Claim nu het nog kan jouw €1000 budget om jezelf op te leiden en de volgende STAP te zetten

De enige voorwaarden? Je moet je op tijd aanmelden én je opleiding moet je kansen op de arbeidsmarkt vergroten alleen nog in 2023.


Het volgende STAP-moment is op 3 juli 2023.

 

Het volgen van een opleiding vraagt een investering van zowel tijd als geld. Hoewel deelnemers na de opleiding aangeven dat het de investering meer dan waard was, zijn dit voor aanvang aan een opleiding twee belangrijke factoren.

En terecht, je doet niet zomaar een opleiding! Een opleiding doe je om een persoonlijke ontdekkingstocht te maken of je professioneel te ontwikkelen. Hoe dan ook een fantastisch cadeau voor jezelf!

Belangrijke mededeling

    In de voorjaarsnota heeft het kabinet aangekondigd om het STAP-budget te beëindigen per 2024, dit had ook gevolgen voor de geplande aanvraagperiodes van 2023 doordat onduidelijkheid werd gecreëerd over óf het gevolgen zou hebben.
    Inmiddels kunnen wij delen dat op maandag 3 juli 2023 om 10.00 uur het STAP-budget weer is aan te vragen. Zodra er meer nieuws is over de komende aanvraagperiodes in 2023, vindt je dit op de website: www.stapuwv.nl/p/STAP-informatie
    Dit betekent dat als je nog gebruik wilt maken van deze subsidie, het dit jaar nog is of nooit.
    Waar sta jij nu in het leven en wil je verandering aanbrengen? Onze opleidingen gaan je leven positief veranderen zodat jij die verandering nu nog kunt inzetten. Verandering die impact heeft op de werk, je inkomen en als leuke bijwerking je gezondheid en je relaties. Zodat jij jouw leven leeft in z’n allermooiste en beste versie van zichzelf. We hebben geweldig mooie resultaten van eerdere cursisten gezien wat allemaal mogelijk is.
    Als je jezelf inschrijft 3 juli  dan kun je nog gebruikmaken van de STAP-subsidie en met onze StapSpecials volledig gratis meedoen tevens een aantal andere trainingen met de volle 1000,- korting. Een unieke kans die je niet wilt missen.
gratis-workshop-nlp-hypnose-responseInstituut

Je vorige moment gemist?

Niet getreurd.

Het is op 3 juli weer mogelijk om STAP-budget aan te vragen, zet deze datum alvast in je agenda.

Hoe vraag ik STAP-budget aan? 

Vraag hier je STAP subsidie aan!

Aanvraagmomenten STAP-budget

Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode STAP-budget. Is het budget nu op? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode.


3 juli 2023 t/m 3 september 2023 Je opleiding moet tussen 31 juli en 3 december starten

4 september 2023 t/m 31 oktober 2023 Je opleiding moet tussen 2 oktober en 31 januari 2024 starten

1 november 2023 t/m 31 december 2023 Je opleiding moet tussen 29 november en 31 maart 2024 starten

Fiscaal voordeel of STAP-Budget


De fiscale aftrek van studiekosten is per 1 januari 2022 vervallen voor particulieren.

Rijksoverheid heeft sinds1 maart 2022 een andere regel invoeren. In plaats van de aftrek studiekosten komt er de subsidieregeling : STAP-budget.


Studie- of bijscholingskosten voor zelfstandigen zijn in 2023 wel nog steeds aftrekbaar.

Lees meer over STAP
milan-sjoerd

ook in 2023: Het STAP-budget voor een aantal van onze opleidingen.

In plaats van de aftrek op studiekosten komt er een subsidieregeling: het STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden. 

Sinds 1 maart 2022 kun je subsidie in de vorm van het STAP-budget aanvragen voor een aantal van onze opleidingen, trainingen of cursussen. Met dit budget wil de overheid mensen helpen om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Gebruik deze subsidie, van maximaal € 1.000,- , bijvoorbeeld om beter te worden in je huidige werk of om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

slehts-1x-stap-regeling-aanvragen-nlp-opleiding-nlp-practitioner2x

Een opleidingsbudget van max. 1000 euro!

Met STAP wil de overheid iedere Nederlander, in de leeftijd tussen 18 en 67 jaar, die zich wil ontwikkelen, helpen hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Echter wel onder de voorwaarde dat je van geen studiefinanciering of andere subsidieregelingen geniet.

Verder kan iedere Nederlander sinds 1 maart 2022 éénmaal per jaar één aanvraag doen voor een opleidingsbudget. Dit budget is per persoon per jaar maximaal € 1.000,- .


De STAP-regeling wordt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid als succesvol gezien. In totaal hebben 214.000 mensen het STAP- budget aangevraagd. Ruim de helft van de aanvragers is maximaal mbo-4 opgeleid en een op de vijf aanvragers is 50 jaar of ouder. 58% heeft het budget ingezet voor bijscholing, om het huidige werk te kunnen blijven doen. 42% heeft het budget ingezet voor omscholing, om een meer kansrijk beroep te kunnen kiezen. De alliantie is blij met stimuleringsregelingen om de mobiliteit en inzetbaarheid van mensen te bevorderen. Dat helpt ervoor te zorgen dat mensen een zo min mogelijke afstand tot de arbeidsmarkt krijgen.


Voorbeeld: een aanvraag van een opleiding kost € 650,- . Deze aanvraag geldt als éénmalig. Je kunt geen verdere aanspraak meer maken op de overgebleven € 350,- . Als de aanvraag is goedgekeurd wordt het bedrag betaald aan de opleider. De aanvragen worden beheerd en uitgevoerd door het UWV.

Welke stappen kan ik zetten 

   Ben je geïnteresseerd in een opleiding bij ons en denk je eraan subsidie aan te vragen? Overweeg ook jij het STAP-budget?

Klik op de onderstaande button en vul je eigen STAP-aanmeldbewijs in.


Ontvang het vervolgens in je mail met de bijbehorende instructies 

Wees er snel bij! 

                   

Veelgestelde vragen en antwoorden over STAP

Waar staat STAP voor?

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Wat betekent de invoering van het STAP-budget?

Het STAP-budget vervangt de huidige belasting aftrek voor studiekosten bij de inkomstenbelasting waarmee het fiscaal voordeel voor particulieren komt te vervallen.
Het STAP-budget is een subsidiepotje van rijksoverheid welke €200 miljoen beschikbaar stelt.

Vanaf 1 maart 2022 gaat het UWV faciliteren in de subsidieaanvraag.

Het UWV is het uitvoerende orgaan, op het STAP-scholingsregister kun je een scholing uitzoeken. Meer over de voorwaarden en het aanvragen vindt je vanaf 1 maart 2022 op het STAP-portaal van UWV. Dit kan je helpen bij het maken van een goede keuze waaraan je het STAP-budget besteedt.

Aan wie wordt het STAP-budget uitbetaald?

Het STAP-budget wordt rechtstreeks door het UWV aan de opleider betaald.

Ik heb mij al aangemeld voor een opleiding. Kom ik alsnog in aanmerking voor het STAP-budget?

Nee. Een STAP-budget wordt alleen toegekend aan opleidingen die nog niet zijn gestart. Je komt dus helaas niet in aanmerking voor het STAP-budget.

Is het STAP-budget fiscaal aftrekbaar?

De STAP-subsidie 2022 vervangt de fiscale aftrek studiekosten. Deze is per 1 januari 2022 komen te vervallen voor particulieren.

Je hoeft dus niet meer eerst de studiekosten zelf voor te schieten om dit geld later via de Belastingdienst terug te krijgen.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget wanneer mijn werkgever of een andere derde partij meebetaalt?

Ja. Betaalt je werkgever de overige kosten? Overleg dan even hoe je deze kosten gaat ontvangen en hoe het praktisch in zijn werk gaat. Dit kan per werkgever verschillen.

Kun je het STAP-budget combineren met andere vergoedingen?

Om dubbele financiering voor scholingskosten te voorkomen, hebben mensen die andere vergoedingen ontvangen (zoals studiefinanciering of tegemoetkoming schoolkosten), geen recht op de STAP-subsidie.

Ik ben al met een opleiding begonnen. Kan ik hiervoor STAP-budget aanvragen?

Nee, helaas. Een STAP-budget wordt alleen toegekend aan opleidingen die nog niet zijn gestart. Je komt dus niet met terugwerkende kracht in aanmerking voor het STAP-budget.

Wat is het STAP-scholingsregister?

Het STAP-scholingsregister is de volledige lijst waarin het aanbod aan opleidingen, cursussen en trainingen (scholingsactiviteiten) staan geregistreerd waarvoor STAP-budget kan worden aangevraagd. Staat jouw opleiding, training of cursus hier niet in? Neem dan contact op ons [email protected]

Moet de opleiding binnen een bepaalde tijd zijn afgerond?

Ja. De opleiding moet zijn afgerond binnen de termijn die staat aangegeven op je STAP-aanmeldingsbewijs.

Wat als ik de opleiding niet kan starten of afronden (door toedoen opleider)?

Neem in dat geval contact op met ons [email protected]

Wat als ik de opleiding niet kan starten of afronden (door mijn eigen toedoen)?

Dan heb je geen recht op subsidie. Het is van belang dat je dit zo snel mogelijk doorgeeft aan UWV, zodat UWV kan voorkomen dat je het STAP-budget moet terugbetalen.

Als je niet doorgeeft dat je de opleiding niet kan volgen of afronden, kan je voor een periode van maximaal 2 jaar uitgesloten worden van het aanvragen van het STAP-budget. Ook kan het UWV van je vragen of je het bedrag terugbetaalt.

                 

Welke stappen kun je zetten?

📃Response Instituut voldoet met haar NRTO-keurmerk erkenning

aan de voorwaarden om als opleiders in het STAP-scholingsregister te staan.


📃 Er komt een STAP scholingsregister. LET OP ! vanaf 3 juli 2023  is aanvragen bij het UWV van de volgende subsidie periode  weer mogelijk. Ben er op tijd bij en meld je bij ons voor een vooraanmelding en neem contact op via [email protected].


📃 Het Response Instituut is op meerdere plekken vindbaar  zowel bij DUO als bij EDU DEX kun je onze erkende opleidingen vinden.


📃Wij doen er alles aan om het gemakkelijker voor je te maken.
1.  Meld je bij ons scholingsinstituut [email protected]  om te vragen of er plaats is in de gevraagde opleiding of masterclass en schrijft je in bij plaats.

2.  Dan krijg je een STAP aanmeldbewijs toegestuurd van het scholingsinstituut (het Response Instituut)

3. Het STAP aanmeld-bewijs uploaden bij het  www.uwv.nl/stap 

 LET OP!  weer vanaf 1 mei 2023

4.   Dan volgt de goedkeuring (maximaal 1 aanvraag per jaar tot maximaal  € 1000,- )

5. Je scholing mag pas starten tussen de 4 weken en 3 maanden na aanvraagmoment. Het UWV heeft maximaal 4 weken nodig om jouw aanvraag goed te keuren.

Persoonlijke vragen of meer informatie?

Wil je in een persoonlijk gesprek uitzoeken of  een van onze opleidingen voor jou interessant is ? Of ontdekken wat fiscaal aantrekkelijk is voor jou? Neem gerust contact op of kijk voor meer informatie op de opleidingspagina.