Vrouw onder zelfhypnose

3-daagse Zelfhypnose

 Ontdek hoe je het beste uit jezelf kunt halen

brain-icon

Breng jezelf onder hypnose

Door positieve instructies je eigen coach zijn

Live of online via livestream!

Volg deze training live in de zaal of online live vanuit je luie zetel

Doeltreffend

Maak doeltreffende veranderingen in je leven

Wat is zelfhypnose? 

Bij zelfhypnose ben je je eigen hypnotherapeut of psycholoog. Je brengt jezelf in trance en gaat aan de slag met je onderbewustzijn door het geven van positieve instructies. Zelfhypnose is zeer effectief. Zelfhypnose helpt je bij het oplossen van een scala aan lichamelijke klachten. Ook helpt het je bij het veranderen van ongewenste gedragspatronen en beperkende overtuigingen naar gewenste gedragspatronen en ondersteunende overtuigingen.

Omdat hypnose een natuurlijk fenomeen is, kan iedereen zelfhypnose leren toepassen. Een groot voordeel van zelfhypnose is bovendien dat het direct toepasbaar is en meermaals per dag – telkens wanneer daartoe de behoefte bestaat – kan worden gebruikt. 

Milan Somers onder zelfhypnose

De opleiding

Of je nu meer rust in je hoofd wilt, belemmerende emoties wilt opruimen of je krachtig wilt voelen zonder reden, de 3-daagse zelfhypnose training leert je om de communicatie met je onderbewustzijn te versterken. Dus wil je:

 • In contact komen met je onderbewustzijn?
 • Negatieve gedachten omzetten in positieve?
 • De kracht van je onderbewustzijn ervaren?
 • In trance raken zonder de controle te verliezen?
 • Rust, zelfvertrouwen en geluk in je leven creëren?
 • Een bepaald doel bereiken?
 • Of ergens vanaf geraken?

Dan mag je deze training absoluut niet missen!


Deze opleiding kun je live op locatie volgen (beperkt aantal plaatsen) of online via livestream!


Kies je ervoor om online deel te nemen kan dit ook, kijk daarvoor de juiste  inschrijf optie verderop.

Schrijf je direct in
Zelfhypnose training

De sleutel

De sleutel ligt verscholen in je onderbewustzijn en de manier waarop je met je onderbewustzijn communiceert. Leer het begrijpen. Leer het kennen. Leer ermee communiceren op een harmonieuze manier en precies dát wat je wenst zal naar je toekomen. Ben jij er klaar voor?


Om je onderbewustzijn beter te leren kennen, zul je eerst de werking ervan moeten kennen zodat je er vervolgens op een juiste manier mee om kunt gaan. Zo is onderzocht dat het onderbewustzijn verantwoordelijk is voor ons lange termijn geheugen. Goed voor 95% van je functioneren. Het is de meest geavanceerde computer die ooit gebouwd is. Deze kan meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren, oordeelt niet, bekritiseert niet, analyseert niet en verwerpt niet. Ook werkt jouw onderbewustzijn altijd snel en op een juiste, consistente wijze.

Cursus zelfhypnose leren

Innerlijke gids door het leven

Je onderbewustzijn zit er niets voor niets. Het is je innerlijke gids door het leven. Het helpt je jouw leven in te richten naar hoe jij het wenst. En wanneer je er op een juiste wijze mee leert communiceren, zul je alles kunnen bereiken wat je maar wilt.

Pas wanneer je de werking van jouw onderbewustzijn leert begrijpen, kun je sturing geven aan deze innerlijke gids en niet-helpende automatismen veranderen waardoor je de regie van je leven terugkrijgt.


Maar hoe doe je dat? Dit kan met onze 3-daagse zelfhypnose training.

Waarom zelfhypnose?

Waarom zou je de 3-daagse zelfhypnose volgen?

Taking Ownership is het principe dat Response Instituut je wilt leren. Leren hoe jij sluimerende en onontdekte krachten in jezelf aan kunt boren & eigenaarschap kunt creëren om in korte tijd een grote persoonlijke of professionele groei door te maken.

Uiteindelijk ben jij de regisseur over je eigen leven. Jij bepaalt en jij beslist. Zou het dan niet super zijn dat je een innerlijke navigatie hebt waar je volledig op kunt vertrouwen om je door het leven te leiden? Mensen die deze training gevolgd hebben, staan positiever en dankbaarder in het leven en voelen hun diepste verlangens.


Wil jij een leven dat het waard is en dicht bij jezelf staan? Doe dan mee aan deze prachtige training! Tevens kun je ervoor kiezen om deze training live op locatie te volgen of online via een livestream! 

Inhoud opleiding 

Hoe kom je in zelfhypnose?

De training is zo opgebouwd dat je in 3 dagen een maximum leert aan technieken en vaardigheden. Bij zelfhypnose ben je je eigen hypnotherapeut. De training is zeer praktisch van aard, waardoor je onmiddellijk een effect merkt. Naast de theoretische uitleg staan er veel oefeningen op het programma. Soms voer je deze oefeningen alleen uit en soms met anderen. De trainer brengt regelmatig alle deelnemers gezamenlijk in trance om het onderbewustzijn de juiste suggesties te geven. Hierdoor wordt het voor jou nog makkelijker om een trance te bereiken en jezelf te hypnotiseren.


Live in Roermond  in connectie met jezelf ter plekke of  volg je deze 3 dagen liever, online lekker vanuit het comfort van je eigen omgeving, dan kan dat ook.


Welke onderwerpen komen aan bod in de opleiding?

Voordat de training begint, krijg je van ons 2 video’s toegestuurd. Deze video’s kun je vooraf bekijken waardoor je al weet hoe je brein werkt en wat de 20 wetten van het onderbewustzijn zijn. Daarnaast krijg je van ons een audio die je elke dag kunt luisteren waardoor het steeds makkelijker wordt om in trance te gaan. Tijdens de training worden de volgende onderwerpen behandeld: 


 • Verdere uitleg over het onderbewustzijn en hersengolven.
 • Trance en tranceverschijnselen.
 • Het verschil tussen zelfhypnose en meditatie.
 • De manier om een juiste intentie te zetten.
 • Verschillende manieren om met het onderbewustzijn te communiceren.
 • Diepte creëren in de trance en deze verankeren voor nieuwe neuro associaties.
 • Trainer begeleid de groep in vinden veilige plek.
 • Het leren herkennen van je eigen tranceproces.
 • Diverse manieren om jezelf onder hypnose te brengen.
 • Verscheidene interventies/ oefeningen om je eigen therapeut te zijn zodat je meer zelfvertrouwen, rust, geluk ervaart en kunt werken met gezondheidsklachten.
 • Het uitbouwen van een veilige plek.
 • Het werken met regressie.
 • Het makkelijk overnemen van kwaliteiten van anderen door hypno jumping.
Is deze training iets voor mij?


Voor wie?

We raden deze training sterk aan voor iedereen die zichzelf wil begrijpen en wil leren communiceren met zijn dieperliggende intelligentie. Je hoeft geen ervaring te hebben om aan deze training deel te nemen. Als je de behoefte voelt om aan jezelf te werken en meer wilt leren over je eigen functioneren, dan heb je ontzettend veel baat bij deze training!


Om deel te nemen aan deze training dien je minimaal 18 jaar te zijn en in het bezit van een havo- of mbo-diploma.

Zelfhypnose leren bij Response Instituut

Waarom NLP volgen bij Response Instituut?

"Response Instituut geeft mensen door haar NLP- en hypnose-opleidingen al 15 jaar de controle terug over hun leven en toekomst."


Wanneer je 's ochtends voet zet in het Response Instituut in Roermond, voelt het direct als thuiskomen. Ons team van trainers en mentoren verwelkomt je met een kopje thee of koffie.

Al gauw merk je, bij het Response Instituut gaat het niet om saaie theorie. Geen eenrichtingsverkeer, maar interactie. In kleine groepjes pas je leerstof direct toe op persoonlijke ervaringen van jezelf én die van de ander. 


De hele dag staat jouw persoonlijke mentor voor jou klaar. Deze beantwoordt elke prangende vraag of helpt je obstakels uit de weg te ruimen. 


Wat wij vaak terugkrijgen? Response Instituut voelt niet als de schoolbanken. Het is onderdeel van een reis waarin je jezelf ontdekt en ontwikkelt. Een dag waar je opgeladen en met nieuwe energie van thuiskomt!

Dit is Response Instituut

Bekijk ook wat anderen zeggen 
taking-ownership-slogan-response-instituut2x

"Taking Ownership is onze belofte,

aan een ieder die binnenstapt bij

 Het Response Instituut."

Wat zeggen onze cursisten?

Prachtige methode

Hypnose is een prachtige methode om hulpbronnen in te zetten en te helen, of het nu gaat om psychosociale of fysieke problemen. Milan is een krachtige, authentieke trainer en zijn trainingen zijn leerzaam en leuk.
Andrea

Een krachtige tool

Ik heb bij Response Instituut de 3-daagse zelfhypnose gevolgd. Ik heb deze training ervaren als een krachtige tool om mezelf naar diepere lagen te brengen. Met veel betrokkenheid biedt Response je veiligheid zodat je zelf ook die diepte bereikt om te ervaren wat de kracht van hypnose is!


Koen

Belangstelling voor hypnose

Ik heb onlangs de 3-daagse zelfhypnose bij Response Instituut gevolgd. Een training volgen bij Response Instituut staat voor kwaliteit en inspiratie, persoonlijke aandacht met ruimte voor vragen en reflectie. Ik kan de training van harte aanbevelen aan iedereen met belangstelling voor (zelf)hypnose!

Amira

Data & Aanmelden

Live

3-daagse zelfhypnose

📌1, 2 & 16 mei 2023

📍Response Instituut Roermond

€645


𝗗𝗜𝗥𝗘𝗖𝗧 𝗜𝗡𝗦𝗖𝗛𝗥𝗜𝗝𝗩𝗘𝗡 ➜

Vrouw onder zelfhypnose

Online

3-daagse zelfhypnose

📌1, 2 & 16 mei 2023

📍Response Instituut Roermond

€325


𝗗𝗜𝗥𝗘𝗖𝗧 𝗜𝗡𝗦𝗖𝗛𝗥𝗜𝗝𝗩𝗘𝗡 ➜

Veelgestelde vragen

Vragen over zelfhypnose

Alle vragen over de 3-daagse zelfhypnose beantwoord!

                   

Veelgestelde vragen & antwoorden over de 3-daagse zelfhypnose

Is hypnose gevaarlijk?

Mensen die niet precies weten wat hypnose is, beweren weleens dat hypnose gevaarlijk zou zijn. Maar is dat echt zo? Jammer genoeg kampt hypnose nog altijd met het vertekende beeld dat door hypnoseshows werd veroorzaakt. Sommigen beweren dat hypnose niet echt is en ‘gespeeld’ wordt. Anderen verkondigen dat hypnose gevaarlijk zou zijn en dat je er flink mee moet opletten. Soms zouden mensen niet meer uit hypnose komen of volledig de controle over hun geest en gedachten verliezen. Is hypnose gevaarlijk? Hieronder vertellen we er meer over.

Om te beginnen: hypnose is een volkomen natuurlijk verschijnsel, dat altijd al heeft bestaan. Je hoeft er niets magisch of paranormaals achter te zoeken. Hypnose is een staat van diepe trance. Je geest ontspant zich en focust zich compleet op je innerlijke gedachten. Je vergeet even wat er rondom jou gebeurt en je bent alleen bezig met wat je innerlijk denkt en voelt.

Onder hypnose staat je onderbewustzijn volledig open voor beïnvloeding, suggesties en nieuwe ideeën. Dankzij deze ‘eigenschap’ kan een hypnotherapeut negatieve en beperkende gedachtepatronen in je onderbewustzijn opsporen en omvormen tot positieve en constructieve denkwijzen. Je verliest niet je bewustzijn en je behoudt steeds de controle over wat er gebeurt.

De technieken die nodig zijn om iemand onder hypnose te brengen, kan in principe iedereen leren. Het is ook mogelijk om deze technieken op jezelf toe te passen. Men spreekt dan over zelfhypnose.

Werkt hypnose bij iedereen?

Er bestaat nog veel onwetendheid over hypnose. ‘Werkt hypnose bij iedereen’ is een vraag die men erg vaak hoort. De laatste tientallen jaren erkent de medische wetenschap hypnose steeds meer als een volwaardige behandelmethode. Talloze personen met allerlei fysieke en mentale klachten hebben baat bij hypnotherapie. Toch bestaat er nog veel onwetendheid over de therapeutische mogelijkheden van hypnose. Een vraag als ‘Werkt hypnose bij iedereen?’ hoor je sceptici enorm veel stellen.

Werkt hypnose bij iedereen? Voordat we daarop een antwoord geven, gaan we eerst na wat hypnose eigenlijk is. Je komt ongetwijfeld weleens in een toestand van lichte trance, meestal zonder dat je het zelf weet. Soms concentreert je geest zich zodanig op bepaalde gedachten en belevingen, dat je niet merkt wat er rondom jou gebeurt. We maken het allemaal weleens mee: een film of een televisie-uitzending grijpt je heel sterk aan en je hebt niet door dat er iemand iets tegen je zegt.

Hypnose kun je beschouwen als een natuurlijke toestand van diepe trance. Een hypnotiseur volgt een bepaalde methode om iemand in een diepe trance of hypnose te brengen. De technieken die hij gebruikt, kan in principe vrijwel iedereen onder de knie krijgen. Belangrijk om te weten is dat hypnose een natuurlijke bewustzijnstoestand is, waarbij je geest zich ontspant en zich volledig focust op innerlijke gevoelens en gedachten. Er is absoluut niets magisch of paranormaals aan hypnose. Op geen enkel moment verlies je je bewustzijn of de controle over je geest.

Is hypnose echt?

‘Is hypnose echt?’ is een vraag die men weleens hoort stellen. Hypnose wordt jammer genoeg nog te veel geassocieerd met shows en goocheltrucs. Het fenomeen hypnose werd echter de laatste tientallen jaren uitvoerig wetenschappelijk bestudeerd. Tegenwoordig is het mogelijk om met hersenscans te zien wat het effect is van hypnose op de hersenactiviteit. Wetenschappelijk onderzoek toont onomstotelijk aan dat hypnose een invloed heeft op je hersenwerking.

Is hypnose echt? Zeker wel. Wetenschappers hebben dit bewezen. Hypnose is een werkelijk bestaand natuurlijk fenomeen, dat al zo oud is als de mensheid zelf. Zonder dat je het beseft, ben je zelf vaak in een toestand van lichte hypnose of trance. Ben je nooit eens volledig in beslag genomen door een meeslepende film of een spannend boek? Op het ogenblik dat je volledig opgaat in het verhaal van een boek of een film, vergeet je ook alles wat er rondom jou gebeurt. Hypnose kan gedefinieerd worden als een toestand van diepe trance. Trance kun je zien als een vorm van geestelijke concentratie die naar binnen gericht is, naar je eigen innerlijke belevingswereld. Je kunt spontaan in een trance raken, bijvoorbeeld door een spannend boek of film.

Hypnotiseurs gebruiken bepaalde technieken om iemand in een hypnotische toestand te brengen. Die technieken kunnen door iedereen aangeleerd worden. Het is ook mogelijk om deze technieken toe te passen op jezelf, waardoor je jezelf onder hypnose brengt.

Hersenscans tonen aan dat de activiteit van de hersenen aanzienlijk daalt onder hypnose. Je onderbewustzijn is in deze toestand heel ontvankelijk voor suggesties en beïnvloeding. Je ‘kritische geest’ is verdwenen en je onderbewustzijn neemt nieuwe ideeën en overtuigingen heel gemakkelijk aan.

Kun je met elke achtergrond aan de 3-daagse zelfhypnose opleiding beginnen?

Ja! Zolang je 18 jaar of ouder bent en minimaal een havo- of mbo-diploma op zak hebt, kun je beginnen aan de 3-daagse zelfhypnose opleiding!

Hoe groot zijn de groepen?

Elke groep heeft tussen de zes en 24 deelnemers. Daarnaast werken we met trainers en assistent-trainers. Per drie personen staat één assistent-trainer klaar. Zo garanderen wij een persoonlijke begeleiding en aanpak!

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, dat kan. Samen spreken we af hoeveel termijnen dit zijn. Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we samen de termijnen!

Waar vindt de training plaats?

De locatie van de 3-daagse zelfhypnose opleiding is Roermond, Limburg. Goed te bereiken vanuit Noord Brabant, Gelderland en de Belgische streek!

Ook bieden we deze training on-live aan. Dat wil zeggen dat je deze training online live vanuit je luie zetel kunt volgen!

                 

Vrijblijvend kennismaken met Hypnose

nlp-business-ondernemers

Gratis Verkennend gesprek

(zelf) Hypnose workshop