ACT gebruiken

Een prachtige combinatie van ACT en mindfulness

"Het leven is geen probleem dat opgelost moet worden."

Begin gelijk 

 • 1000+

  mensen opgeleid

  20

  jaar ervaring

  8,4

  beoordeeld met een

  Choice Point is een training gebaseerd op twee nieuwe methoden. ACT, Acceptance and Commitment Training en CFT (Compassion Focused Training). Beide technieken zijn ‘evidenced based’, de effectiviteit is inmiddels door honderden onderzoeken bevestigd. En dat onderzoek gaat nog steeds verder. Ook in Nederland en België zijn diverse universiteiten bezig met het onderzoek naar werkzaamheid van interventies op basis van ACT. Men noemt het ook wel de derde generatie therapie/coaching.

  Verdieping van Mindfulness

  Ook al heb je nooit eerder een mindfulnesstraining gedaan, tijdens deze training leer je verdieping en integratie van mindfulness-skills.

  Bewezen effectief

  De training berust op wetenschappelijk bewezen methodes.

  Echt veranderen doe je zo!

  Geef vorm aan jouw mooiste wereld.

  “Mentale ontgifting op basis van evidence based methodes.”

  Piekeren en nadenken

  Herken je je hierin?

  1. Ik pieker, analyseer en rationaliseer alles en maak me veel zorgen.
  2. Ik heb last van somberheid, angst of pijnklachten.
  3. Ik heb last stress en burnout.
  4. Ik weet niet goed wat ik wil met mijn leven/ carriere.
  5. Ik blokkeer bij piekprestaties.

  Veel methoden zijn er op gericht om anders te leren denken en voelen, zodat je vervolgens anders/beter kunt functioneren. Dit blijkt niet altijd even goed te werken. Herken je dat niet? Op een zeker moment heb je het idee dat je na trainingen of coachingstrajecten wel afgerekend hebt met beperkende patronen en schema’s, maar tot je grote schrik dienen diezelfde beperkende patronen zich na een aantal maanden/jaren weer aan, misschien in een andere vorm of enigszins vermomd, maar daar staat die oude vriend weer voor je deur. En voor je het weet ren je weer naar een nieuwe therapie of training om weer nieuwe vermijdende technieken te leren.

  Moe zijn

  Ook zo moe van die strijd?

  Veel mensen zijn jaren bezig met het onder controle proberen te krijgen van hun moeilijke gedachten en gevoelens. Niet beseffend dat die drang naar controle (en dus vermijding) nu juist de oorzaak van veel lijden is. Denk aan verslaving, afleiding en verdoving, piekeren, rationaliseren, eten en hard werken. Ondertussen vergeten ze te leven. Het is een gevaarlijke illusie om eerst je binnenwereld te willen opkuisen, voordat je met het echte leven gaat beginnen. Het echte leven is namelijk al begonnen en als je daarin jouw gevecht de centrale plek geeft, mis je alles wat jouw leven betekenisvol en waardevol maakt.

  Dat wil ik

  "Het gaat niet om het verkrijgen van een beter gevoel, 
  maar om vorm geven aan een betekenisvol leven."

  Aanwezig zijn met ACT

  Aanwezig zijn in het hier en nu

  Een belangrijk onderdeel van ACT is het ontwikkelen van meer aanwezigheid in het hier en nu. Wij brengen dat naar een nieuw niveau door de introductie van CFT (Compassion Focused Training). En het centrale thema daarin is; Hoe zorg je zo goed mogelijk voor jezelf en anderen. Deze training is oorspronkelijk ontwikkeld door Paul Gilbert, klinisch psycholoog en hoogleraar aan de universiteit van Derby, UK. Auteur van The Compassionate Mind. 

  Wat zeggen anderen..

  ‘Gedachten hebben nog meer invloed op je leven dan ik al dacht. Losser tegenover die gedachten komen te staan maakt je leven zoveel waardevoller en luchtiger.’ Heb van de training genoten!

  Ineke - Coach

  Wat ik geleerd heb is direct toepasbaar in het dagelijkse leven door middel van onder andere heel concrete oefeningen die echt werken!

  Zin die mij heel erg aanspreekt: Feel the fear and do it anyway!

  Yvonne -  Kinderarts

  De zin van het leven achterhalen met ACT

  Een betekenisvoller leven

  Het grote verschil met andere behadelingen is dat ACT niet uit is op meer controle over je denken en voelen, maar vooral gericht is op het verkrijgen van een andere relatie met dat denken en voelen. Je leert door een aantal heel bijzondere interventies de strijd met die ingewikkelde binnenkant te stoppen.

  De focus ligt bij ACT niet op het verkrijgen van een goed gevoel, omdat dat uiteindelijk een illlusie zal blijken te zijn. Het menszijn is inclusief alle emoties en gevoelens. En die laten zich niet dwingen. Hooguit voor korte duur, maar nooit transformerend. Werkelijke bevrijding ligt op een ander niveau. En dat is wat je met deze training leert. Hoe leer je omgaan met die ingewikkelde binnenkant en hoe zorg je dat die een waardevol leven niet verder in de weg staat?

  Wat levert deze training je concreet op?

  Psychologische flexibiliteit


  Meer rust en overzicht


  Praktische handvatten om een waardevol leven in te richten


  Meer bevrijding van belemmerende gedachten en gevoelens


  Minder moeten en meer willen


  Goede zelfzorg


  Een compassievolle houding ten opzichte van jezelf en je omgeving

  Verrijk je leven!

  Je gaat zelf door de ACT en CFT ervaringen heen en ontwikkelt een praktijk voor jezelf  die ervoor zorgt dat je jezelf kunt bevrijden van je weerbarstige binnenkant.

  Begeleid anderen

  Je  bent in staat om ook anderen te begeleiden in dit mooie en verrijkende proces. Je krijgt een toolbox vol interventies, metaforen en oefeningen die je kunt inzetten in de ondersteuning van anderen.

  Review Truus Response Instituut ACT

  Eindelijk dé opleiding gevonden die me daadwerkelijk inzichten en tools heeft gegeven en heeft laten ervaren dat veranderen mogelijk is door zelf de verantwoordelijkheid te nemen over hoe je je voelt, wat je denkt en wat je doet. Fantastisch! 

  Truus

  Hoe ziet de training eruit?

  Dag 1

  Wat is de achtergrond van ACT en CFT? Wat maakt een probleem een probleem? Wat is een ChoicePoint? Hoe reguleren we onze emoties? Wat is creatieve hulpeloosheid? Wat is acceptatie precies en hoe komen we daar?

  Dag 2

  Wat is denken en taal? Hoe raken we gefuseerd met taal? Hoe komen we tot openheid? Wat zijn onze stressreacties? Hoe gebruiken ons voorstellingsvermogen om onszelf goed te verzorgen?

  Dag 3

  Hoe worden we ons bewust van ons bewustzijn? Wat is mindfulness nu precies? Maak kennis met je interne pestkop. Wat is het gevaar van zelfwaardering? Wat is zelfcompassie?

  Dag 4

  Wie ben je nu echt? Wat is het gevaar van labelen? Hoe krachtig is een metafoor? Hoe herken je een backdraft bij jezelf en anderen en wat te doen? Spelen met perspectieven. Wat is een narcist en hoe ga je er mee om?

  Dag 5

  Wat zijn je regels? Wat zijn je waarden? Hoe creëer je een waardevol leven? Ontmoet je innerlijke kind. Leer bewegingen en ademhalingen die voeden.

  Dag 6

  Hoe ga je compassievol om met anderen? Hoe breng je compassie in de praktijk? Mindfulness in communicatie. Hoe ga je om met je eigen weerstand en die van anderen?

  “Lijden is niet te beheersen, maar je kunt je er wel van bevrijden.”

  Voor wie?

  Choice Point is voor iedereen die zich meer wil verdiepen in de wereld van ACT, compassie en mindfulness. Voor deze training is geen specifieke vooropleiding nodig. Om deel te kunnen nemen moet je 18 jaar of ouder zijn en moet je in het bezit zijn van een havo- of mbo-diploma.

  Data en locatie


  Start:

  3 september 2020


  Locatie:

  Roermond


  Tijden:

  10:00 – 17:00 uur


  Opleidingsdagen:

  blok 1 do t/m za

  blok 2 do t/m za


  Data:

  3, 4 en 5 september 2020

  8, 9 en 10 oktober 2020

  Inclusief

  • Gratis koffie, thee, fruit en meer lekkers
  • Handboek & studiemateriaal
  • Online toegang tot de leeromgeving E-stituut met extra video’s, oefeningen en andere exclusieve content
  • Choice point training deelnemerscerrificaat
  CRKBO-erkenning

  Response Instituut bezit een CRKBO-erkenning waardoor onze opleidingen voldoen aan de kwaliteitseisen gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.