Welke STAPPEN nu STAP-budget eindigd!

 

Het volgen van een opleiding vraagt een investering van zowel tijd als geld. Hoewel deelnemers na de opleiding aangeven dat het de investering meer dan waard was, zijn dit voor aanvang aan een opleiding twee belangrijke factoren.

En terecht, je doet niet zomaar een opleiding! Een opleiding doe je om een persoonlijke ontdekkingstocht te maken of je professioneel te ontwikkelen. Hoe dan ook een fantastisch cadeau voor jezelf!

Belangrijke mededeling

Beschikbare budget en OCW-erkende scholing op maandag 18 september 2023

Omdat het STAP-budget vanaf 2024 wordt beëindigd, wordt onderzocht of er andere manieren zijn om het leren en ontwikkelen te blijven stimuleren.

Het kabinet heeft besloten het beschikbare budget op maandag 18 september 2023 vast te stellen op 10 miljoen. Ook is het tijdens de volgende aanvraagperiode enkel mogelijk STAP-budget aan te vragen voor OCW-erkende scholing.


Dat betekent dat Response Instituut 3 juli de laatste STAP-tranche heeft meegedaan.


We nodigen je uit, blijf investeren in jezelf, in je persoonlijke en professionele groei.

Bevraag je werkgever wat deze kan betekenen in deze want die denken graag mee. Ook wij denken graag met je mee mocht je vragen hebben, neem gerust contact met ons op.


slehts-1x-stap-regeling-aanvragen-nlp-opleiding-nlp-practitioner2x

Een opleidingsbudget tot max. 1000 euro behaald!

Heb jij je STAP Budget behaald afgelopen 3 juli, laat het ons weten. Ook wij krijgen bericht.  Wij sturen 10 tot 14 dagen voorafgaande de training een uitnodiging naar je toe. 

Het jij het volledige bedrag aan stap-subsidie toegekend gekregen? dan factureren wij naar de overheid. Mocht er nog een restbedrag zijn omdat een een training volgt die meer kost dan 1000,- , dan ontvang jij de restfactuur van ons.

                   

Veelgestelde vragen en antwoorden over STAP

Waar staat STAP voor?

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Wat betekent de invoering van het STAP-budget?

Het STAP-budget vervangt de huidige belasting aftrek voor studiekosten bij de inkomstenbelasting waarmee het fiscaal voordeel voor particulieren komt te vervallen.
Het STAP-budget is een subsidiepotje van rijksoverheid welke €200 miljoen beschikbaar stelt.

Vanaf 1 maart 2022 gaat het UWV faciliteren in de subsidieaanvraag.

Het UWV is het uitvoerende orgaan, op het STAP-scholingsregister kun je een scholing uitzoeken. Meer over de voorwaarden en het aanvragen vindt je vanaf 1 maart 2022 op het STAP-portaal van UWV. Dit kan je helpen bij het maken van een goede keuze waaraan je het STAP-budget besteedt.

Aan wie wordt het STAP-budget uitbetaald?

Het STAP-budget wordt rechtstreeks door het UWV aan de opleider betaald.

Ik heb mij al aangemeld voor een opleiding. Kom ik alsnog in aanmerking voor het STAP-budget?

Nee. Een STAP-budget wordt alleen toegekend aan opleidingen die nog niet zijn gestart. Je komt dus helaas niet in aanmerking voor het STAP-budget.

Is het STAP-budget fiscaal aftrekbaar?

De STAP-subsidie 2022 vervangt de fiscale aftrek studiekosten. Deze is per 1 januari 2022 komen te vervallen voor particulieren.

Je hoeft dus niet meer eerst de studiekosten zelf voor te schieten om dit geld later via de Belastingdienst terug te krijgen.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget wanneer mijn werkgever of een andere derde partij meebetaalt?

Ja. Betaalt je werkgever de overige kosten? Overleg dan even hoe je deze kosten gaat ontvangen en hoe het praktisch in zijn werk gaat. Dit kan per werkgever verschillen.

Kun je het STAP-budget combineren met andere vergoedingen?

Om dubbele financiering voor scholingskosten te voorkomen, hebben mensen die andere vergoedingen ontvangen (zoals studiefinanciering of tegemoetkoming schoolkosten), geen recht op de STAP-subsidie.

Ik ben al met een opleiding begonnen. Kan ik hiervoor STAP-budget aanvragen?

Nee, helaas. Een STAP-budget wordt alleen toegekend aan opleidingen die nog niet zijn gestart. Je komt dus niet met terugwerkende kracht in aanmerking voor het STAP-budget.

Wat is het STAP-scholingsregister?

Het STAP-scholingsregister is de volledige lijst waarin het aanbod aan opleidingen, cursussen en trainingen (scholingsactiviteiten) staan geregistreerd waarvoor STAP-budget kan worden aangevraagd. Staat jouw opleiding, training of cursus hier niet in? Neem dan contact op ons [email protected]

Moet de opleiding binnen een bepaalde tijd zijn afgerond?

Ja. De opleiding moet zijn afgerond binnen de termijn die staat aangegeven op je STAP-aanmeldingsbewijs.

Wat als ik de opleiding niet kan starten of afronden (door toedoen opleider)?

Neem in dat geval contact op met ons [email protected]

Wat als ik de opleiding niet kan starten of afronden (door mijn eigen toedoen)?

Dan heb je geen recht op subsidie. Het is van belang dat je dit zo snel mogelijk doorgeeft aan UWV, zodat UWV kan voorkomen dat je het STAP-budget moet terugbetalen.

Als je niet doorgeeft dat je de opleiding niet kan volgen of afronden, kan je voor een periode van maximaal 2 jaar uitgesloten worden van het aanvragen van het STAP-budget. Ook kan het UWV van je vragen of je het bedrag terugbetaalt.

                 

Persoonlijke vragen of meer informatie?

Wil je in een persoonlijk gesprek uitzoeken of  een van onze opleidingen voor jou interessant is ? Of ontdekken wat fiscaal aantrekkelijk is voor jou? Neem gerust contact op of kijk voor meer informatie op de opleidingspagina.