.” Let op dat de opvanger recht achter je trancepartner staat, en dat hij/zij bij de les is. Handen naar voren gestrekt met de handpalmen omhoog om de trancepartner op te vangen. Geef aan tegen de opvanger, dat deze inductie een kwestie van seconden is, en dat je trancepartner zeer snel achterover zal vallen. In extreme gevallen zakken mensen ook door de knieën, dus ook daar moet hij/zij op voorbereid zijn. Hij/Zij is verantwoordelijk voor het welzijn van de persoon, en het is zijn/haar taak om haar zo snel mogelijk “neer te leggen”, d.w.z. zo vlot mogelijk op de grond te leggen. Demonstreer de techniek hiervoor. Zorg voor ondersteuning van het hoofd.

Als alles duidelijk is, dan richt de hypnotiseur zich weer tot de trancepartner. Stel hem/haar gerust, vraag om eens diep adem te halen. Hou een hand op boven ooghoogte van je trancepartner. De blik zal zich automatisch hierop richten. Vraag nu de ogen te sluiten, en breng de hand dichterbij het voorhoofd (zonder aan te raken) en strijk met de andere hand over de ruggengraat (ook zonder aan te raken). Handpalm naar boven in opwaartse richting, handpalm naar beneden in neerwaartse richting. Na enkele seconden zal je trancepartner achterover beginnen te hellen. Let op de opvanger dat hij klaar staat. Tijdens de val, als je trancepartner het punt van no return bereikt heeft, raak het voorhoofd aan en zeg SLAAP. Ga meteen mee naar beneden en verdiep de trance meteen.

Wil je meer weten over hypnose? Volg een hypnose opleiding of een gratis workshop van Response Instituut!
Reactie plaatsen