De beste hypnose boeken

Ben jij op zoek naar een goed hypnose boek? Hypnose is al eeuwenoud en sinds de jaren ’80 wordt er steeds meer geschreven over hypnose en de kracht van het onderbewustzijn. Een hypnose boek geeft verdieping over het fenomeen hypnose en leert je hoe je kunt communiceren met het onderbewustzijn.

Wat is hypnose en het onderbewustzijn?

Het onderbewustzijn is dat deel van het brein, verantwoordelijk voor 95% van wat we doen. Alle herinneringen, gedragspatronen, emoties, competenties, opvattingen, waarden en je zelfbeeld liggen verscholen in het mooie onderbewustzijn.

Hypnose is de tool die je leert communiceren met het onderbewustzijn om veranderingen aan te kunnen brengen. Met hypnose kun je de zogenoemde kritische factor omzeilen om rechtstreeks toegang te krijgen tot je dieperliggende intelligentie.

Hypnose leer je door het volgen van een goede hypnose opleiding. Bij Response Instituut worden verschillende opleidingen aangeboden om opgeleid te worden tot hypnosecoach. Daarnaast geeft een goed hypnose boek je ook goede informatie om kennis te maken met hypnose of je juist te verdiepen in hypnose.

Hypnose boeken gekozen door Response Insituut

Laten we een aantal prominente hypnotiseurs bespreken die goede informatieve hypnose boeken hebben geschreven.

Milton H. Erickson

Milton H. Erickson wordt ook wel geschouwd als de godfather van de moderne hypnotherapie. Zijn manier van werken met het onderbewustzijn was alom bekend bij alle grote therapeuten van die tijd. Milton H. Erickson werkte veel met metaforen en verhalen. Je kon bij Milton H. Erickson in een sessie zitten en het enige wat hij deed was verhaal op verhaal vertellen. Tegenwoordig noemen we dit nested loops en chaining. Hiermee prikkelde hij het onderbewustzijn om uit de verhalen inspiratie te halen waardoor een transitie mogelijk werd.

In de jaren ‘70 werd er meer bekend over het werk van Milton H. Erickson toen Richard Bandler en John Grinder zijn werk modelleerde. Modelleren heeft te maken met het in kaart brengen van succes. Vooral de taalpatronen van Milton H. Erickson die nu in Neuro Linguïstisch Programmeren bekend staan als het Milton model.

Een goed hypnose boek om van Milton H. Erickson te lezen is:

 1. Hypnotic Realities
 2. Hypnotherapy – An Exploratory Casebook
 3. Experiencing Hypnosis
 4. The Practical Application of Medical and Dental Hypnosis
 5. Time Distortion in Hypnosis

Richard Bandler

Richard Bandler is een van de co-founders van het model Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). NLP bestaat al meer dan 50 jaar en heeft zijn kracht over de jaren aan miljoenen mensen bewezen. NLP is ontstaan door het in kaart brengen van succes vanuit de centrale vraag: ‘Hoe komt het dat de ene therapeut wel succesvol is en de andere niet?’ Richard Bandler heeft ook Milton H. Erickson gemodelleerd waaruit het bekende metamodel is ontstaan. Meer dan 80% van alle NLP komt uit hypnose. Wil je daarom beter worden in hypnose dan is het ook goed om NLP-boeken te lezen. De technieken die hierin voorkomen, komen ook terug in hypnose.

Een goed NLP-boek of hypnose boek om van Richard Bandler te lezen is:

 1. De betovering van taal
 2. Hoe haal je het in je hoofd
 3. Guide to Transformation
 4. Get the life you want

Dave Elman

Waar Milton H. Erickson bekend stond om mijn taalpatronen en indirecte manier van hypnose, is Dave Elman een bekende naam als het gaat om de directe hypnose. Bij directe hypnose wordt het onderbewustzijn veelal gezien als een harde schijf van een computer. Programmeer je die op de juiste manier dan krijg je softwareprogramma’s die ondersteunend zijn in je leven.

Dave Elman heeft jarenlang van zijn leven aandacht besteedt hoe je iemand snel en diep onder hypnose kunt brengen. Hieruit is de Dave Elman inductie ontstaan. Een snelle inductie die je binnen 4 minuten in een fijne diepe trance brengt. Deze inductie is welbekend in Amerika wanneer je bijvoorbeeld naar de tandarts gaat. Het kan heel goed dat de tandarts getraind is in de Dave Elman inductie en dat hij gaat boren met hypnose in plaats van een verdoving.

Een goed hypnose boek om van Dave Elman te lezen is Hypnotherapy.

Jos Olgers

Een bekende naam van Nederlandse bodem is Jos Olgers. Jos heeft veel hypnose boeken geschreven die zeer uitgebreid zijn en een goede theoretische basis geven over hypnose. Ook staat in zijn hypnoseboeken interventies die je kunt doen om problemen op te lossen bij cliënten. Veel hypnotherapeuten in Nederland en België hebben zijn boeken in de boekenkast staan.

Een goed hypnose boek om van Jos Olgers te lezen is:

 1. Profiel van de therapeut.
 2. Handboek Hypnotherapie
 3. Afvallen met Hypnotherapie
 4. Medische hypnotherapie
 5. De binnenwereld spreekt

Milan Somers

Binnenkort zal het zelfhypnose boek van onze eigen trainer Milan Somers verschijnen. Dit boek neemt je mee om te communiceren met je eigen onderbewustzijn en leert je hoe je je dieperliggende intelligentie beter kunt begrijpen. Het is een praktisch handboek boordevol oefeningen die je kunt doen om zelfhypnose makkelijk te maken.

Zelfhypnose kun je zien als het mediteren 2.0 maar dan krachtiger. Het is een methode die je ware potentieel naar boven kan halen. Het hypnose boek waarin je alles leert over zelfhypnose is binnenkort verkrijgbaar.

Alle genoemde boeken in dit artikel zijn te bestellen via bol.com.

Reactie plaatsen