Wat is bewustzijn?

Dit is het deel van ons brein dat met zijn beperkte mogelijkheden dingen voor elkaar moet proberen te krijgen. Het beslaat ongeveer 5% van ons brein. Zelfs Einstein gebruikte slechts 6% van zijn brein bewust. Dit deel heeft soms moeite om tegelijkertijd te wandelen en kauwgum te kauwen.

Het bewustzijn is ons korte termijn geheugen, het is logisch, analyseert dingen, een gewoontedier, het is zelfbewust en neemt beslissingen. Het is dat deel van het brein dat “de baas” is.

Om positieve veranderingen door te voeren en mentaal fit te worden, moet je je bewust zijn van de behoefte om te veranderen, gemotiveerd zijn om beter te worden en geloven dat je het doel kunt bereiken. Om je lichaam topfit te krijgen heb je meer nodig dan enkel eraan te denken om naar de fitnessclub te gaan. Mentale fitheid vraagt dezelfde vorm van toewijding. Dus om deze positieve veranderingen te kunnen doorvoeren gebruik je hypnose om het negatief ingestelde bewustzijn te omzeilen en de suggesties direct naar het onderbewustzijn te brengen.

Neem deze analogie om de relatie te begrijpen tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn. Stel je de kapitein van een onderzeeboot voor als het bewustzijn. De kapitein is diegene die alle beslissingen neemt als het op bestemming en manoeuvreren aankomt. Hij is de enige die ziet waar hij heen gaat door zijn periscoop. Aan de andere kant, de immense bemanning die daadwerkelijk de onderzeeboot navigeert, is in dit voorbeeld gelijk aan het onderbewustzijn. De bemanning reageert op alle commando’s van de kapitein. Aangezien zij niet kunnen zien waar ze heen gaan, vertrouwen ze volledig op de beslissingen van de kapitein. Ze zijn niet in staat de juiste beslissingen zelf te maken en hun functie is puur reageren op de kapitein en zijn instructie op te volgen.

Dit is hoe het brein werkt. Het bewustzijn is volledig de baas en neemt alle beslissingen. Het doel van het onderbewustzijn is meteen te reageren op de commando’s die gegeven worden door het bewustzijn en volledig op die capaciteit om te beslissen te vertrouwen. Het onderbewustzijn is waar de kracht zit, en waar de onderzeeboot niet zonder zou kunnen. Het onderbewustzijn reageert op het bewustzijn.

Wil je meer weten over hypnose? Volg een hypnose opleiding of een gratis workshop van Response Instituut!
Reactie plaatsen